Tips να κάνετε το Halloween διασκεδαστικό και όχι τρομακτικό για τα νήπια

Haloween: Tips για το πιο διασκεδαστικό παιδικό πάρτι για μικρά παιδιά.

Tips να κάνετε το Halloween διασκεδαστικό και όχι τρομακτικό για τα νήπια
Bigstock

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γιορτάσει κανείς το Halloween: με όμορφη διακόσμηση, πάρτι γενεθλίων, μασκάρεμα στο σχολείο ή ακόμη και το σουπερμάρκετ και γενικότερα με πράγματα που σιγά σιγά, θα γίνουν παράδοση ακόμη και για εσάς που θα γιορτάσετε για πρώτη φορά αυτή την κέλτικη γιορτή.

Πώς θα καταφέρετε να γιορτάσετε το Halloween με τα μικρότερα παιδιά; Κάποια νήπια τρομάζουν βλέποντας αράχνες, νεκροκεφαλές, καπέλα και σκούπες μαγισσών. Μπορεί εσείς και τα μεγαλύτερα παιδιά σας να βλέπετε διασκεδαστικά όλα τα παραπάνω, όμως αν υπάρχει ένα μικρότερο παιδί στην οικογένεια, που δεν γνωρίζει τι είναι το Halloween, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα είναι μια όμορφη εμπειρία και για εκείνα επίσης και όχι τραυματική.

aisthitiriako-paixnidi-me-aformi-to-halloween.jpg

Αισθητηριακό παιχνίδι - Τα οφέλη τους και ένα Halloween παιχνίδι

Bigstock

Τι να κάνετε;

Το Halloween μέσα από αισθητηριακά παιχνίδια

Οργανώστε δραστηριότητες με ζωγραφιές και χειροτεχνίες που σχετίζονται με το Halloween. Αφήστε τα παιδιά σας να λερωθούν, να αγγίξουν με τα χέρια τους σπόρους κολοκύθας ή να φτιάξουν slime με διάφορα χρώματα και αφρό ξυρίσματος. Αυτές οι δραστηριότητες θα βοηθήσουν στην προώθηση της αισθητηριακής ανάπτυξης και θα δημιουργήσουν ενθουσιασμό και προσμονή την επόμενη φορά που θα έρθει ξανά το Halloween. Eνθαρρύνετε τα παιδιά να σας περιγράψουν τι αισθάνονται.

Παιδικό πάρτι

Έχει γεννηθεί το μικρό σας τον μήνα Οκτώβρη; Τότε είναι μια καλή αφορμή τα γενέθλιά του για να γιορτάσετε το Halloween. Εμπνευστείτε από τις πορτοκαλί κολοκύθες και χρησιμοποιήστε τις ως θέμα του πάρτι. Μιλήστε στα παιδιά σας για το Halloween και πείτε τους ότι θα έχουν την ευκαιρία να μασκαρευτούν. Δεν χρειάζεται να έρθουν οι Απόκριες για να φορέσουν τις στολές τους. Και το Halloween μπορούν να το κάνουν.

Παιδικές ταινίες

Δείτε μαζί με τα παιδιά σας Halloween παιδικές ταινίες. Υπάρχουν μικρά επεισόδια, αφιερωμένα σε αυτή τη γιορτή. Παρακάτω δείτε μερικές προτάσεις που έχουμε εμείς για εσάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved