«JAZZ FOR KIDS: η ιστορία ενός ρυθμού»: Μια παράσταση αγάπης για το Χαμόγελο του Παιδιού

Τα έσοδα της παράστασης την Κυριακή 12 Ιανουαρίου θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

«JAZZ FOR KIDS: η ιστορία ενός ρυθμού»: Μια παράσταση αγάπης για το Χαμόγελο του Παιδιού

Μέσα από ένα μεγάλο μαγικό ταξίδι στο χρόνο η Γιαγιά “JAZZ” μας αφηγείται την ιστορία της:

‘’Μια φορά και ένα καιρό στην Αφρική ήταν ένα μικρό παιδί. “ΤΡΑΓΟΥΔΙ” το έλεγαν και είχε για φίλους κάτι όμορφες νεράιδες τις “ΝΟΤΕΣ”. Αιώνες τώρα μέσα από τα τάμ-τάμ και τους ήχους, ημέρευαν οι άνθρωποι και τα άγρια θηρία σε αυτά τα πράγματα κουμάντο έκανε ένας μάγος ο “ΡΥΘΜΟΣ”.

Το JAZZ FOR KIDS: η ιστορία ενός ρυθμού είναι μια ξεχωριστή για τα Ελληνικά δεδομένα παιδική παράσταση. Πάνω στη σκηνή ένα Πιάνο, ένα Κοντραμπάσο, ένα Σαξόφωνο και Κρουστά θα μας ταξιδέψουν σε ήχους και ρυθμούς της μουσικής Jazz, αυτή τη φορά για καλό σκόπο. Τέσσερις καταξιωμένοι μουσικοί με μαέστρο τον Αλέξανδρο Χρηστίδη, τετραμελές μπαλέτο με χορογράφο την Άνουσκα Οικονόμου και τέσσερις ακόμα ηθοποιοί με σκηνοθέτη τον Παναγιώτη Σπηλιόπουλο.

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στο θέατρο Γκλόρια, στις 12:00 το μεσημέρι, η παράσταση είναι αφιερωμένη στην οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στις δράσεις του. Η ατμόσφαιρα θα είναι ακόμα γιορτινή και η καρδιά μας ακόμα ανοιχτή.
Το JAZZ FOR KIDS: η ιστορία ενός ρυθμού μας ταξιδεύει με μελωδίες σε όλη την ιστορία της Jazz και προάγει την έννοια της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της αλληλεγγύης αλλά και της διαφορετικότητας.

Η παράσταση έρχεται να ευαισθητοποιήσει και να ψυχαγωγήσει τους μικρούς μας φίλους όπου το παραμύθι πλαισιώνεται ζωντανά επί σκηνής με Jazz μουσικούς, χορευτές, videoArt και σκηνικά και κοστούμια εμπνευσμένα από έργα του Kandinsky και τη Bauhaus, που παρασύρουν τα παιδιά σε μια ατμόσφαιρα δημιουργικής έκφρασης.

Tα τάμ-τάμ, η μελωδία και ο ρυθμός είναι η αφορμή για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την πολυπολιτισμικότητα και την παγκόσμια γλώσσα των συναισθημάτων.

Στόχος της παράστασης είναι μέσα από την αφήγηση της ιστορίας, τα παιδιά να κατανοήσουν ότι η μουσική και η ζωγραφική είναι παγκόσμιες γλώσσες και ότι ο πολιτισμός δεν έχει χώρα και χρώμα. Είναι μια παιδική ματιά πάνω στη ζωή, μια αυθεντική κα¬ι δημιουργική ελευθερία χωρίς όρια και σύνορα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

«Jazz for kids: η ιστορία ενός ρυθμού» του Δημήτρη Λέντζου
Μουσική επιμέλεια: Αλέξανδρος Χρηστίδης
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος
Κινησιολογία - Χορογραφίες: Ανούσκα Οικονόμου
Βοηθός χορογράφου: Άννα Κλιάφα
Φωτογραφία: Μαρία Αγγελική Γκίντη

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Ελένη Νζάνγκα, Μαίρη Αθανασίου, Χρύσα Παπαδοπούλου, Ευδοκία Ράπτη.
Χορεύουν: Αρχοντία Μπουλούτα, ΖακλίνΠαλαμάρη , Άννα Κλιάφα, Αρά Μπογοσιάν
Παίζουν μουσική: Αλέξανδρος Xρηστίδης (Κρουστά -Ντράμς), Λευτέρης Κρητικός (Σαξόφωνο), Νίκος Δρογώσης (Πιάνο), Μάρκος Αγραφιώτης (Κοντραμπάσο)

Οργάνωση Παραγωγής: Λιάνα Γαβριήλ
Παραγωγή: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 μμ
Διάρκεια: 1ώρα και 10 λεπτά
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: politistikoparko.comκαι στο ταμείο του θεάτρου.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Α Ζώνη: 20€, Β Ζώνη: 15€
VIDEO:https://youtu.be/rWnYvgnaEPo
FACEBOOK:fb.me/JAZZjazzforkids

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved