Πάσχα στο Μουσείο Παιχνιδιών: Τα παιδιά γνωρίζουν τον «κόσμο» των παιχνιδιών

  • Πού: Moυσείο Μπενάκη Παιχνιδιών (Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο)
  • Πότε: Κυριακή 21/04 – Ώρες: 12.00-13.00 και 16.00-17.00
Πάσχα στο Μουσείο Παιχνιδιών: Τα παιδιά γνωρίζουν τον «κόσμο» των παιχνιδιών

Δύο βδομάδες κλειστά τα σχολεία, ευκαιρία για απόδραση στο σπίτι των παιχνιδιών. Τα παιχνίδια περιμένουν τους μικρούς τους φίλους να παίξουν μαζί τους «μπαίνοντας στα παπούτσια τους» και ζώντας με όλες σας τις αισθήσεις μια μέρα από τη ζωή τους. Έχουν κι αυτά παιχνίδια και φίλους; Τι τρώνε; Πού κοιμούνται; Πάνε σχολείο; Tι σχεδιάζουν για το Πάσχα; Μια διαφορετική γνωριμία με το Μουσείο Παιχνιδιών με αφορμή τις διακοπές του Πάσχα.

Ηλικίες: 5 - 7

Για κρατήσεις: Τ. 210 3671067-69, Δευτέρα έως Πέμπτη, 10.00-14.00

Κόστος: 5€

Λίγα λόγια για το Μουσείο

Το Moυσείο Μπενάκη Παιχνιδιών με πυρήνα την συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, που συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης, παρουσιάζει παιχνίδια, βιβλία, έντυπα, ρουχισμό και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας από όλον τον κόσμο. Το μουσείο εγκαινιάστηκε στις 21 Οκτωβρίου 2017.

Στις συλλογές του περιλαμβάνονται 20.000 παιχνίδια και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας, προερχόμενα από τον ελλαδικό χώρο και την ευρύτερη περιφέρεια του Ελληνισμού – από την αρχαιότητα μέχρι το 1970 – καθώς και από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και από χώρες της Ανατολής.

Σκοπός του Μουσείου Παιχνιδιών είναι να καλύψει όλες τις εκφάνσεις και πτυχές του θέματος Παιδί και Παιχνίδι, ερευνώντας τόσο το παιχνίδι στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όσο και την καθημερινή ζωή του παιδιού στην παραδοσιακή και αστική ελληνική κοινωνία.

Φωτογραφία: Μουσείο Παιχνιδιών (Κορίτσι με καρότσι με κεφάλι από λάστιχο, σώμα από πλαστικό και καρότσι από τσίγκο, με μηχανισμό μπαταρίας. Ιαπωνία, δεκαετία 1960.)

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved