Εκπαιδευτικά Προγράμματα Απριλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα  για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών, με τους γονείς τους.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Απριλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

«Φεγγαράκι μου λαμπρό…

...θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!» Ένα μαγικό ταξίδι στη Σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες! Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια! Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Ψάχνοντας το μυστικό της… Αθανασίας

Ποια είναι η Αθανασία Μηλαρέση και γιατί μας προσκαλεί στο σπιτικό της; Τι κοινό μπορεί να έχουν η Χιονάτη και ο Νεύτωνας, η Αθηνά, η Ήρα και η Αφροδίτη με τον Γουλιέλμο Τέλο; Γνωστές και άγνωστες ιστορίες έρχονται στην επιφάνεια σε μια συναρπαστική συνάντηση γεμάτη αποκαλύψεις, εκπλήξεις και παιχνίδια.

ellinikos-kosmos2.jpg

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά!

Θα ήθελες να κάνεις τον Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη; Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους! Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!

• Πριν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι μικροί μας φίλοι μαζί με τους γονείς τους μπορούν να παρακολουθήσουν τη νέα ταινία «Ο Εξωγήινος και τα Παιδιά των Σπηλαίων - Ταξίδι στο φως!» που προβάλλεται στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στον χρόνο και τον χώρο που θα διασκεδάσει τα παιδιά, καθώς ανακαλύπτουν την επιστήμη του φωτός, την ενέργεια και το ηλιακό σύστημα. Μία ταινία για όλη την οικογένεια, που χάρη στην τεχνολογία της «Θόλου» προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους!

• Ώρα προβολής: 11:00
• Περισσότερες πληροφορίες: www.hellenic-cosmos.gr/tholos-alien-cave-children

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα ζυμαράκια είναι τρέλα

Πριν από πολλά πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς! Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη, αλλά και τη γοητευτική κανέλα… και μεταξύ τους γεννήθηκε μια γλυκιά φιλία που κρατάει γερά μέχρι τις μέρες μας… Εκεί, δημιουργήθηκαν, παραδοσιακά πασχαλινά Λαζαράκια, πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα! Θα τα δοκιμάσετε;

ellinikos-kosmos1.jpg

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών

Ώρα έναρξης: 16:00 | Διάρκεια: 90 λεπτά

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Κυνηγώντας το Όνειρο… Οικογενειακό πρόγραμμα

Μα τι προσπαθεί να πιάσει η μικρή, μαύρη μύγα; Πόσο ψηλά και μακριά θέλει να πετάξει; Ένα ταξίδι σαν αυτά που κάνουμε για να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας! Εμπνευσμένοι από το ταξίδι της μικρής πρωταγωνίστριας θέτουμε τους δικούς μας στόχους… Παίζοντας και δημιουργώντας, ας θυμηθούμε μικροί και μεγάλοι, πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε τα όνειρά μας!
Οικογενειακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά μαζί με τους γονείς τους, βασισμένο στο νέο βιβλίο της κυρίας Ζέφης Συρίβλη «Κυνηγώντας το όνειρο», εκδόσεις Ι.Μ.Ε. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Κνωσός… το παλάτι των μύθων και των μυστηρίων

Πολύχρωμες τοιχογραφίες, μια «περίεργη» γραφή, αγγεία, παιδικά παιχνίδια κι ένα κουβάρι που ξετυλίγεται στον λαβύρινθο της Κνωσού. Μύθοι, γρίφοι και μυστήρια... άραγε θα μας βοηθήσουν να βρούμε την πολυπόθητη έξοδο;

• Μπορείτε να συνδυάσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κνωσός… το παλάτι των μύθων και των μυστηρίων» με τη «Διαδραστική Περιήγηση στην Ακρόπολη της Εποχής του Περικλή» που προβάλλεται στη «ΘΟΛΟ», το ημισφαιρικό θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα πιο περίπλοκα, από αρχιτεκτονικής άποψης, κτίρια της Ακρόπολης, όπως τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο, τον Ναό της Απτέρου Νίκης, τα Προπύλαια, αλλά και τα αγάλματα που τα διακοσμούσαν, σε 3D και στα φυσικά τους χρώματα, όπως ήταν την εποχή που δημιουργήθηκαν.
• Ώρα προβολής: 15:00
• Περισσότερες πληροφορίες: www.hellenic-cosmos.gr/tholos-acropolis

ellinikos-kosmos3.jpg

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Μια Κυριακή όλο γλύκα…

Έφτασε πάλι η Κυριακή… ας την κάνουμε πιο «γευστική» με ωραία γλυκιά συνταγή. Βάζουμε τον σκούφο μας, διαλέγουμε τα σύνεργά μας και τρυπώνουμε στην «κουζίνα» του «Ελληνικού Κόσμου» για να απολαύσουμε τις δικές μας γλυκιές δημιουργίες!

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Στα ίχνη του Πασχαλινού Λαγού

Ένας παιχνιδιάρης πασχαλινός λαγός μας βάζει σε περιπέτειες! Πού άραγε έχει κρύψει τα πασχαλινά του αυγά; Ελάτε να ακολουθήσουμε ίχνη, να λύσουμε γρίφους και να περάσουμε πολλές δοκιμασίες... Θα φτάσουμε άραγε στις μυστικές «αυγοκρυψώνες», για να γεμίσουμε το καλάθι μας με τα πολυπόθητα αυγά του;


Πληροφορίες:
• Ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
• Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο Τ. 212 254 0000 και στο email: reservations@hellenic-cosmos.gr
• Ηλεκτρονική προπώληση: www.hellenic-cosmos.gr/tickets

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved