Ανοιξιάτικες κατασκευές για παιδιά: Φτιάξτε λουλούδια με τη μέθοδο origami

Πώς να φτιάξετε όμορφα λουλούδια από πολύχρωμα χαρτιά.

Ανοιξιάτικες κατασκευές για παιδιά: Φτιάξτε λουλούδια με τη μέθοδο origami

Παιδί φτιάχνει κατασκευή origami στο γραφείο.

Bigstock

Οι χειροτεχνίες είναι όχι μόνο μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, αλλά σε κάποιες χώρες και μία μορφή τέχνης με μεγάλη ιστορία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Οι κατασκευές origami. Ουσιαστικά, με τον όρο «origami» αναφερόμαστε στην τεχνική. Προέρχεται από τις δύο λέξεις «όρι» και «κάμι» που σημαίνει δίπλωμα χαρτιού. Σε αυτού του είδους κατασκευές απαγορεύεται το κόψιμο με ψαλίδι και το όποιο σχέδιο γίνεται μέσα από το κατάλληλο δίπλωμα.

Η τέχνη της χαρτοδιπλωτικής άνθισε στην Ιαπωνία μετά την ανάπτυξη της τοπικής βιομηχανίας χαρτιού κατά την περίοδο Edo (1603-1868), ενώ πριν από αυτήν την περίοδο ήταν αυστηρά περιορισμένη για χρήση σε θρησκευτικές τελετές.

Πώς να φτιάξετε ανοιξιάτικες κατασκευές origami

Άνοιξη σημαίνει λουλούδια και σίγουρα είναι ένα θέμα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Μπορείτε να ζωγραφίσετε λουλούδια στο χαρτί, να φτιάξετε κατασκευές με διάφορα υλικά ή και μόνο με χαρτί.

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο origami μπορείτε να φτιάξετε διάφορα λουλούδια όπως παπαρούνες, τριαντάφυλλα και κρινάκια σε όσα χρώματα θέλετε.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά βίντεο με οδηγίες για το πώς να φτιάξετε το κάθε ένα. Δώστε προσοχή στην κάθε κίνηση και ξεκινήστε τις δημιουργίες.

Τουλίπες

Τριαντάφυλλα

Κρίνος

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved