Καρναβαλικό παιχνίδι θησαυρού για όλη την οικογένεια

  • Πού: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος)
  • Πότε: Κυριακή 10 Μαρτίου - Ώρα έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)
Καρναβαλικό παιχνίδι θησαυρού για όλη την οικογένεια

Κάθε Κυριακή πρωί, μέσα από το παιχνίδι και τις βιωματικές δραστηριότητες, με οπτικοακουστικά ερεθίσματα, και πάνω από όλα με την ενεργό συμμετοχή, τα παιδιά 5-12 ετών ανακαλύπτουν, παίζουν, συζητούν και αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» όπου συνυπάρχουν η εκπαίδευση και οι νέες τεχνολογίες.

Κυριακή 10 Μαρτίου

«Καρναβαλικό παιχνίδι θησαυρού» (οικογενειακό πρόγραμμα)
Μικροί και μεγάλοι εν δράσει… Ο βασιλιάς Καρνάβαλος πρέπει να στηθεί μα όλα τα σύνεργα έχουν εξαφανιστεί! Εντολές, γρίφοι και αινίγματα θα μας οδηγήσουν στις μυστικές κρυψώνες. Με καλή συνεργασία, κέφι και δημιουργική διάθεση ο βασιλιάς Καρνάβαλος θα κάνει την εμφάνισή του στον «Ελληνικό Κόσμο». Ο στόχος είναι ιερός! Πρέπει να φιλοτεχνηθεί ο βασιλιάς καρνάβαλος, γιατί μόνο τότε θα ξεκινήσει η μουσική, ο χορός και το ξεφάντωμα. Παρέα με τους γονείς τους τα απιδιά θα εξερευνήσουν τους σταθμούς του παιχνιδιού, θα λύσουν γρίφους, θα περάσουν δοκιμασίες κι έτσι θα μαζέψουν τα απαραίτητα υλικά για τη μεγάλη τους κατασκευή.

Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού με τους γονείς τους.

Τις Κυριακές του Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν επίσης τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

17 Μαρτίου - «Μικροί αρωματοποιοί»

Τρεις σταγόνες φαντασία, καλή διάθεση και ένα μείγμα από τα αγαπημένα λουλούδια και μπαχαρικά φτάνουν για να γεμίσουν με αρώματα τον «Ελληνικό Κόσμο». Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους άρωμα και ταξιδεύουν στις πιο όμορφες μυρωδιές της ιστορίας! Ανακαλύπτουν την τέχνη της αρωματοποιίας που γεννήθηκε στα αρχαία χρόνια. Αξιοποιούν υλικά και εργαλεία, τεχνικές και μυρωδιές και δημιουργούν τα δικά τους αρώματα!
Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

31 Μαρτίου - «Μια ιστορία ..στο πιάτο μας»

Η αρκούδα μόλις ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη και είναι πολύ πεινασμένη! Πως θα αντιδράσει όταν θα διεκδικήσει άλλος το μέλι της; Ελάτε να μάθουμε τη συνέχεια μιας ιστορίας... όλο μέλι...και… γιατί όχι, να φτιάξουμε και τη δική μας λιχουδιά, με μέλι, με την τέχνη του food styling. Μέσα από ήχους και μελωδίες ανακαλύπτουμε τους ήρωες της μικρής μας ιστορίας! Η αρκούδα και η αλεπού πρωταγωνιστούν σε μια διαφορετική ιστορία χωρίς εικόνες… Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα εικονογραφήσουν την ιστορία στο πιάτο τους. Θα χρησιμοποιήσουν την τεχνική του foodstyling για να δημιουργήσουν με φαγώσιμα υλικά εικόνες των ηρώων!
Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά

Εισιτήρια: 8,5€ το παιδί

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ.: 212 254 0000

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved