Η μωβ ομπρέλα: Πέντε λόγοι για να δείτε τη θεατρική παράσταση με τα παιδιά σας μέσα στις γιορτές

Όπως έγραψα και στο προφίλ μου στο Facebook την ημέρα που έφυγα από την παιδική παράσταση που είδα με την μικρή μου: «Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν μια μωβ ομπρέλα και εμείς οι μεγάλοι να τους βοηθήσουμε να την ανοίξουν».

Μαργαρίτα Νικολάου
Η μωβ ομπρέλα: Πέντε λόγοι για να δείτε τη θεατρική παράσταση με τα παιδιά σας μέσα στις γιορτές

Τα Σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα αποκλειστικά στην κόρη μου. Από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για να μπορέσω να ξεφύγω από τις δουλειές του σπιτιού φτιάχνω πρόγραμμα και έτσι φροντίζω να βρίσκομαι τουλάχιστον την μία από τις δύο αυτές μέρες έξω. Να κάνω βόλτα με την κόρη μου. Είτε σε κάποιο θέατρο, είτε κάποιο μουσείο, είτε κάποιο σινεμά ή έστω ένα εμπορικό κατάστημα για φαγητό, rollers ή απλά μια βόλτα στα μαγαζιά.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αποφάσισα να πάμε στην Μωβ Ομπρέλα. Το βιβλίο της Άλκης Ζέη το είχα διαβάσει όταν ήμουν 9 ετών. Η ιστορία είχε να κάνει με τη ζωή μιας κλασικής ελληνικής οικογένειας στην προπολεμική Ελλάδα και οι περιπέτειες τριών παιδιών το καλοκαίρι του 1940, λίγο πριν ο πόλεμος ξεσπάσει. Το είχα «ρουφήξει» μέσα σε μια μέρα. Υπέροχη ιστορία, με πολλά νοήματα και θυμάμαι είχα ταυτιστεί με την φίλη της Ελευθερίας. Τη Βίτω.

Πέντε λόγοι για να δείτε την παράσταση με τα παιδιά σας

80074557 519818952215426 1186775102553849856 n

#1
Μπορεί το βιβλίο να γράφει για μια οικογένεια του 1940 όμως θα δείτε ότι δεν διαφέρει σε τίποτε από μια οικογένεια του 2019. Τα παιδιά θα λατρέψουν την Ελευθερία, τα αδέρφια της και τη φίλη τους τη Βίτω.

#2
Τα παιδιά θα ανακαλύψουν ότι όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να το θέλουν και να το πιστεύουν. Όπως όταν τα δίδυμα με τη βοήθεια της Ελευθερίας, της Βίτω και του Γάλλου φίλους τους, παίρνουν την μοβ ομπρέλα από τη γιαγιά της Βίτω.

#3
Θα δουν ότι τελικά σε όλες τις οικογένειες υπάρχει ένας θείος που αγαπούν τα παιδιά. Όπως ο θείος της Ελευθερίας που δεν τον νοιάζει το αύριο, ζει μόνο για το σήμερα και κάνει τα ανίψια του χαρούμενα με όποιο τρόπο μπορεί.

#4
Θα μάθουν για τη φιλία. Οι κοινωνικές δεξιότητες που αναπτύσσουν τα παιδιά μέσω της φιλίας είναι η επικοινωνία, η συνεργασία, η διαχείριση θυμού, η ενσυναίσθηση και η διαχείριση των συναισθημάτων τους. Και όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται με τον καλύτερο τρόπο μέσα στην Μωβ Ομπρέλα της Άλκης Ζέη.

#5
Τέλος σαν γονείς εσείς, θα ανακαλύψετε όπως λέει και η Άλκη Ζέη, ότι η αθωότητα, η σοφία και το μαγικό βλέμμα των παιδιών έχουν πάντα τόσα πολλά να μας πουν για το πώς μπορούμε να βρίσκουμε μαζί τους εκείνη την πίστη που θα μας επιτρέψει να φτιάχνουμε κάθε μέρα τον κόσμο απ’ την αρχή.

81392219 496211111249999 2817216508558573568 n

Φέτος στις γιορτές χαρίστε μια μωβ ομπρέλα στα παιδιά σας και βοηθήστε τα να «πετάξουν» στον μαγικό τους κόσμο. Αυτόν τον μαγικό κόσμο της αρκάδαντης παιδικής πίστης. Βοηθήστε τα να φτιάξουν μαγικούς κόσμους στο μυαλό τους, να ονειρευτούν και ανοίξτε το παράθυρο να μετρήσουν τ 'αστρα!

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να βρείτε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved