Μαγειρεύουμε παίζοντας: Φτιάξτε με τα παιδιά καλοκαιρινά muffins με κεράσια

Μία εύκολη συνταγή για muffins που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στην παραλία ή τη βόλτα.

Μαγειρεύουμε παίζοντας: Φτιάξτε με τα παιδιά καλοκαιρινά muffins με κεράσια
pexels.com / photo credits @PNWProduction

Έχουμε πολλές φορές αναφέρει στο παρελθόν τα οφέλη της μαγειρικής για τα παιδιά. Μεταξύ αυτών το ότι έρχονται σε επαφή με νέα τρόφιμα και υλικά, ότι ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες και μαθαίνουν να συνεργάζονται.

Τα σχολεία έχουν κλείσει και τα παιδιά απολαμβάνουν ξέγνοιαστα τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Πλέον έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και είναι ευκαιρία να μπείτε μαζί στην κουζίνα και να δημιουργήσετε παρέα.

Τι μπορείτε να φτιάξετε; Οι επιλογές σας είναι πολλές, από φαγητά και σνακ μέχρι κέικ, μπισκότα και παγωτά. Βέβαια ότι περιέχει ζύμη είναι πάντα πιο ενδιαφέρον για τα παιδιά, για αυτό και εμείς σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε λαχταριστά muffins με κεράσια.


https://www.instagram.com/p/CBS7bF9lbAm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα κεράσια στη διατροφή των παιδιών

Τα κεράσια είναι από τα πιο νόστιμα φρούτα του καλοκαιριού. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και τα 100 γραμμάρια έχουν μόλις 50 θερμίδες. Τα οφέλη από την κατανάλωσή τους είναι πολλά, με πιο σημαντικά τα κάτωθι:

  • Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση - Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία συμβάλλουν στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων όπως καρδιοπάθειες, Αλτσχάιμερ, διαβήτη και η παχυσαρκία.
  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Βοηθούν στον ύπνο - Τα κεράσια περιέχουν μία ορμόνη που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης, τη λεγόμενη μελατονίνη και έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κερασιών έχει συμβάλλει στην αύξηση των μέσων ωρών του ύπνου.
  • Καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα
  • Προσφέρουν ενυδάτωση
kerasia ofeli paidi

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Simon Berger

Muffins με κεράσια

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και το μικρό σας μπορείτε να σας βοηθήσει από την αρχή της διαδικασίας.

Θα χρειαστείτε:

  • ¼ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¼ φλιτζάνι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ¼ φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας κεράσια φρέσκα ή κατεψυγμένα.

Διαδικασία:

Βάλτε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα μπολ και προσθέστε τη ζάχαρη. Ανακατέψτε με μία πλαστική ή ξύλινη σπάτουλα.

Στη συνέχεια προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός. Προσθέστε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το αλεύρι και το baking powder και ανακατέψτε. Έπειτα προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι, στο άλλο μπολ και ανακατέψτε ξανά με το μίξερ χειρός.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέστε το μισό φλιτζάνι κεράσια αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια και ανακατέψτε. Μοιράστε το μείγμα ισόποσα σε φόρμες για muffins και προσθέστε ένα με δύο από τα κεράσια που έχουν περισσέψει από πάνω.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία και στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved