Κοροναϊός - Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με τα παιδιά για να περάσετε δημιουργικά το χρόνο σας;

#menoumespiti - Μικροί μεγάλοι σε όλη την Ελλάδα, μένουμε προλήπτικά σπίτι λόγω κοροναϊού. Τι μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά μας για να διασκεδάσουμε και να περάσουμε το χρόνο μας διασκεδαστικά και δημιουργικά; 

Κοροναϊός - Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με τα παιδιά για να περάσετε δημιουργικά το χρόνο σας;

Τα σχολεία έχουν κλείσει, οι εξωσχολικές δραστηριότητες έχουν ανασταλεί και όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε καραντίνα για να περιοριστεί στο ελάχιστο η εξάπλωση του κοροναϊού.

Τα παιδιά δεν έχουν συνηθίσει να περνάνε τόσο χρόνο εντός σπιτιού. Ναι, θα δουν τηλεόραση. Ναι, θα παίξουν με το αγαπημένο τους video game. Πόσο όμως;

Απομένουν ακόμα αρκετές ημέρες «εγκλεισμού» για αυτό και εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες για να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας με τα παιδιά εποικοδομητικά και δημιουργικά.

Δείτε παιδικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου... online

Μπορεί οι παιδικές θεατρικές παραστάσεις να έχουν ακυρωθεί πανελλαδικά μέχρι νεοτέρας, έχετε όμως πλέον τη δυνατότητα να απολαύσετε online αγαπημένες παιδικές παραστάσεις που έχουν ανέβει παλαιότερα στο Εθνικό Θέατρο.

Στο site του Εθνικού Θεάτρου μπορείτε να βρείτε ψηφιοποιημένες πολλές και καλές παραστάσεις, σκηνοθετημένες από αγαπημένους καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Καλατζόπουλος, η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Μαριάννα Τόλη.

Δείτε παιδικές παραστάσεις online εδώ.

Απολαύστε εικονικές περιηγήσεις στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου

Η τεχνολογία κάνει θαύματα και αρκετά γνωστά και μεγάλα μουσεία από όλον τον κόσμο, δίνουν πλέον τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης ή θέτουν τις συλλογές τους σε απευθείας σύνδεση.

Δείτε ποια είναι αυτά και ξεκινήστε τις online επισκέψεις εδώ.

Φτιάξτε ανοιξιάτικες χειροτεχνίες

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν μας έχουν αφήσει να συνειδητοποιήσουμε ότι δειλά δειλά η άνοιξη κάνει την εμφάνισή της. Μπορεί για προληπτικούς λόγους και για τη δική μας υγεία, τις επόμενες ημέρες να περιορίσουμε τις εξορμήσεις, μπορούμε όμως πάντα να φέρουμε την άνοιξη εντός σπιτιού. Πώς; Με υπέροχες χειροτεχνίες.

Χρωματιστές τουλίπες από origami

Τα origami είναι μία πολύ ιδιαίτερη και δημοφιλής κατηγορία χειροτεχνιών. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε βήμα-βήμα εντυπωσιακές τουλίπες για να στολίσετε στο σπίτι ή στο μπαλκόνι σας εδώ.

Κατασκευές από χαρτί

Αξιοποιήστε το χαρτί, ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι, και φτιάξτε ανοιξιάτικες κατασκευές όπως πασχαλίτσες ή ζωάκια. Δείτε όλες τις κατασκευές από χαρτί που μπορείτε να φτιάξετε εδώ.

Ανακαλύψτε νέα κόλπα στη ζωγραφική

Η ζωγραφική είναι μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών. Αυτές τις μέρες, είναι ευκαιρία να το πάτε ένα βήμα παραπέρα. Αντί να ζωγραφίσετε τα κλασικά, σπιτάκια, βουνά, λιμνούλες κτλ, δοκιμάστε μερικά έξυπνα κόλπα ζωγραφικής και κάντε τις πιο όμορφες ζωγραφιές.

Δείτε ποια είναι αυτά εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

Μαγειρεύοντας, το παιδί δεν απασχολείται μόνο, αλλά μαθαίνει για τα υλικά, τις γεύσεις, τις μυρωδιές. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της μαγειρικής με τα παιδιά είναι ότι μπορεί να τα βοηθήσει να αναπτύξουν μια ποικίλη γευστική παλέτα. Εκείνα που έχουν εμπλακεί στη διαδικασία μαγειρέματος είναι γενικά πιο πρόθυμα να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα και νέες γεύσεις.

Επιπλέον, το ανακάτεμα, το μέτρημα και άλλες δεξιότητες που είναι μέρος των καθηκόντων της κουζίνας, συμβάλλουν ώστε τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν τις λεπτές ικανότητες συντονισμού των χεριών και των ματιών τους.

Δείτε συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας εδώ.

Παίξτε επιτραπέζια

Τα παιδιά αγαπούν τα επιτραπέζια και είναι βέβαιο ότι στο σπίτι σας δεν έχετε μόνο ένα ή δύο. Ξεκινήστε έναν μαραθώνιο επιτραπέζιων παιχνιδιών και διασκεδάστε όλοι μαζί οικογενειακώς.

Εκτυπώστε χρωμοσελίδες και ζωγραφίστε τις

Η ζωγραφική βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την κινητικότητά τους, βοηθά στην αντίληψη των σχημάτων και των χρωμάτων, είναι ένα μέσο επικοινωνίας και γενικότερα είναι μέσο να εκφράσει κάτι που δεν μπορεί να πει με λόγια.

Με τις χρωμοσελίδες ένα παιδί μπορεί να μάθει τους αριθμούς, τη λεπτή κινητικότητα και γενικότερα να χρωματίζει μέσα στα πλαίσια. Εάν έχετε εκτυπωτή στο σπίτι, μπορείτε να εκτυπώσετε διάφορες χρωμοσελίδες που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο και να δείξετε στο μικρό σας πώς να τις ζωγραφίσει.

Χρωμοσελίδες με ζώα της ζούγκλας

Αν τα παιδιά σας λατρεύουν τις τίγρεις, τις ζέβρες, τις μαϊμούδες και άλλα ζώα της ζούγκλας, δεν έχετε παρά να τους εκτυπώσετε τις χρωμοσελίδες που θα βρείτε εδώ.

«Ένωσε τις τελείες»

Ζητήστε από το μικρό σας να ενώσει τις τελείες ακολουθώντας τη σειρά των αριθμών. Έπειτα θα αποκαλυφθεί ένα σχέδιο όπου μπορούν τα να το χρωματίσουν με τα χρώματα της επιλογής τους.

Εκτυπώστε τις χρωμοσελίδες με τις τελείες εδώ.

Χρωμοσελίδες με δράκους

Ενθουσιάζεται το μικρό σας στην ιδέα ότι μπορεί κάπου να υπάρχουν δράκοι; Σας ζητάει συνεχώς παραμύθια και παιχνίδια που έχουν να κάνουν με δράκους; Εάν ναι, τότε τις χρωμοσελίδες που μπορείτε να βρείτε εδώ, θα τις λατρέψει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved