Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Ιδέες για κατασκευές, πειράματα και πολλά ακόμα.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Το Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο στην οικογένεια, τη χαλάρωση, τη διασκέδαση και εμείς σας έχουμε και σήμερα προτάσεις για δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού.

Φτιάξτε σπιτική πλαστελίνη

Κι όμως, σε μόλις πέντε λεπτά μπορείτε να φτιάξετε αφράτη και μαλακή πλαστελίνη για ατέλειωτο παιχνίδι και δημιουργίες. Το παιδί μπορεί να παίξει με τις ώρες στο σπίτι ή να την πάρετε μαζί σας και εκτός. Δείτε τη συνταγή βήμα-βήμα εδώ.

https://www.instagram.com/reel/C1BIfnZNGnF/

Φτιάξτε απολιθώματα δεινοσαύρων

Εάν κι εσάς το παιδί σας έχει τρέλα με τους δεινόσαυρους είναι βέβαιο ότι αυτήν την κατασκευή θα τη λατρέψει: απολιθώματα δεινοσαύρων με απλά υλικά που έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Εδώ μπορείτε να δείτε τι θα χρειαστείτε, καθώς και πώς θα φτιάξετε απολιθώματα των φιγούρων δεινοσαύρων από τη συλλογή του μικρού σας. Είναι μία κατασκευή εύκολη, δημιουργική και πολύ διασκεδαστική.

Ζωγραφίστε

Η ζωγραφική είναι μία δημιουργική δραστηριότητα για όλες τις ηλικίες και με λίγη φαντασία μπορείτε να φτιάξετε πρωτότυπες και υπέροχες δημιουργίες. Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε το εξής: να φτιάξετε στάμπες και στένσιλ χρησιμοποιώντας μία πατάτα. Δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε και ακολουθήστε τη διαδικασία βήμα-βήμα.

https://www.instagram.com/p/CUZIPTXMtFv/

Παζλ για νήπια με ξυλάκια

Το παζλ είναι ένα σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο μάθησης για τ α παιδιά όλων των ηλικιών. Βελτιώνουν την ικανότητα συγκέντρωσης και μνήμης των παιδιών, καλλιεργούν την κριτική σκέψη, αναπτύσσουν την κινητική ανάπτυξη και παράλληλα βοηθούν και στον συντονισμό χεριών και ματιών. Μπορείτε να βρείτε πολλά παζλ για όλες τις ηλικίες και τα γούστα. Μπορείτε φυσικά να φτιάξετε και το δικό σας και μάλιστα χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε σπίτι. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ένα παζλ για παιδιά νηπιακής ηλικίας χρησιμοποιώντας ξυλάκια και μερικά ακόμα υλικά.

Μαγειρέψτε παρέα

Η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά και μπαίνοντας μαζί στην κουζίνα μπορείτε να δημιουργήσετε παρέα και να περάσετε χρόνο μαζί. Όσο για το τι μπορείτε να φτιάξετε, οι επιλογές σας ποικίλουν. Από μπισκότα και κέικ μέχρι το φαγητό της ημέρας. Μία εύκολη συνταγή πάντως είναι αυτή για πολύχρωμα μπισκότα βουτύρου και μπορείτε να τη δείτε βήμα προς βήμα εδώ.

Κάντε το πείραμα με το νερό και το χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εάν έχετε και εσείς έναν μικρό επιστήμονα στο σπίτι, μπορείτε το Σαββατοκύριακο να δοκιμάσετε πειράματα με απλά υλικά που ήδη έχετε. Ένα από τα πιο εύκολα είναι αυτό για πειράματα με νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Θα χρειαστείτε:

  • 5 πλαστικά ποτήρια διάφανα
  • 4 κομμάτια χαρτοπετσέτας
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τι πρέπει να κάνετε:

Γεμίστε τα τρία από τα πέντε ποτήρια με νερό και προσθέστε στο ένα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, στο άλλο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και στο τρίτο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Βάλτε ενδιάμεσα και λίγο πιο μπροστά τους τα δύο άδεια ποτήρια που περίσσεψαν.

Βάλτε τα κομμάτια με τις χαρτοπετσέτες όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Τι παρατηρείτε;

Το πείραμα αυτό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να μάθουν τα παιδιά τους συνδυασμούς χρωμάτων. Ποιο χρώμα προκύπτει συνδυάζοντας το μπλε με το κίτρινο και ποιο συνδυάζοντας το κίτρινο με το κόκκινο;

Δείτε η διαδικασία και στο βίντεο παρακάτω.

https://www.instagram.com/reel/CxIYwgQoSTa/

Δείτε την παράσταση «ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας»

Το θρυλικό μιούζικαλ που έχει συγκινήσει και ενθουσιάσει εκατομμύρια θεατών σε ολόκληρο τον κόσμο, «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», έχει έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε απόδοση-σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Roald Dahl, το μιούζικαλ “Charlie and the Chocolate Factory” συνδυάζει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Marc Shaiman με στίχους των Marc Shaiman & Scott Wittman. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και τις μέρες που παίζεται εδώ.

CHARLIE_03.jpg

Σπύρος Ντούγιας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved