Χριστουγεννιάτικες παιδικές παραστάσεις: Ποιες πρέπει να δείτε με τα παιδιά σας

Υπέροχες παραστάσεις που μπορείτε να δείτε με τα παιδιά σας τις γιορτές!

Χριστουγεννιάτικες παιδικές παραστάσεις: Ποιες πρέπει να δείτε με τα παιδιά σας

Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να αφιερώνετε χρόνο -ειδικά τώρα που κλείνουν τα σχολεία- στα παιδιά σας. Οι γιορτές είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις που θα τα συντροφεύουν για μια ζωή.

Ο στολισμός του δέντρου, τα δώρα και οι βόλτες στη στολισμένη Αθήνα ή πόλη ή χωριό που βρίσκεστε θα τα κάνουν να δεθούν ακόμη περισσότερο μαζί σας.

Όσοι ωστόσο βρίσκεστε στην Αθήνα (όσοι μπορείτε επισκεφθείτε την πόλη αυτή) έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας υπέροχες χριστουγεννιάτικες παραστάσεις.

Εμείς βρήκαμε τις καλύτερες και σας τις παρουσιάζουμε σε ένα άρθρο.

«Φρικαντέλα» - Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα

xristoygenniatikes parastaseis gia paidia 1

Ένα μουσικό παραμύθι, με ζωντανή ορχήστρα και παιδική χορωδία.

Η Φρικαντέλα είναι μια μάγισσα, τόσο μα τόσο κακιά, που μισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δεν χορεύει καλαματιανό. Χορεύει μόνο κακαματιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαμαράκια. Τρώει μόνο κακαμαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, μόνο πορτοκακάδα. Φυσικά δεν της αρέσουν τα παραμύθια με καλό τέλος αλλά μόνο με κακό τέλος και εννοείται ότι, πάνω απ’ όλα, μισεί τα κάλαντα. Έτσι, όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών. Τους κλέβει τις φωνές και τις φυλακίζει σε ροζ και γαλάζια μπαλόνια. Τα παιδιά, όμως, αποφασισμένα να βρουν τις χαμένες τους φωνες, βάζουν σε εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο.

Christmas Theater
Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου
Λεωφόρος Βεΐκου 137, Γαλάτσι
211 7701700

«Η μωβ ομπρέλα» της Άλκης Ζέη στο Θέατρο ΑΝΕΣΙΣ

Η ιστορία μιας οικογένειας ένα καλοκαίρι λίγο πριν ξεσπάσει στην Ελλάδα ο πόλεμος του 1940, αλλά και τα γεγονότα που θα καθορίσουν την ιστορία, μέσα από τη μοναδική ματιά των παιδιών.

xristoygenniatikes parastaseis gia paidia 2

Ένας κήπος στο Μαρούσι, μαγικός, για την Ελευθερία και τα μικρότερα δίδυμα αδέρφια της. Ένα ξένο παιδί από τη Γαλλία που έρχεται να μείνει στο επάνω πάτωμα του σπιτιού τους και γίνεται αχώριστος φίλος τους. Παίζουν όλοι μαζί και σκαρώνουν με τη φαντασία τους χίλιες δυο ιστορίες που μαγεύουν και τους ίδιους. Και πόσα άλλα δε θα έκαναν από όσα ονειρεύονται, αν δεν τους εμπόδιζαν οι μεγάλοι...

Οι μεγάλοι και τα παιδιά. Δύο κόσμοι μακρινοί, σχεδόν απλησίαστοι.

Η Μωβ Ομπρέλα λειτουργεί ως ιντερμέδιο ανάμεσα στο Καπλάνι της βιτρίνας και στο Μεγάλο περίπατο του Πέτρου. Τα τρία βιβλία μαζί μπορούν να θεωρηθούν μια τριλογία, γιατί αναβιώνουν τη ζωή των ανθρώπων, ιδιαίτερα των παιδιών, από την περίοδο της δικτατορίας του Μεταξά ως την Απελευθέρωση, και αναδεικνύουν τη στάση τους απέναντι στις καταστάσεις που βιώνουν.

Θέατρο ΑΝΕΣΙΣ
Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα
Τηλ: 210 77 18 943

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 100 λεπτά (με διάλειμμα)

ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ
Σάββατο 15:00
Κυριακή 11:00 & 15:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Μικρό Παλλάς: «Η Μαρία πριν την Κάλλας»

Το Μικρό Παλλάς παρουσιάζει τη χρυσή φωνή του 20ού αιώνα, Μαρία Κάλλας. Τη γυναίκα-σύμβολο που με την εξαίσια φωνή της έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο και κατέπληξε με το ταλέντο της. Έμεινε στην ιστορία κι έγινε αξεπέραστο παράδειγμα ταλέντου, επιμονής και πειθαρχίας.

xristoygenniatikes parastaseis gia paidia 3

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Σάββατο: 12.00
Κυριακή: 11.00 & 14.00
Τιμές εισιτηρίων:
€12 γενική είσοδος, €10 ΑΜΕΑ, εκπαιδευτικών, πολυτέκνων, ανέργων
https://www.viva.gr/tickets/theater/mikro-pallas/i-maria-prin-tin-kallas/

«Annie» στο Τάε Κβοντο

Η ANNIE, το συγκινητικότερο μιούζικαλ όλων των εποχών έρχεται από 13 έως 29 Δεκεμβρίου στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ με την σκηνοθετική υπογραφή της Θέμιδας Μαρσέλλου και τους λαμπερούς πρωταγωνιστές: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Νάντια Μπουλέ, Αργύρη Αγγέλου/ Άρη Πλασκασοβίτη και Κατερίνα Στικούδη.

annie tawkwondo

Η καταξιωμένη σκηνοθέτις Θέμις Μαρσέλλου, με τις μεγάλες επιτυχίες των μιούζικαλ Grease, Το μαγαζάκι του τρόμου, Annie, Rent, Fame, Μελωδία της ευτυχίας, Οικογένεια Addams, Jesus Christ Super Star, Mamma mia, Matilda κ.ά. στο ενεργητικό της, ξανασυναντά την Annie στη σκηνή του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και μετατρέπει την ιστορία της σε ένα φανταστικό υπερθέαμα µε πολύ χορό και µουσική.

Με ένα 55μελή θίασο, που περιλαμβάνει, 27 ηθοποιούς – χορευτές, 20μελή ορχήστρα, 8 παιδιά και έναν σκύλο… η ΑΝΝΙΕ είναι το καλύτερο δώρο για τα παιδιά! Μια αξέχαστη χριστουγεννιάτικη εμπειρία για όλη την οικογένεια! Ένας υπέροχος συνδυασμός διασκέδασης και ψυχαγωγίας! Μια πανδαισία αισθήσεων και συναισθημάτων που γεννιέται απ’ τα τραγούδια, τον χορό και το όραμα της μικρής Annie που ονειρεύεται έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Για να ξαναβρούμε το παιδί που κρύβουμε μέσα μας!

Τιμές Εισιτηρίων: 10,00€ – 45,00€
Γήπεδο Τάε Κβο Ντο
Λεωφ. Ποσειδώνος 860, Π. Φάληρο

«Η Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο Από Μηχανής Θέατρο

Η βασίλισσα του χιονιού αποφασίζει να κατακτήσει τον κόσμο, να παγώσει τον πλανήτη και να κυβερνήσει εκείνη ολόκληρη την Γη. Ένα μικρό κορίτσι η Γκέρντα έχει την τόλμη να αντισταθεί σε αυτό το κακόβουλο σχέδιο. Ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι, περνάει μέσα από τις εποχές του χρόνου, επιβιώνει στις κακουχίες, αντιστέκεται στις προκλήσεις και τελικά έχοντας οδηγό της την αγάπη, την καλοσύνη, το θάρρος, την εξυπνάδα και την επιμονή στον στόχο, καταφέρνει να σώσει από την καταστροφή τον πλανήτη Γη και εύχεται σε όλους μας:



«Καλό ταξίδι υπέροχοι άνθρωποι θυμηθείτε το σύμπαν είστε εσείς, ποτέ μην φοβηθείτε».
Ένα έργο μάθημα ζωής για όλους μας! Μην το Χάσετε!

Πότε: από 22 Δεκεμβρίου
Ώρα: κάθε Κυριακή στις 11:30
Πού: Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Αθήνα

Comedy club για παιδιά: Xmas Music Special

Το Comedy Club για παιδιά, η μοναδική παιδική ελληνική stand up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών που δημιούργησε ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ένας από τους κορυφαίους και πρωτοπόρους stand-up κωμικούς, έρχεται με Χριστουγεννιάτικη διάθεση στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών! Μια παράσταση που θα διασκεδάσει τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς τους τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου.



Τα παιδιά ψυχαγωγούνται γιατί μέσα από τη δομή του stand-up comedy, πιο δυνατού είδους κωμωδίας, παρακολουθούν θέματα που αφορούν στη ζωή τους, από τη σχέση με τους γονείς, το σχολείο, την καθημερινότητα, τους φίλους μέχρι το πώς βλέπουν το μέλλον τους, τα επαγγέλματα, τα χόμπι, τους ήρωες κόμιξ κι ένα σωρό ακόμα.

Οι γονείς διασκεδάζουν εξίσου, αφού αυτή η παράσταση αντιμετωπίζει τους ενήλικες θεατές σαν παιδιά και τα παιδιά σαν ίσους προς τους γονείς τους. Οι “μεγάλοι” λοιπόν, μπαίνουν στην ψυχολογία των μικρών, θυμούνται πώς είναι να είσαι παιδί κι έτσι δημιουργείται μια μεγάλη παρέα χωρίς ηλικία αλλά με συνισταμένη την κωμωδία.

Κείμενα, ερμηνεία, σκηνοθεσία Γιώργος Χατζηπαύλου

Σάββατο 7, 14, 21, 28 Δεκεμβρίου 2019 & 4 Ιανουαρίου 2020, 18:00
Κυριακή 8, 15, 22, 29 Δεκεμβρίου 2019 & 5 Ιανουαρίου 2020, 15:30
Τετάρτη 25, Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 & Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, 18:00

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Antoine de Saint-Exupéry στο θέατρο AlteraPars

xristoygenniatikes parastaseis gia paidia 5

«Ο Μικρός πρίγκιπας» είναι ένα από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Εκδόθηκε για πρώτη φορά στις 6 Απριλίου του 1943 κι έκτοτε έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 300 γλώσσες και διαλέκτους. Έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ο συγγραφέας του, ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, βιώνοντας την αναταραχή του Β’ΠαγκοσμίουΠολέμου,ένιωσε βαθιά την ανάγκη να μιλήσει για το υπέροχο παιδί που κάποτε ήμασταν και που κρύβεται λησμονημένο μέσα μας. Το παραμύθι του είναι ένα φιλοσοφικό, συμβολικό και αλληγορικό ταξίδι υπενθύμισης του ίδιου μας του εαυτού. Μιλάει για εκείνες τις ρομαντικές αρετές που κάνουν τη ζωή όμορφη στην απλότητά της.

Πότε: κάθε Κυριακή μέχρι τις 5 Ιανουαρίου
Ώρα: 12:00 - 13:15
Πού: AlteraPars, Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

xristoygenniatikes parastaseis gia paidia 6

Φέτος τις γιορτές οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες επιστρέφουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Για δέκα μόνο απογεύματα, από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου, στις 18.00, ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ μετατρέπεται σ’ ένα παραμυθένιο τοπίο με την Ιστορία του Καρυοθραύστη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.
Εισιτήρια €5.

Πότε: από 22/12/2019 έως 05/01/2020
Ώρα: 18:00
Πού: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Φάρος

«Ο Δαγκωμένος Κουραμπιές του Άι Βασίλη» - Θέατρο Σοφούλη



Το Θέατρο Σοφούλη σε συνεργασία με τον Γιάννη Σερβετά παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά τη χριστουγεννιάτικη παράσταση για παιδιά «Ο Δαγκωμένος Κουραμπιές του Άι Βασίλη», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Σερβετά.

Μια φοβερή χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, με οικολογικό περιεχόμενο, που παντρεύει την ελληνική με τη δυτική παράδοση, έρχεται να ενθουσιάσει το κοινό τις ημέρες των γιορτών, στο Θέατρο Σοφούλη.

Από 15/12 μέχρι και 05/01.

Δείτε περισσότερα εδώ: www.theatrosofouli.gr

«Σκρουτζ – Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» - Θέατρο 104

xristoygenniatikes parastaseis gia paidia 1

Η εταιρία θεάτρου HIPPO παρουσιάζει για άλλη μια χρονιά στο Θέατρο 104, το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Το πνεύμα των Χριστουγέννων»: μια διαδραστική αφήγηση βασισμένη στο ομώνυμο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Charles Dickens.

Τα παιδιά κατά την διάρκεια του προγράμματος θα ακούσουν τμηματικά την ιστορία, θα συμμετέχουν στην εξέλιξη της δράσης, θα επιδοθούν σε κινητικά παιχνίδια, θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν, θα εμπλακούν σε ελεύθερους και κατευθυνόμενους αυτοσχεδιασμούς και γενικά θα περάσουν από όλη εκείνη την γκάμα των δραστηριοτήτων που συνθέτουν την πολυποίκιλτη παλέτα του θεατρικού παιχνιδιού.

Ημέρες παραστάσεων: 21/12, 22/12, 28/12 & 23/12

Δείτε περισσότερα εδώ: http://www.104.gr/

«Βουτιά στη βυθούπολη» στο Θέατρο Παλλάς

xristoygenniatikes parastaseis gia paidia 8

Μια φαντασμαγορική παράσταση στο σύνολο της, άκρως διασκεδαστική και με κείμενο γεμάτο χιούμορ, τρυφερότητα, χαρά και ξεχωριστά μηνύματα. Μια παιδική θεατρική παράσταση που τα έχει όλα και την έχουν ήδη αγαπήσει μικροί και μεγάλοι από τις πρώτες κιόλας μέρες! Χορός, μουσική, υπέροχα σκηνικά, εξαιρετικά κουστούμια και ερμηνείες που θα λατρέψετε. Μια παράσταση που θα θέλετε να δείτε ξανά και ξανά!

Πρόγραμμα παραστάσεων:
Σάββατο 11:30
Κυριακή 11:30 και 14:45

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 17€, 20€, 25€, 30€.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved