Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Ιδέες για κατασκευές, πειράματα, εξορμήσεις και πολλά ακόμα.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και βρισκόμαστε προ των πυλών για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

Σαββατοκύριακο σημαίνει χρόνος με την οικογένεια, χαλάρωση, διάλειμμα από το τρέξιμο και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για κατασκευές, χειροτεχνίες, εξορμήσεις και πολλές ακόμα δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού.

Φτιάξτε καλοκαιρινές κατασκευές origami

xeirotexnies kalokairines origami

Η λέξη origami προέρχεται από τις ιαπωνικές λέξεις «όρι» και «κάμι» που σημαίνουν δίπλωμα χαρτιού. Λόγω της ιδιαίτερης τεχνικής τους, οι κατασκευές origami θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και εμείς εδώ έχουμε συγκεντρώσει τις πιο καλοκαιρινές κατασκευές origami που μπορείτε να φτιάξετε με τα μικρά σας.

Κάντε πειράματα με σαπούνι

sapouni periodos peiramata

Η ενασχόληση με τα πειράματα βοηθάει το παιδί να εξασκήσει την παρατηρητικότητά του, τις κινητικές του δεξιότητες και την κριτική του σκέψη. Για αυτό το Σαββατοκύριακο εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα πειράματα με σαπούνι που θα δείτε εδώ.

Φτιάξτε βαρκούλες που κινούνται μόνες τους με μπαλόνια

peirama mpaloni varkoula

Μία ιδέα του Surgei, μπαμπά και δημιουργό του καναλιού The Dad Lab στο YouTube. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε τις βαρκούλες με υλικά που έχετε σπίτι σας.

Καλοκαιρινές δραστηριότητες Μοντεσσόρι

montessorianes drastiriotites

Μίας και τα παιδιά έχουν άπλετο χρόνο το καλοκαίρι, είναι ευκαιρία να κάνουν δραστηριότητες που εκτός από διασκεδαστικές θα είναι και ωφέλιμες. Δείτε εδώ τρεις καλοκαιρινές μοντοσσοριανές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Μαγειρέψτε παρέα

mpiskota marmelada 3 ylika

Η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική και δημιουργική δραστηριότητα για τα παιδιά. Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το διήμερο; Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε παρέα αφράτα μπισκότα με μαρμελάδα φράουλα. Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • μαρμελάδα της επιλογής σας

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής εδώ.

Εξόρμηση σε παραλίες εντός Αττικής

paralia

Κι όμως, υπάρχουν όμορφες παραλίες εντός Αττικής, καθαρές με αμμουδιά, που μπορείτε να πάτε με τα παιδιά και να περάσετε ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved