5+1 ευφάνταστοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα παιχνίδια που ήδη έχετε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε παιχνίδια που ήδη έχετε στο σπίτι. 

5+1 ευφάνταστοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα παιχνίδια που ήδη έχετε

Αξιοποιήστε τα παλιά παιχνίδια σε νέες δραστηριότητες.

Bigstock

Τα παιδιά έχουν συνήθως αμέτρητα παιχνίδια τα οποία πολύ εύκολα βαριούνται ή ξεχνάνε. Αντί να αγοράζετε συνέχεια καινούρια, μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτά που ήδη έχετε αποθηκευμένα σε κούτες κι συρτάρια και να δοκιμάσετε νέες διασκεδαστικές δραστηριότητες με τα παιδιά.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Απλά προσθέστε νερό

Γεμίστε μία λεκάνη νερό και βάλτε μέσα ξύλινα ή πλαστικά παιχνίδια που έχετε. Για το παιδί θα είναι μία εντελώς καινούρια δραστηριότητα που αφενός τώρα το καλοκαίρι θα το δροσίσει και αφετέρου θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του για να πλύνει για παράδειγμα το λερωμένο αυτοκινητάκι πριν το παρκάρει στο γκαράζ του.

koritsia-koritsistika-paixnidia.jpg

Κάντε ένα αισθητηριακό καλάθι

Βάλτε σε ένα καλάθι κομμάτια από αφρολέξ, λίγη άμμο ή νερό με σαπούνι. Προσθέστε μέσα μικρά παιχνίδια όπως αυτοκινητάκια, ζωάκια κ.α. Το παιδί θα μπορεί να περιεργαστεί το καλάθι, το περιεχόμενό του και ταυτόχρονα να εξοικειωθεί με τις διαφορετικές υφές.

Διοργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού

Επιλέξτε μερικά παιχνίδια και κρύψτε τα την ώρα που κοιμάται σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Έπειτα, σκεφτείτε μερικούς εύκολους γρίφους για να τα βρει.

93260c53-paixnidi-me-ammo.jpg

Παίξτε τον κτηνίατρο

Βάλτε στη σειρά τα ξεχασμένα λούτρινα ζώακια που έχετε στο σπίτι και παίξτε τον κτηνίατρο. Θα πρέπει να εξετάσετε τους μικρούς ασθενείς έναν-έναν. Εάν έχετε ήδη τα απαραίτητα σύνεργα-ακόμα καλύτερα, αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ευρηματικό τρόπο άλλα αντικείμενα που έχετε στο σπίτι όπως κουτάκια και άλλα ξύλινα ή μεταλλικά σκεύη.

Φτιάξτε ένα σπίτι για τα κουκλάκια

Τουβλάκια έχουν τα περισσότερα παιδιά. Μπορεί να νομίζετε ότι μέχρι τώρα έχετε φτιάξει τα πάντα, κάθε σπίτι, κάστρο και φρούριο, σας έχουνε όμως ακόμα μία ιδέα. Να χρησιμοποιήσετε τα τουβλάκια για να φτιάξετε ένα σπίτι για το αγαπημένο κουκλάκι του μικρού σας. Σίγουρα θα ενθουσιαστεί με την ιδέα.

Με πληροφορίες από theeverymom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved