Προτάσεις παιδικών βιβλίων για τις διακοπές του Πάσχα

Τα βλασταράκια σας γύρισαν από το σχολείο σήμερα όλο χαρά. Βλέπετε τη Δευτέρα (Μεγάλη Δευτέρα) δεν έχουν σχολείο. Ξεκίνησαν και επίσημα οι διακοπές του Πάσχα και τα παιδιά θα είναι στο σπίτι για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Προτάσεις παιδικών βιβλίων για τις διακοπές του Πάσχα

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Για να τα απασχολήσετε, σας προτείνω τα αγαπημένα μου παιδικά βιβλία αλλά και τα αγαπημένα παιδικά βιβλία της κόρης μου.

Θα αρχίσω με το «Χρωματίζω κάρτες και φακέλους στη φύση», από τις εκδόσεις Ίκαρος.

pasxalino vivlio

Ποτέ άλλοτε δεν έχουμε αγαπήσει τόσο ένα βιβλίο χειροτεχνίας. Στο βιβλίο θα βρείτε ασπρόμαυρα σκίτσα με λουλούδια, ζωάκια, φύλλα και δέντρα, που κοσμούν 24 κάρτες και 24 handmade φακέλους. Τα παιδιά μπορούν να χρωματίσουν την κάρτα τους όπως θέλουν και να τη χαρίσουν στην καλύτερή τους φίλη με ένα «μυστικό», στη φίλη ή τον φίλο τους που έχει παιδικό πάρτι με μια ευχή αλλά και στη δασκάλα!

Χρωματίζω Κάρτες και φακέλους/ Φύση
Συγγραφέας: Ρεμπέκα Τζόουνς
Εκδόσεις Ίκαρος
τιμή 10,91

Το δεύτερο βιβλίο που θα σας προτείνω είναι «η Κότα που ονειρευόταν να πετάξει».

kota

Απευθύνεται ίσως σε παιδάκια ηλικίας 9 ετών και πάνω αλλά και ενήλικες. Μιλά για τα όνειρα, την αγάπη, το θάρρος άλλα και τη θυσία. Αν έχετε βαφτιστήρια, τότε είναι μία πολλή καλή επιλογή δώρου μαζί με τη λαμπάδα.

Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει
Συγγραφέας: Sun-mi Hwang
Μετάφραση: Αναστασία Καλλιοντζή
Εκδόσεις Διόπτρα
Τιμή 8,49

«Η φωνή της Ρόζι», είναι το άλλο βιβλίο που κόρη μου, μου ζήτησε να συμπεριλάβω στο άρθρο μου.

17838464 1376610805716197 369955069 o

Το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται ελάχιστες μέρες στην κατοχή μας αλλά κατάφερε να μας κερδίσει από το πρώτο λεπτό. Μάλιστα η Νικόλ σε κάποια σημεία ταυτίστηκε με τη Ρόζι. Μάλιστα είναι από τα λίγα βιβλία που η ίδια μου ζήτησε να διαβάσει και μόνη για να να εξασκηθεί στην ανάγνωση. Βλέπετε πηγαίνει πρώτη δημοτικού και τώρα που έμαθε να διαβάζει μόνη της, δεν χρειάζεται και πολύ τη βοήθειά μου.

Η φωνή της Ρόζι
Συγγραφέας: Άλισον Φαλκονάκη
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Τιμή 6,60

Θα συνεχίσω με το βιβλίο «Winnie η Μάγισσα» από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Winnie

Για αυτό το βιβλίο σας έχω ξαναγράψει. Είναι καταπληκτικό και βρίσκεται στο top 5 των επιλογών μας. Αυτό που μου άρεσε στο βιβλίο της Winnie, είναι ότι δείχνει ένα ισχυρό θηλυκό χαρακτήρα χωρίς καθόλου το «ροζ» που συνήθως έχουν τα άλλα βιβλία. Μην με παρεξηγήσετε, δεν έχω πρόβλημα ούτε με το ροζ, ούτε με τις μπαλαρίνες και τις πριγκίπισσες, αλλά θέλω η κόρη μου να γνωρίζει ότι υπάρχει περισσότερος χώρος για τα κορίτσια στη λογοτεχνία. Η Winnie έχει μαύρα ίσια μαλλιά, κόκκινη μύτη και μαύρα χείλη. Δεν θυμίζει σε τίποτε στις ηρωίδες των άλλων βιβλίων και όμως πάντα έχει ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό της και ξεκαθαρίζει ότι οι μάγισσες δεν είναι πάντα οι «κακές» στα βιβλία.

Winnie η Μάγισσα
Συγγραφέας: Valerie Thomas και Korky Paul
Μεταφραστής: Τατιάνα Γαλατούλα
Εκδόσεις: Διόπτρα
Τιμή 7,66

Λίγο πριν κλείσω δεν γίνεται να σας προτείνω το βιβλίο «Ένα παιδί από βιβλία».

we loveBOOKS

Όταν η κόρη μου ξεφύλλισε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο βιβλίο αναρωτήθηκε γιατί δεν υπάρχει πουθενά χρώμα και γιατί υπάρχουν τόσες πολλές λέξεις. Ψάχνοντας για το συγκεκριμένο βιβλίο ανακάλυψα ότι τιμήθηκε με το βραβείο The Bologna Ragazzi Award 2017, ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία στο κόσμο των παιδικών εκδόσεων. Θα το βρείτε από τις εκδόσεις Ίκαρος

Ένα παιδί από βιβλία
Συγγραφέας:Oliver Jeffers/Sam Winston
Εκδόσεις: Διόπτρα
Τιμή 13.90

Θα κλείσω με το βιβλίο «Η Βιολέτα και ο Ιππότης», από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!

H Βιολέτα

Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορείς το νέο βιβλίο της Αργυρώς Πιπίνη και είχαμε τη χαρά να το διαβάσουμε με την κόρη μου. «Μα τι υπέροχα σκίτσα μαμά!!!!», μου είπε όλο ενθουσιασμό ή μικρή μου όταν ξεφυλλίσαμε το νέο της βιβλίο. «Πώς λένε τον «Καλλιτέχνη; Ξέρουμε;», με ρώτησε όλο απορία μιας και πάντα ενδιαφέρετε για τους «καλλιτέχνες» που ζωγραφίζουν. Γύρισα στο εξώφυλλο και βρήκαμε το όνομά της. «Έφη, τη λένε Νικόλ μου. Έφη Λαδά», της απάντησα και έπειτα αρχίσαμε να διαβάζουμε την υπέροχη ιστορία της Βιολέτας και του Ιππότη της και ανακαλύψαμε ότι τελικά τα παραμύθια λένε την αλήθεια, ακόμη και αν μιλάνε για θαύματα... όπως το θαύμα της αγάπης και του έρωτα!

Η Βιολέτα και ο Ιππότης
Συγγραφέας:Αργυρώ Πιπίνη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Τιμή 11.00

Αντί να αφήσετε το παιδί σας να βλέπει αρκετή τηλεόραση δώστε του ένα βιβλίο και παροτρύνετε το να το διαβάσει μόνο του για να ανακαλύψει τον μαγικό κόσμο που κρύβουν τα βιβλία. Επίσης είναι η καλύτερη επιλογή δώρου μετά τη λαμπάδα, το τσουρέκι, το σοκολατένιο αυγό και τα παπούτσια που παραδοσιακά αγοράζει κάθε χρόνο τέτοια εποχή μία νονά!

Καλό Πάσχα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved