Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πώς να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά στο σπίτι

Ιδέες για να περάσετε καλά με τα παιδιά στο σπίτι όσο διαρκεί το κρύο.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πώς να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά στο σπίτι
childhood, technology and hygge concept - happy little boys with tablet pc computer in kids tent at home over snow Bigstock

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα μπορεί σταδιακά να υποχωρούν ωστόσο η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους πολλών περιοχών όπου το χιόνι είναι πολύ και οι θερμοκρασίες ιδιαίτερα χαμηλές.

Το πρόγραμμα γονιών και παιδιών έχει ανατραπεί λόγω της κακοκαιρίας με τους μαθητές να κάνουν τηλεκπαίδευση ενώ και τα μικρότερης ηλικίας παραμένουν στο σπίτι καθώς οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι κλειστοί.

Μέχρι να επέλθει ξανά η κανονικότητα, η μόνη διέξοδος των παιδιών μέσα στο σπίτι είναι η τηλεόραση, το κινητό και το τάμπλετ.

Για να περιορίσετε ωστόσο, το χρόνο μπροστά σε πάσης φύσεως οθόνες, σας προτείνουμε μερικές ιδέες απασχόλησης και διασκέδασης συνάμα, για μικρά και μεγάλα παιδιά:

1656120670881-347105340-dimiourgiki-apasxolisi-mpalkoni-5.jpg

Παίξτε χιονοπόλεμο

Αν στην περιοχή σας έχει έστω και λίγο χιόνι, ντυθείτε κατάλληλα και απολαύστε τον χιονοπόλεμο μαζί τους έστω και για λίγο. Μην τους το αρνηθείτε γιατί φοβάστε ότι μπορεί να κρυώσουν.

Εμπόδια

Χρησιμοποιήστε κουβαδάκια, κουβέρτες, μπάλες και πολλά άλλα δημιουργώντας φυσικά εμπόδια τα οποία πρέπει τα παιδιά σας να περάσουν σε συγκεκριμένο χρόνο και χωρίς να τα αγγίξου. Κατάλληλο παιχνίδι για νηπιάκια και παιδικά Δημοτικού.

Παίξτε τένις με χάρτινα πιατάκα

Φτιάξτε ρακέτες από χάρτινα πιάτα και παίξτε με τα παιδιά χρησιμοποιώντας ένα μικρό, ελαφρύ μπαλάκι. Κερδίζει αυτός που δεν θα του πέσει το μπαλάκι ( μετρήστε από το 1 έως το 10).

dimiourgiki-apasxolisi-mpalkoni-4.jpg

Παντομίμα

Η καλή σας διάθεση αρκεί για να περάσετε μερικές διασκεδαστικές ώρες με τα παιδιά. Προσπαθήστε να μιμηθείτε αγαπημένους τους ήρωες , αποφεύγοντας να τους δυσκολέψετε γιατί θα τα παρατήσουν.

Μπόουλινγκ στο καθιστικό

Ποιος χρειάζεται ένα σετ μπόουλινγκ όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άδεια μπουκάλια νερού και μια μπάλα του τένις;

Σταυρόλεξα – Αινίγματα

Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά αινίγματα, γρίφους και παζλ , κατάλληλα για κάθε ηλικία. Το σημαντικό είναι να τα κάνετε παρέα γιατί μόνο έτσι θα διασκεδάσουν πραγματικά.

Χιονοπόλεμο εντός σπιτιού

Φτιάξτε σπιτικές χιονόμπαλες από χαρτί και πλαστική μεμβράνη και ξεκινήστε …χιονοπόλεμο μέσα στο σπίτι.

Υφασμάτινες δημιουργίες

Πάρτε μακό μπλουζάκια που δεν χρησιμοποιείτε, δώστε παιδικά ψαλιδάκια στα παιδιά και φτιάξτε μαζί τους τα πιο …τρελά ρούχα.

Χάρτινες νιφάδες χιονιού

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, γιατί να θυμάστε ότι δεν υπάρχουν δύο νιφάδες χιονιού όμοιες.Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά βίντεο για πανέμορφες χάρτινες χιονονιφάδες.

Χειροτεχνίες με μανταλάκια

Ξύλινα μανταλάκια έχετε, ευκαιρία να τα αξιοποιήσετε με διαφορετικό τρόπο φτιάχνοντας από πρωτότυπους σελιδοδείκτες μέχρι ζωάκια.

Ψήστε ένα γλυκό

Η μαγειρική είναι από τις πιο όμορφες και διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά. Δεν έχει σημασία το γλυκό που θα φτιάξετε, αλλά η συμμετοχή των παιδιών.

Χτίστε οχυρό

Κουβέρτες, μαξιλάρια, καρέκλες, φακός αρκούν για να φτιάξετε ένα οχυρό μέσα στο σπίτι και να διαβάσετε ιστορίες ή να παίξετε τους πειρατές.

Με πληροφορίες από το mommypoppins.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved