#Μένουμε_ σπίτι: Μαμά προτείνει 16 δραστηριότητες για παιδιά 1 έως 2 ετών (vid)

#Μένουμε_ σπίτι: Μαμά προτείνει 16 δραστηριότητες για παιδιά 1 έως 2 ετών (vid)

Μετά από 1,5 και πλέον μήνα εγκλεισμού στο σπίτι είναι λογικό να στερεύουμε από ιδέες για το τι άλλο να κάνουμε με τα παιδιά.

Έχουμε ζωγραφίσει, έχουμε φτιάξει παζλ και κατασκευές έχουμε μαγειρέψει, διαβάζουμε κάθε μέρα, γυμναζόμαστε ( όσο μπορούμε), βλέπουμε ταινίες, τσακωνόμαστε ( κι αυτό στο πρόγραμμα είναι ) και πάλι από την αρχή.

Τα παραπάνω με τα μεγαλύτερα παιδιά. Γιατί στην ηλικία του ενός έτους και δύο ετών το παιδί σε θέλει δίπλα του να το καθοδηγήσεις και να το απασχολήσεις με διαφορετικό τρόπο.

Παιχνίδι και μάθηση

Σε αυτή την ηλικία το παιχνίδι είναι μάθηση. Μπορούν να βελτιώσουν την επιδεξιότητα των χεριών τους αλλά και να μάθουν να επικοινωνούν.

Καθώς το παιδί δεν διακρίνει τη μάθηση από το παιχνίδι, μπορείτε να το βοηθήσετε να μάθει ένα σωρό πράγματα παρέχοντάς του απλώς το κατάλληλο υλικό και παιχνίδια.

Πολύ πριν μάθει να γράφει ή να ζωγραφίζει, το παιδί θα χαίρεται να κάνει ορνιθοσκαλίσματα και να χρωματίζει.

Θα του αρέσει πολύ ένα κουτάκι κιμωλίες ( προσοχή μόνο μην τις βάλει στο στόμα), ένας πίνακας στο ύψος του κι ένα σφουγγαράκι , γιατί θα μπορεί να ζωγραφίζει, να σβήνει τις ζωγραφιές και να ξαναρχίζει από την αρχή.

Η Kallie Branciforte αποφάσισε να φτιάξει ένα βίντεο με δραστηριότητες για μωρά έως 2 -3 ετών. Όπως αναφέρει, της πήρε αρκετό καιρό για να το ολοκληρώσει όπως τελικά τα κατάφερε και το προτείνει σε όλους τους γονείς που ειδικά αυτή την περίοδο είναι με τα μωρά τους μέσα στο σπίτι συνεχώς λόγω κορονοϊού.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις 16 δραστηριότητες που προτείνει:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved