Δραστηριότητες για παιδιά: Εύκολο πείραμα με κακάο και γάλα

Εύκολο πείραμα για παιδιά όλων των ηλικιών.

Δραστηριότητες για παιδιά: Εύκολο πείραμα με κακάο και γάλα

Πείραμα για παιδιά με δύο υλικά.

Τα παιδιά λατρεύουν τα πειράματα, ειδικά όταν είναι εύκολα και εντυπωσιακά. Επιπλέον, κάνοντας πειράματα τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, την παρατηρητικότητά τους και εξοικειώνονται με απλούς νόμους της φυσικής και της χημείας.

Για το πείραμα που θα σας δείξουμε σήμερα θα χρειαστείτε δύο υλικά, γάλα και κακάο. Προσοχή όμως, το κακάο, δεν πρέπει να είναι οποιοδήποτε, αλλά το πικρό που δεν περιέχει ζάχαρη ή άλλα συντηρητικά.

Την ιδέα είδαμε στο Instagram προφίλ papa_3dochki, όπου ο μπαμπάς με τις τρεις κόρες του δοκιμάζουν κάθε τόσο πειράματα, δραστηριότητες και διασκεδαστικές κατασκευές.

Τι πρέπει να κάνετε:

Βάλτε σε ένα ποτήρι γάλα και σε ένα μικρό κουταλάκι μία γεμάτη κουταλιά με κακάο. Βουτήξτε το κουταλάκι μέσα στο γάλα χωρίς να ρίξετε το κακό μέσα στο ρόφημα και βγάλτε με προσοχή το κουταλάκι και πάλι έξω. Στη συνέχεια ακουμπήστε με το δάχτυλό σας την άκρη του κουταλιού στο σημείο που βρίσκεται το κακάο. Τι παρατηρείτε;

Δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.

https://www.instagram.com/reel/CoTpjKsoJSk/

Τι συμβαίνει: Το γάλα λόγω των λιπαρών του δημιουργεί ένα στρώμα και καλύπτει τη σκόνη του κακάο. Μόλις ακουμπήσετε το στρώμα αυτό, θα το διαλύσετε, ενώ ακριβώς από κάτω οι κόκκοι του κακάο δεν έχουν βραχεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved