Τα παιδιά μαθαίνουν να ζωγραφίζουν την οικογένειά τους με αυτό τον εύκολο τρόπο (vid)

Η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας είναι μια καλή αφορμή να μιλήσουμε στα παιδιά για την αξία του θεσμού της οικογένειας.

Τα παιδιά μαθαίνουν να ζωγραφίζουν την οικογένειά τους με αυτό τον εύκολο τρόπο (vid)

Οι πρώτες ζωγραφιές των παιδιών είναι τα μέλη της οικογένειάς τους.

Ο μπαμπάς, που συνήθως είναι ο πιο ψηλός, η μαμά, η κλασική τριγωνική φιγούρα, και το ή τα παιδιά. Ανάλογα με τη διάθεση ή το …ταλέντο του παιδιού, η ζωγραφιά διανθίζεται με δενδράκια, λουλούδια και ενδεχομένως με ένα σπίτι στο βάθος.

Με αφορμή λοιπόν την Ημέρα της Οικογένειας, είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσετε στο παιδί σας για την σπουδαιότητα αυτού του θεσμού…ζωγραφίζοντας.

Τα παιδιά μπορούν και αφομοιώνουν με μεγαλύτερη ευκολία κάτι που μπορούν να δουν απ΄ ότι αν τους το περιγράψετε.Μιλήστε τους λοιπόν για την δική σας οικογένεια λέγοντάς τους ότι οι ευτυχισμένες οικογένειες μοιράζονται πράγματα και χαίρονται ο ένας για τον άλλον, καθημερινά.

Δεν περιμένουν «ευκαιρίες».

Γιορτάζουν τις μικρές «νίκες» στη ζωή και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλο στις προσπάθειές τους. Ενθουσιάζονται με κάθε μικρό κατόρθωμα – το Α στην ορθογραφία, ένα καλό σκορ στον αθλητικό αγώνα, μια επιτυχία στη συναυλία. Σε όποια δραστηριότητα εμπλέκεται ένα μέλος της οικογένειας τα υπόλοιπα είναι εκεί για να το υποστηρίξουν.

Οι ευαίσθητοι γονείς φροντίζουν να αγκαλιάζουν τα παιδιά τους ακόμα και όταν εκείνα δείχνουν ότι αισθάνονται άβολα, ακόμα και όταν δείχνουν ότι δεν θέλουν.

Γιατί έτσι είναι οι οικογένειες...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved