Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Προτάσεις για κατασκευές, πειράματα, μαγειρικές.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Το Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο στην οικογένεια και όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

Ας ξεκινήσουμε.

Φτιάξτε γλαστράκια με παχύφυτα

Με υλικά που ήδη έχετε σπίτι μπορείτε να φτιάξετε εύκολες και πρωτότυπες κατασκευές όπως τα παρακάτω γλαστράκια με ρολό από χαρτί υγείας και χαρτόνι.

Την κατασκευή είδαμε στο Instagram προφίλ της Agnes Hsu, o οποίος έχει πάνω από 265 χιλιάδες ακολούθους και περιλαμβάνει βίντεο με κατασκευές, ζωγραφιές και σνακ για παιδιά.

https://www.instagram.com/p/CvNw0OxSFf4/

Δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα εδώ.

Φτιάξτε στεφάνι με καρδιές

Δύο εβδομάδες απέμειναν για την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου, αλλά σε περίπτωση που θέλετε να μπείτε από τώρα στο mood, ιδού, σας έχουμε τον τρόπο να φτιάξετε όμορφα στεφάνια καρδιές. Μπορείτε φυσικά να τα φτιάξετε οποιαδήποτε στιγμή και όχι μόνο με αφορμή την ημέρα των Ερωτευμένων. Άλλωστε οι καρδιές είναι all-time-classic.

Δείτε τι θα χρειαστείτε και πώς θα φτιάξετε το στεφάνι σε σχήμα καρδιάς εδώ.

Ζωγραφική με αριθμούς

Ένα εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να ζωγραφίζουν τα παιδιά και να μην απογοητεύονται με το αποτέλεσμα, είναι οι αριθμοί.

e71a84f0-zografiki-gia-paidia.jpg

Θα έχετε δει πολλά βίντεο στο διαδίκτυο με τα απίθανα σχέδια που μπορεί να κάνει κανείς με τα νούμερα από το ένα ως το δέκα.

Όλες οι ζωγραφιές δεν έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. Ορισμένες απαιτούν κάποιες παραπάνω δεξιότητες και άλλες όχι. Υπάρχουν όμως σχέδια για κάθε ηλικία παιδιού: από την προσχολική μέχρι του γυμνασίου. Δείτε ιδέες εδώ.

Χρωματίστε ζυμαρικά, όσπρια και ρύζι

Μία αισθητηριακή δραστηριότητα που τα παιδιά δεν θα βαρεθούν ποτέ. Δείτε εδώ πώς να χρωματίσετε ζυμαρικά, όσπρια και ρύζι για να τα χρησιμοποιήσετε στο παιχνίδια των παιδιών.

Κάντε το πείραμα στατικού ηλεκτρισμού με το μπαλόνι και το μολύβι

Τα παιδιά αγαπούν τα πειράματα και αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτό: Εύκολο πείραμα για τον στατικό ηλεκτρισμό με μπαλόνι, μολύβι και ένα μπουκαλάκι νερό.

Δείτε εδώ αναλυτικά τι θα χρειαστείτε και τη διαδικασία.

Φτιάξτε σοκολατένια μπισκότα με τα παιδιά χωρίς μίξερ

Η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά και για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να μπείτε μαζί στην κουζίνα και να φτιάξετε παρέα νόστιμα, σοκολατένια μπισκότα. Δείτε τη συνταγή εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved