Πεζοπορία και παιχνίδι προσανατολισμού για όλη την οικογένεια στην Πάρνηθα

  • Πού: Ορεινό Καταφύγιο Φλαμπούρι – Πάρνηθα
  • Πότε: Σάββατο 18 Μαΐου – Ώρες: 10:30 & 19:00
Πεζοπορία και παιχνίδι προσανατολισμού για όλη την οικογένεια στην Πάρνηθα

Μέσα στο καταπράσινο ελατόδασος της Πάρνηθας και σε υψόμετρο 1.158 μέτρα, βρίσκεται το καταφύγιο Φλαμπούρι. Mε θέα μαγευτική είναι ένας χώρος τόσο κοντά στην Αθήνα, αλλά και τόσο μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας στην πόλη.

Στο καταφύγιο Φλαμπούρι σας δίνεται η δυνατότητα να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε στη φύση, να απολαύστε τον καφέ σας ή τα σπιτικά ς πιάτα και αν θέλετε να πάρετε μέρος σε μία από τις πολλές δραστηριότητες που διοργανώνονται (πεζοπορικές βόλτες, παιχνίδια δράσης και δεξιοτήτων, παιχνίδια προσανατολισμού κ.α.).

Παιχνίδι Προσανατολισμού (Orienteering)

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Εκπληκτικό παιχνίδι προσανατολισμού (orienteering) κυριολεκτικά μέσα στο δάσος! Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Προσανατολισμού WOD (World Orienteering Day), δεν χάνουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτό το πολύ ωραίο παιχνίδι. Ξεκινάμε με θεωρητικό μάθημα χρήσης πυξίδας και χάρτη, χωριζόμαστε σε ομάδες και συνεχίζουμε με απίστευτη δράση. Στόχος μας είναι να ακολουθήσουμε σωστά τις οδηγίες και να βρούμε τα ειδικά σημαιάκια που είναι κρυμμένα μέσα στο δάσος, στον καλύτερο δυνατό χρόνο. Το παιχνίδι προσανατολισμού χρησιμοποιεί λεπτομερείς χάρτες και πυξίδες, ενώ διεξάγεται και παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο ανοιξιάτικος καιρός και τα χρώματα του βουνού, θα ολοκληρώσουν την αξέχαστη αυτή εμπειρία μέσα στη φύση.

Όλοι μπορούν να λάβουν μέρος και δεν χρειάζεται πρωτύτερη εμπειρία (κατάλληλο και για μεγάλα παιδιά από 12 ετών και άνω).

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής.

Κόστος συμμετοχής 5 ευρώ ανά άτομο.

Ώρα συνάντησης στο καταφύγιο Φλαμπούρι 10:30'
Ώρα έναρξης: 11:00'
Ώρα λήξης: 13:00'

Απογευματοβραδινή πεζοπορία στην Πάρνηθα

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Περπατούμε το βράδυ στο δάσος, όταν ο λύκος δεν είναι εδώ, Λύκε Λύκε είσαι εδώ; Με αφορμή την πανσέληνο, μια βραδινή πεζοπορία θα έχουμε μέσα στα μονοπάτια του βουνού, με την θέα από τους δεκάδες φακούς που κινούνται, αλλά και τις σκιές που σχηματίζουν ανάμεσα στα δέντρα, να δημιουργούν ένα εκπληκτικό θέαμα. Ελάτε να απολαύσουμε τους ήχους και τις μυρωδιές του δάσους το βράδυ. Στην επιστροφή μας στο καταφύγιο μπορείτε να απολαύσετε χωριάτικες πίτες, σπιτικά πιάτα, ροφήματα και γλυκά.

Μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι και παιδιά από 7-8 ετών και άνω.

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής. Δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 24:00′ της προηγούμενης μέρας.

Απαραίτητο το κουπόνι ελάχιστης κατανάλωσης για την κουζίνα του καταφυγίου, αξίας 5€.

Ώρα συνάντησης στο καταφύγιο Φλαμπούρι 19:00'
Ώρα εκκίνησης πεζοπορικής βόλτας από το Φλαμπούρι 19:30'
Διάρκεια πεζοπορικής βόλτας 2:00' ώρες.

Φωτογραφίες: Καταφύγιο Φλαμπούρι

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved