Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το τριήμερο

Μικρές εκδρομές, κατασκευές, πειράματα και πολλά ακόμα.

Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το τριήμερο
Bigstock

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές πλησιάζουν στο τέλος τους και από Δευτέρα τα παιδιά θα επιστρέψουν στα θρανία και την καθημερινή τους ρουτίνα. Μέχρι τότε μεσολαβεί ένα τριήμερο, άρα και λίγος ακόμα χρόνος για διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες.

Τι να κάνετε με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο; Ακολουθούν οι προτάσεις μας για δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού.

Μικρές εξορμήσεις κοντά στην Αττική

Ο καιρός προβλέπεται καλός με ηλιοφάνεια και αυξημένη για την εποχή θερμοκρασία και είναι ο ιδανικός για ημερήσιες εξορμήσεις στη φύση. Οι επιλογές σας είναι πολλές. Εδώ είχαμε ετοιμάσει για εσάς τους τοπ πέντε προορισμούς για μικρές εκδρομές κοντά στην Αττική με όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται να ξέρετε. Λίμνη Τσιβλού, Σινεβρός και Εύβοια είναι μόνο κάποιοι από αυτούς.

Κάντε το πείραμα με τον πάγο και τις θήκες muffin

f2c2635e-peiramata-gia-paidia-pagaki.jpg

Μπορείτε να περάσετε όμορφα και στο σπίτι κάνοντας διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Η ενασχόληση με τα πειράματα είναι μία από αυτές και είναι ιδανική για παιδιά κάθε ηλικίας. Η πρότασή μας για το τριήμερο; Το πείραμα με τον πάγο και τις θήκες muffin.

Δείτε αναλυτικά εδώ τη διαδικασία και τα υλικά που θα χρειαστείτε.

Φτιάξτε ζωγραφιές με οδοντόβουρτσες

Κι όμως, μία οδοντόβουρτσα μπορεί να γίνει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ζωγραφικής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για πινέλο ή για να δώσουν τα παιδιά στις δημιουργίες τους μία ιδιαίτερη πινελιά με πιο πρωτότυπες τεχνικές. Δείτε εδώ σχέδια που μπορείτε να φτιάξετε.

Φτιάξτε παζλ και λύστε σπαζοκεφαλιές

Πόσες είναι οι ομπρέλες; Ζητήστε από το παιδί σας να μετρήσει τις κόκκινες, τις μπλε, τις πράσινες και τις κίτρινες ομπρέλες και έπειτα να γράψει τον αριθμό στο κενό κουτί.

Bigstock

Τα παιδιά λατρεύουν τα παζλ και τις σπαζοκεφαλιές και μπορούν να ασχολούνται με αυτά για ώρες. Δείτε εδώ χρωμοσελίδες με παζλ, σπαζοκεφαλιές αλλά και για να ζωγραφίσετε και εκτυπώστε τις δωρεάν.

Μαγειρέψτε παρέα

Η μαγειρική είναι μία δημιουργική δραστηριότητα και τα παιδιά λατρεύουν να ανακατεύουν τα υλικά και να βοηθούν τη μαμά ή τον μπαμπά. Σας προτείνουμε λοιπόν να μπειτε στην κουζίνα και να φτιάξετε μαζί νόστιμα και υγιεινά muffins αυγού τα οποία μπορούν να πάρουν τα παιδιά και ως σνακ μαζί τους τη Δευτέρα στο σχολείο.

https://www.instagram.com/p/Cf0wndmtIOr

Παίξτε επιτραπέζια

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι εγγύηση όσον αφορά τη διασκέδαση και το γέλιο. Παίξτε επιτραπέζια που έχετε σπίτι ή άλλα παιχνίδια όπως παντομίμα ή κρεμάλα για τα οποία δε χρειάζεστε τίποτα παρά έμπνευση και μία κόλλα χαρτί. Θα δεθείτε ως οικογένεια και σίγουρ θα γελάσετε με την ψυχή σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved