Πώς θα μπουν σε πρόγραμμα τα παιδιά μετά τις γιορτές

Επιστροφή στο σχολείο μετά τις γιορτές.

Πώς θα μπουν σε πρόγραμμα τα παιδιά μετά τις γιορτές
Bigstock

Άλλη μια εβδομάδα έμεινε και τα παιδιά θα επιστρέψουν ξανά στις σχολικές αίθουσες. Δύο εβδομάδες είναι αρκετές για να τα βγάλουν από το πρόγραμμα και τη ρουτίνα τους. Πώς λοιπόν θα τα βοηθήσετε να μπουν ξανά σε πρόγραμμα μετά τις γιορτές;

Επιστρέψτε στη ρουτίνα ύπνου

Παρόλο που μπορεί να αφήνατε τα παιδιά σας να μείνουν ξύπνια μέχρι αργά, θα πρέπει να επιστρέψουν στη ρουτίνα ύπνου που είχαν όταν πάγαιναν σχολείο.

Μια εβδομάδα πριν από την έναρξη των μαθημάτων, μετακινήστε την ώρα του ύπνου πίσω κατά 15-30 λεπτά κάθε βράδυ μέχρι να επιστρέψετε στο κανονικό πρόγραμμα ύπνου τους.

Η Αμερικανική παιδιατρική ακαδημία προτείνει:

  • Ηλικίες 4-12 μηνών: 12-16 ώρες
  • Ηλικίες 1-2 ετών: 11-14 ώρες
  • Ηλικίες 3-5 ετών: 10-13 ώρες
  • Ηλικία 6-12 ετών: 9-12 ώρες
  • Ηλικία 13-18 ετών: 8-10 ώρες

Δημιουργήστε ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης μέχρι το σχολείο

Οι μέρες ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης φτάνουν στο τέλος τους και οι πιτζάμες θα δώσουν τη θέση τους στις φόρμες και τα ρούχα. Για να κάνετε την επιστροφή πιο εύκολη φτιάξτε ένα ημερολόγιο και μετρήστε αντίστροφα μέχρι τη Δευτέρα που θα επιστρέψουν ξανά στην τάξη τους. Τα μικρότερης ηλικίας παιδιά χρειάζονται προειδοποίηση και ένα ημερολόγιο ενδείκνυται στην περίπτωσή τους.

Μιλήστε για όλα όσα θα έρθουν

Μιλήστε με το παιδί σας για την νέα χρονιά που αρχίζει, για όλα όσα πρέπει να καταφέρουν και φυσικά για τις καλοκαιρινές διακοπές. Βοηθήστε τα να νιώσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση επιστρέφοντας στο σχολείο. Τα μεγαλύτερα παιδιά ίσως να θέλουν να θέσουν στόχους.

Γιορτάστε την πρώτη εβδομάδα επιστροφής

Γυρνώντας στο σχολείο μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, τα παιδιά ίσως να νιώσουν μια μικρή θλίψη. Βοηθήστε τα γιορτάζοντας την επιστροφή τους φτιάχνοντας όμορφα σνακ, αφήνοντάς τους σημειώματα έκπληξη μέσα στο lunch box τους, πηγαίνετε στο αγαπημένο τους fastfoodαδικο για να φάνε ό,τι τους αρέσει.

Κάντε το πρωινό ξύπνημα εύκολο

Το πρώτο πρωινό ξύπνημα, ειδικά εκείνο της Δευτέρας και έπειτα όλα τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν την πρώτη εβδομάδα, μπορεί να είναι ταραχώδη. Κάντε τις ώρες πριν από το σχολείο να κυλούν ομαλά προετοιμάζοντας μερικά πράγματα εκ των προτέρων. Για παράδειγμα:

  • Ζητήστε από τα παιδιά να ετοιμάσουν τη σχολική τους τσάντα από το βράδυ και πριν πέσουν για ύπνο.
  • Ετοιμάστε το πρωινό, το μεσημεριανό και το κολατσιό τους από την προηγούμενη μέρα.
  • Βρείτε τα ρούχα που θα φορέσουν στο σχολείο.
  • Φύγετε 10 λεπτά νωρίτερα από το σπίτι για να αποφύγετε τις καθυστερήσεις.

με πληροφορίες από το parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved