5+1 χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε με τα παιδιά τις γιορτές

Οι χριστουγεννιάτικες παιδικές παραστάσεις που παίζονται αυτήν την περίοδο στην Αθήνα.

5+1 χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε με τα παιδιά τις γιορτές
Bigstock

Τα σχολεία έκλεισαν και για δύο εβδομάδες τα παιδιά θα κάνουν ένα διάλειμμα από μαθήματα, διαβάσματα και λοιπές υποχρεώσεις.

Εκτός από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε εντός σπιτιού, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε και κάποια χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση. Το θέατρο μόνο οφέλη έχει για το παιδί και είναι μία ευκαιρία να μπείτε ακόμα περισσότερο στο κλίμα των γιορτών.

Παρακάτω οι χριστουγεννιάτικες παραστάσεις που παίζονται στην Αθήνα.

«Τα Ανάποδα Χριστούγεννα», the Christmas Factory

ta-anapoda-xristougenna-2.jpg

Όλοι ξέρουμε πως τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου που εμείς τα καλά και ήσυχα παιδιά περιμένουμε με κομμένη την ανάσα ώστε να πάρουμε τα δώρα μας!

Όχι φέτος!

Ο Φρέντι και η Φρέγια, τα δυο πιο σκανταλιάρικα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, διαφωνούν! Έχοντας βαρεθεί να είναι διαρκώς φρόνιμοι και υπάκουοι, θα βάλουν σε εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο: να κλέψουν το έλκηθρο του “Μεγάλου" με σκοπό για μια και μοναδική χρονιά να μοιράσουν τα δώρα των Χριστουγέννων στα άτακτα παιδιά, αντί για τα φρόνιμα!

Στο περιπετειώδες ταξίδι τους με τη βοήθεια ενός ταράνδου αλλιώτικου απ’ τους άλλους (ή μήπως είναι όντως μονόκερως όπως νομίζει;) αλλά και κάποιες αναπάντεχες συναντήσεις, θα έρθουν αντιμέτωποι με έναν κόσμο αξιών που αγνοούν, κάνοντας μέσα σε μια μόλις νύχτα (και τί νύχτα!) ένα μεγάλο ταξίδι αυτογνωσίας!

Μέσα από τις απρόβλεπτες περιπέτειες του Φρέντι, της Φρέγια του Φώτη και των άλλων αξιαγάπητων ηρώων, οι μικροί θεατές θα παρασυρθούν σε έναν μαγικό κόσμο γεμάτο χαρά, γέλιο και συγκίνηση, παίρνοντας συγχρόνως σημαντικά μαθήματα, όπως η αξία της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της καλοσύνης.

Η παράσταση θα ενθαρρύνει τα παιδιά να σκεφτούν διαφορετικά και να εκτιμήσουν τη χαρά τού να μοιράζονται με άλλους, ενισχύοντας την αίσθηση της κοινότητας και της αλληλεγγύης.

Με εντυπωσιακές σκηνές, χαριτωμένους χαρακτήρες, χιούμορ και πολλή μουσική «Τα Ανάποδα Χριστούγεννα» υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία για όλους.

Δείτε λεπτομέρειες για την παράσταση εδώ.

«Ο Καρυοθραύστης», θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

afisa-1.jpg

Παραμονή Χριστουγέννων στο σπίτι της μικρής Κλάρας…. Όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, τα παιχνίδια ζωντανεύουν και γιορτάζουν τα δικά τους Χριστούγεννα. Ο Καρυοθραύστης – δώρο του θείου των παιδιών - γίνεται ένας όμορφος πρίγκιπας που ταξιδεύει μαζί με την Κλάρα και με τη βοήθεια των παιδιών - θεατών στην ΟΝΕΙΡΟΧΩΡA…

Εμπόδιο στο όμορφο ταξίδι τους είναι ο βασιλιάς των ποντικών … και τα ποντικάκια του! Τι θα γίνει όμως όταν ξημερώσουν Χριστούγεννα; Που θα βρεθεί η μικρή Κλάρα και ο Καρυοθραύστης – πρίγκιπας;

Το έργο είναι διαδραστικό, τα παιδιά συμμετέχουν όλα μαζί αλλά και κατά ομάδες.

Δείτε λεπτομέρειες για την παράσταση εδώ

«Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», Embassy Theater

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας είναι παιδικό βιβλίο του 1964 του Βρετανού συγγραφέα Ρόαλντ Ντάλ, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1964 και στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ιστορία περιγράφει τις περιπέτειες του νεαρού Τσάρλι Μπάκετ στο εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού σοκολατοποιού Γουίλι Γουόνκα. Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας θεωρείται ως ένα από τα πιο δημοφιλή έργα παιδικής λογοτεχνίας και μεταφέρθηκε ήδη δύο φορές με επιτυχία στον κινηματογράφο με τις ταινίες « Ο Γουίλι Γουόνκα και το εργοστάσιο της σοκολάτας » (1971) με πρωταγωνιστή τον Τζιν Γουάιλντερ και « Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας » (2005) με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντέπ. Το Δεκέμβριο του 2023 αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η κυκλοφορία της ταινίας prequel που εστιάζει στο πως ξεκίνησε ο Γουίλι Γουόνκα το εργοστάσιο της σοκολάτας, με τον δημοφιλή πρωταγωνιστή Τιμοτέ Σαλαμέ στον ομώνυμο ρόλο!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

«Μαγική Καμινάδα», θέατρο Ημέρα

DSC_0184.jpg

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ολόκληρη τη Γη κόντευαν Χριστούγεννα. Παντού είχε χιονίσει και τα παιδιά όλου του κόσμου περίμεναν με ανυπομονησία να έρθει ο Αι Βασίλης με το έλκηθρο του από τον ουρανό και κατεβαίνοντας μαγικά μέσα από την καμινάδα του κάθε σπιτιού, να αφήσει τα δώρα τους κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους..

Όμως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την παραμονή, αυτοί οι σκανταλιάρηδες οι καλικάντζαροι που ήθελαν να αρπάξουν από τον Αι Βασίλη τα δώρα των παιδιών ώστε η μαγεία των Χριστουγέννων να χαθεί για πάντα, δεν θα κάθονταν με σταυρωμένα χέρια… Τι σκανταλιά να κάνουν όμως όταν ξέρουν από πριν πως ότι και να σκαρφιστούν, ο Αι Βασίλης πάντα τους ξεγλιστρά από οποιαδήποτε παγίδα κι αν του στήσουν και μοιράζει τα δώρα των παιδιών πάντα στην ώρα του….

Μαζεύτηκαν λοιπόν και έκαναν συμβούλιο για να αποφασίσουν, ποιου καλικάντζαρου η σκανταλιά θα ήταν εκείνη όπου αν πετύχει, επιτέλους φέτος θα τα κατάφερναν. Πολλές ιδέες ακούστηκαν αλλά καλύτερη ήταν του Τζο, στον οποίο και ανέθεσαν να φέρει εις πέρας την παράτολμη αποστολή του και να έτσι να καταστρέψει τη μαγεία των Χριστουγέννων για πάντα. Θα τα καταφέρει άραγε;

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Νέα Υόρκη», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ilias-Karellas3.jpg

Καλεσμένοι στην Αμερική από την πλούσια ελληνοαμερικανίδα αδερφή του Μπάρμπα-Γιώργου, την οποία ενσαρκώνει στην παράσταση η Μαρία Ελευθεριάδη, ο Καραγκιόζης και η παρέα του καταφθάνουν για τις γιορτές στη Νέα Υόρκη. Όλα δείχνουν ιδανικά, όμως πριν καλά καλά φτάσουν, τα πάντα ανατρέπονται! Πώς καταφέρνουν οι ήρωες να εγκλωβιστούν μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ; Τι συμβαίνει όταν δεν «πάει ο παλιός ο χρόνος»; Τι γίνεται όταν η ταμίας του σούπερ μάρκετ νομίζει ότι τραγουδάει στο Μπρόντγουεϋ; Ποια είναι πραγματικά η θεία από την Αμερική; Ποιος θα καταφέρει άραγε να νικήσει, ο παλιός ή ο νέος χρόνος; Τα ρολόγια γυρίζουν ανάποδα, και ένα μαγικό ταξίδι αρχίζει.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

«Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι!», θέατρο Ροές

agelasti-politeia.jpg

Νοσταλγώντας τα παιδικά τους Χριστούγεννα, οι Ρουμπαγιάτ θυμούνται και παρουσιάζουν στην γιορτινή τους περιοδεία το πολυαγαπημένο παραμύθι των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα “Αγέλαστη Πολιτεία”, μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, γελαστούς και μουτρωμένους, λογικούς και παράλογους.

Παρέα με τους καλικάντζαρους και τον Ζαχαρία Σπανό στην αφήγηση, “μαγεύουνε τα ζωντανά κι οι γάιδαροι λαλούνε”, πριονίζουν το δέντρο που στηρίζει τον απάνω κόσμο και συνεχίζουν το γλέντι σε μια πολιτεία που δε θα είναι ποτέ ξανά ίδια.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved