Πρόγραμμα για παιδιά που βαριούνται: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο σπίτι;

Διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά που μένουν σπίτι.

Πρόγραμμα για παιδιά που βαριούνται: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο σπίτι;

Μπορεί σιγά σιγά να επιστρέφουμε στην κανονικότητα, ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί ωστόσο, συμβούλευσαν στις χθεσινές ανακοινώσεις τους να παρατείνουμε όσο το δυνατόν την παραμονή μας στο σπίτι και ξεκαθάρισαν ότι το επόμενο διάστημα η υπευθυνότητα όλων μας θα καθορίσει την αύξηση ή μη των κρουσμάτων του κορονοϊού. Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία μάλιστα, θα παραμείνουν κλειστά και για τα παιδιά αυτών των ηλικιών, οι μέρες εγκλεισμού στο σπίτι συνεχίζονται.

Από Δευτέρα θα μπορούμε να απολαύσουμε ακόμα περισσότρες βόλτες σε ανοιχτούς χώρους, εξίσου σημαντικό όμως είναι να βρούμε παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά εντός σπιτιού για να τα απασχολήσουμε και να περάσουμε δημιουργικό χρόνο μαζί τους. Μετά από ενάμιση μήνα καραντίνας, ίσως νιώθετε ότι έχετε στερεύσει από ιδέες και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε όλοι οι γονείς, για αυτό και εμείς καθημερινά σας παρουσιάζουμε ιδέες απασχόλησης των παιδιών μέσα στο σπίτι ανάλογα με την ηλικία τους.

Τι σας προτείνουμε λοιπόν για σήμερα;

Για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών

Μουσική και χορός
Τα παιδιά αυτής της ηλικίας λατρεύουν τους ήχους και τον χορό. Σιγά σιγά μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους όλο και περισσότερο και να συντονίζουν τις κινήσεις τους. Βάλτε στο μικρό σας τα αγαπημένα του τραγούδια και χορέψτε παρέα στον ρυθμό της μουσικής.

Φτιάξτε κατασκευές
Μία άκρως διασκεδαστική δραστηριότητα είναι η κατασκευή χειροτεχνιών. Είναι ένας τρόπος να καλλιεργήσετε τη δημιουργικότητα των παιδιών και να εξασκήσει τις κινητικές τους δεξιότητες.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε 17 κατασκευές για νήπια που μπορείτε να φτιάξετε και εσείς με τα παιδιά σας.






Για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών

Παζλ
Τα παζλ απαιτούν παρατηρητικότητα και προσοχή. Δοκιμάστε να φτιάξετε με το μικρό σας ένα παζλ με λίγα κομμάτια. Αφού τα καταφέρει, θα χαρεί με το κατόρθωμά του και σίγουρα θα σας ζητήσει να φτιάξετε κάποιο άλλο ή να ξαναφτιάξετε το ίδιο.

Εάν έχετε ήδη φτιάξει αμέτρητες φορές τα παζλ που έχετε σπίτι, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα παζλ από χαρτί ή χαρτόνι.






Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Παιχνίδια με μπάλα
Χρησιμοποιώντας απλά την μπάλα που έχετε σπίτι, μπορείτε να παίξετε αμέτρητα παιχνίδια και μέσα στο σπίτι. Μία ιδέα είναι να πάρετε μερικά κουτιά ή καλάθια και να τα τοποθετήσετε στη σειρά, αρκετά μακριά από τα παιδιά. Έπειτα θα του λέτε κάθε φορά σε ποιο καλάθι ή κουτί πρέπει να βάλει τη μπάλα και νικητής θα είναι αυτός που θα τη βάλλει τις περισσότερες φορές μέσα.

Μία άλλη πρόταση, είναι να παίξετε bowling αξιοποιώντας πράγματα που ήδη έχετε σπίτι σας. Πάρτε εφτά με οχτώ πλαστικά μπουκαλάκια και γεμίστε τα με νερό. Τοποθετήστε τα στο πάτωμα τη ένα δίπλα στο άλλο. Έπειτα πάρτε ένα μπαλάκι ή μία μπάλα και προσπαθήστε εναλλάξ, μία εσείς και μία το μικρό σας , να ρίξετε όσο το δυνατόν περισσότερα μπουκάλια τη φορά. Ορίστε ένα παιχνίδι με 10 γύρους και σε κάθε γύρο ζητήστε από το παιδί σας να μετράει πόσα μπουκάλια πέφτουν και να τις σημειώνει σε ένα χαρτί. Στο τέλος του παιχνιδιού, νικητής θα είναι αυτός που έχει ρίξει τα περισσότερες.

Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Διοργανώστε το δικό σας κυνήγι θησαυρού
Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία λατρεύουν την περιπέτεια και τους γρίφους. Σκεφτείτε γρίφους που θα οδηγούν αρχικά σε διάφορα σημεία του σπιτιού και στο τέλος, στο μεγάλο έπαθλο. Για έπαθλο μπορείτε να βάλετε ό,τι πιστεύετε ότι θα αρέσει και θα ενθουσιάσει το μικρό σας.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved