Γιορτινές δραστηριότητες για το απόγευμα των Χριστουγέννων

Ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές, πειράματα και διασκεδαστικά παιχνίδια. 

Γιορτινές δραστηριότητες για το απόγευμα των Χριστουγέννων
Bigstock

Η ημέρα των Χριστουγέννων είναι αφιερωμένη στην οικογένεια. Είθισται να τρώμε με γιαγιάδες, παππούδες, φίλους και συγγενείς και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι το μεσημέρι είναι το βασικό event της ημέρας.

Μετά το τραπέζι και όσο χωνεύετε τα λαχταριστά εδέσματα που σίγουρα έχετε φάει, σας προτείνουμε να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε οικογενειακώς με κατασκευές, πειράματα, παιχνίδια, χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Παρακάτω οι προτάσεις μας. Δείτε τις και επιλέξτε.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

xristougenniatikes-kataskeues-(2).jpg

Instagram / liddierowl

Με απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες κατασκευές εμπνευσμένες από τα Χριστούγεννα. Τρισδιάστατα χιονανθρωπάκια, ταρανδάκια από μανταλάκια, χριστουγεννιάτικες φιγούρες με χάρτινα ποτήρια, κατασκευές με κουκουνάρια. Υπάρχουν κάμποσες επιλογές και όποια και αν επιλέξετε τα παιδιά σίγουρα θα ξετρελαθούν τόσο με το αποτέλεσμα, όσο και με τη διαδικασία.

Χριστουγεννιάτικα πειράματα

Για τους μικρούς επιστήμονες που έχουν τρέλα με τα πειράματα, παρακάτω δέκα ιδέες για να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι και σε αυτήν την περίπτωση απλά και ελάχιστα.

Τα κλασικά παιχνίδια

Κρεμάλα, παντομίμα. Δύο αγαπημένα και διαχρονικά παιχνίδια παντός καιρού και εποχής. Και μπορείτε να τα κάνετε και πιο γιορτινά. Για παράδειγμα, οι λέξεις στην κρεμάλα θα μπορούσε να είναι μόνο σχετικές με τα Χριστούγεννα. Αντίστοιχα για την παντομίμα, μπορείτε να βάλετε τίτλους από χριστουγεννιάτικες ταινίες, τραγούδια ή βιβλία.

Χριστουγεννιάτικες ταινίες

xristoygenniatikes-tainies-gia-paidia.jpg

Αυτή τη δραστηριότητα μπορείτε να την αφήσετε για το τέλος. Βάλτε πιτζάμες, φτιάξτε μία ζεστή σοκολάτα ή κάποιο άλλο χριστουγεννιάτικο ρόφημα και χουχουλιάστε με την κουβέρτα σας στον καναπέ. Μπορείτε να διαλέξετε ποια ταινία θα δείτε από μία ευρεία γκάμα: ταινίες animation, μεταγλωττισμένες, με υπότιτλους, παλιές, καινούριες.

Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

Φτιάξτε ένα journal για την ημέρα των Χριστουγέννων

Ζητήστε από το μικρό σας να καταγράψει όλα όσα έκανε τη σημερινή μέρα. Για να κάνετε το ημερολόγιο Χριστουγέννων ακόμα πιο πλούσιο μπορεί να ζωγραφίσει με τον τρόπο του μία εικόνα που για εκείνο αποτυπώνει την ημέρα των Χριστουγέννων.

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved