Παιδιά στο σπίτι: Δείτε παιδικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου... online

Τα σχολεία έχουν κλείσει, οι εξωσχολικές δραστηριότητες έχουν ανασταλεί και οι περισσότερες παιδικές παραστάσεις έχουν αναβληθεί μέχρι νεοτέρας. Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι; Να δείτε παιδικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου... online!

Παιδιά στο σπίτι: Δείτε παιδικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου... online

Τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού αλλά και για την προστασία των παιδιών και τον ευπαθών ομάδων, έχουν σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες να περάσουμε πολλές ώρες της μέρας μας στο σπίτι.

Πώς μπορούμε να διασκεδάσουμε με τα παιδιά μας; Εκτός από το να παίξουμε, να ζωγραφίσουμε ή να διαβάσουμε, μία υπέροχη ιδέα είναι να να απολαύσουμε μοναδικές θεατρικές παραστάσεις που έχουν ανέβει στο Εθνικό Θέατρο τα προηγούμενα χρόνια.

Στο site του Εθνικού Θεάτρου μπορείτε να βρείτε ψηφιοποιημένες πολλές και καλές παιδικές παραστάσεις που είχαν ανέβει τα προηγούμενα χρόνια, σκηνοθετημένες από αγαπημένους καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Καλατζόπουλος, η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Μαριάννα Τόλη.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε εδώ και να διαλέξετε αυτή που θέλετε να δείτε. Σε κάποιες υπάρχει διαθέσιμο μόνο ακουστικό υλικό, ενώ κάποιες άλλες μπορείτε να τις απολαύσετε σε βίντεο.

Δείτε κάποιες προτάσεις μας παρακάτω:

Κοππέλια (1996)

koppelia

Σ' αυτό το πανέμορφο χωριουδάκι, ζει ένας παράξενος γέρος που τον λένε Κοππέλιο. Μένει μόνος του σ' ένα μεγάλο σπίτι και δεν ανοίγει ποτέ το παράθυρό του στο φως. Όλοι τον φοβούνται. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι... τί δουλειά κάνει. Αυτή τη χρονιά ο Δήμαρχος κάνει μια δωρεά. Χαρίζει μια μεγάλη καμπάνα στην εκκλησία και διαλαλεί ότι στα εγκαίνια της καμπάνας θα γίνει μια μεγάλη γαμήλια τελετή με πολλά δώρα και τον ίδιο κουμπάρο. Τα παράθυρα του χωριού ανοίγουν, ο κόσμος στέκεται ν' ακούσει την είδηση. Ακόμα και το παράθυρο του γερο-Κοππέλιο για πρώτη φορά φωτίζεται. Τότε... μια όμορφη κοπέλα παρουσιάζεται. Μια κοπέλα που μοιάζει πολύ στην Σουανίλντα, ένα κορίτσι του χωριού. Όλοι τρομάζουν. Νομίζουν ότι ο Κοππέλιο την απήγαγε. Καταστρώνουν ολόκληρο σχέδιο για το πώς θα την ελευθερώσουν. Ξαφνικά...

Δείτε την παράσταση εδώ.

Η αγάπη και τα τρία πορτοκάλια (1998)

portokalia

Μια νεράιδα θα μας διηγηθεί αυτή τη φορά το παραμύθι μας, Μια αόρατη νεράιδα που θα μπορούν να βλέπουν μόνο τα παιδιά, ενώ για τους μεγάλους θα είναι ορατή μόνο όταν εκείνη θέλει.

Για τις ανάγκες αυτού του παραμυθιού, όλη η αίθουσα του θεάτρου θα μεταμορφωθεί σε μια μαγική πολιτεία με όμορφα σπιτάκια,, χωμένα κυριολεκτικά μέσα στο δάσος, μια πολιτεία που θα 'χει, λες, ξεκολλήσει από ένα πολύχρωμο εικονογραφημένο βιβλίο.

Πάνω στη σκηνή θα χτιστεί ένας πέτρινος πύργος, όπου θα εγκατασταθεί μια ευτυχισμένη παραμυθένια βασιλική οικογένεια, που κάποια στιγμή θα πάψει να είναι ευτυχισμένη, όταν ο πρίγκιπας και γιος του βασιλιά θα παρουσιάσει περίεργα συμπτώματα.

Δείτε την παράσταση εδώ.

Ομήρου Οδύσσεια (το παραμύθι των παραμυθιών) (2000)

odysseia

Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο… Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας -εχθρός του Οδυσσέα- λείπει σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος. Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή.

Δείτε την παράσταση εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved