«Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες»: Η φιλία και η αξία της συνεργασίας σε μια παιχνιδιάρικη παράσταση

  • Πού: Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ (Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως)
  • Πότε: Κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ.
«Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες»: Η φιλία και η αξία της συνεργασίας σε μια παιχνιδιάρικη παράσταση

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο έργο «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες». Παιχνιδιάρικη διάδραση με τα παιδιά υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, αλλά ακόμα και πριν από αυτήν, αφού στο υπέροχο βαγόνι - φουαγιέ του τρένου, οι ηθοποιοί υποδέχονται τα παιδιά και τα εισάγουν στο Θεατρικό Βαγόνι προκειμένου να συνταξιδέψουν!

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή του αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στο παλάτι που περιμένει τον νικητή, μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα αναχωρήσουν για τη Χώρα της Σκέψης, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!

Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά; Το έργο πραγματεύεται, επίσης, την όποια αίσθηση ανωτερότητας και εξουσίας που δεν αφήνει περιθώρια διαλόγου, απορρίπτοντας, έτσι, όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας. Την αναγκαιότητα να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες, από τις οποίες όμως μας αποπροσανατολίζει ο διαρκής ο ανταγωνισμός και η πίεση να είμαστε πάντα και σε όλα οι καλύτεροι!

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου- Έμη Σίνη

Σκηνοθεσία-Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου

Στίχοι - Κοστούμια: Έμη Σίνη

Μουσική: Άγγελος Αγγέλου, Ηχογράφηση: Γιώργος Ζιώτας, Αφίσα: Κώστας Θεοχάρης

Παίζουν οι: Τάσος Δημητρόπουλος, Θανάσης Ισιδώρου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός

Γενική Είσοδος 10€

Φωτογραφίες: Το τρένο στο Ρουφ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved