Summer Camp 2022: Tα καλοκαιρινά camps για παιδιά εντός Αττικής

  • Τι είναι τα Summer Camps;
  • Tα καλοκαιρινά camps του φετινού καλοκαιριού
Summer Camp 2022: Tα καλοκαιρινά camps για παιδιά εντός Αττικής

Τα σχολεία κλείνουν και τα παιδιά θα έχουν άπλετο χρόνο για παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα καλοκαιρινά camps αποτελούν μία καλή επιλογή για τους γονείς που εργάζονται και δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά, αλλά και για εκείνους που θέλουν τα παιδιά τους να έχουν ένα καθημερινό πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες.

Τι είναι τα summer camps;

Τα summer camps περιλαμβάνουν προγράμματα με δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Σε αντίθεση με την κατασκήνωση, τα παιδιά δεν μένουν εκεί αλλά πηγαίνουν το πρωί και φεύγουν το απόγεμα. Τα προγράμματα έχουν διάρκεια από μία έως και τρεις εβδομάδες. Όσο για τα οφέλη, είναι πολλά: το παιδί έχει τη δυνατότητα να κάνει νέους φίλους, να αποκτήσει νέες εμπειρίες, να περάσει ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο με άλλα παιδιά και να ανακαλύψει τις κλίσεις και τα ταλέντα του.

Tα Summer Camps του φετινού καλοκαιριού

Art Summer Camp

Για παιδιά ηλικίας από 5 έως 9 ετών

art summer camp

Πηγή φωτογραφίας: kraterosmodusvivendi.gr/art-summer-camp

  • Ημερομηνία έναρξης και διάρκεια: Δύο περίοδοι, η 1η από 20 Ιουνίου έως τις 8 Ιουλίου και η 2η από 11 Ιουλίου έως και τις 22 Ιουλίου.
  • Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00πμ έως τις 3.00μμ με δυνατότητα φύλαξης έως τις 3.30μμ.
  • Κόστος: Για την πρώτη περίοδο το κόστος ανέρχεται στα 300€ +24% ΦΠΑ και για τη δεύτερη στα 200€ +24% ΦΠΑ.
  • Τοποθεσία: Τροίας 1, Βριλήσσια

Δραστηριότητες

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με το θεατρικό παιχνίδι, τη δραματοποίηση ιστοριών, τη μουσική το τραγούδι, θα ζωγραφίσουν και θα φτιάξουν κατασκευές. Άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο ημερήσιο πρόγραμμα είναι: Process Art, Messy & sensory play, ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια, παιχνίδι χαμένου θησαυρού, χορός, κηπουρική, επιτραπέζια, παιχνίδια ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης, μουσικοκινητική.

Το Art Summer Camp διοργανώνουν ο Πολυχώρος Τέχνης Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, και η θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ, συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία τους. Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να κινηθούν, να γελάσουν, να μάθουν, και παράλληλα να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να επικοινωνήσουν δημιουργώντας νέες φιλίες.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Summer Camp στην Τεχνόπολη

Για παιδιά από 6 έως 11 ετών

summer camp texnopoli
  • Το Summer Camp στην Τεχνόπολη ξεκινά από τις 16 Ιουνίου, έχει διάρκεια τέσσερις εβδομάδες (μέχρι και τις 15 Ιουλίου) και υπάρχει η δυνατότητα για εβδομαδιαία συμμετοχή
  • Ημέρες λειτουργίας και ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8.00πμ έως τις 4.00μμ με δυνατότητα φύλαξης έως τις 3.30μμ.
  • Κόστος: 130€ την εβδομάδα + κόστος εγγραφής 25€
  • Τοποθεσία: Πειραιώς 100, Γκάζι

Δραστηριότητες

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio και την ομάδα θεάτρου Ανεμόμυλοι, έχουν σχεδιάσει ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής μάθησης που υπόσχεται μία δροσερή εμπειρία γνώσης, παιχνιδιού, φαντασίας και ατέλειωτης διασκέδασης.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δραστηριότητες όπως: παιχνίδια εξερεύνησης, εικαστικά εργαστήρια STEAM, εργαστήρια χορού, body music και θεατρικού παιχνιδιού, ομαδικά παιχνίδια στην αυλή, προβολές ταινιών, εκπαιδευτικές βόλτες

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Steam Camp 2022 στο Μουσείο Πειραμάτων

Για παιδιά ηλικίας από 6 έως 10 ετών.

camp peiramatwn

Πηγή φωτογραφίας: mouseiopeiramaton.gr

  • Το Steam Camp ξεκινά από τις 16 Ιουνίου και υπάρχει η δυνατότητα για εβδομαδιαία συμμετοχή
  • Ημέρες λειτουργίας και ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8.00πμ έως τις 4.00μμ.
  • Κόστος: 140€ την εβδομάδα (στο κόστος περιλαμβάνονται όλα τα υλικά που θα χρειαστούν τα παιδιά)
  • Τοποθεσία: Θάλειας 3, 17343, Άγιος Δημήτριος (πολύ κοντά στο μετρό του Αγίου Δημητρίου)

Δραστηριότητες:

Το Summer Camp είναι ιδανικό για παιδιά που αγαπούν τα πειράματα. Μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται καθημερινά, τα παιδιά μαθαίνουν, παίζουν, πειραματίζονται και ανακαλύπτουν. Δραστηριότητες που θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα παιδιά: πειράματα φυσικής, χημείας, βιολογίας, κατασκευές μηχανικής, ρομποτική, κινητικά παιχνίδια, για να εκτονωθούμε και να χαλαρώσουμε, μαθήματα κολύμβησης σε κολυμβητήριο, καλοκαιρινές βουτιές και παιχνίδια σε πισίνα, περιπέτειες στο βουνό, καλλιτεχνικές δημιουργίες , ομαδικά παιχνίδια

Δείτε περισσότερα εδώ.

Μικροί Ιχνηλάτες – Αστική Θερινή Κατασκήνωση

Για παιδιά από 8 έως 12 ετών.

mikroi isxnilates

Πηγή φωτογραφίας: herakleidon.org

  • Το πρόγραμμα ξεκινά από τις 20 Ιουνίου, έχει διάρκεια πέντε εβδομάδες (μέχρι και τις 22 Ιουλίου) και υπάρχει η δυνατότητα για εβδομαδιαία συμμετοχή
  • Ημέρες λειτουργίας και ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις από τις 8.00πμ έως τις 4.00μμ με δυνατότητα προσέλευσης στις 8.00πμ και φύλαξη μέχρι τις 4.30μμ
  • Κόστος: 120€ την εβδομάδα.
  • Τοποθεσία: Ηρακλειδών 16, Αθήνα

Δραστηριότητες

Οι μικροί Ηρακλείδες θα έχουν την ευκαιρία να ιχνηλατήσουν την πανέμορφη γειτονιά του Θησείου και να ανακαλύψουν μερικούς από τους θησαυρούς του αθηναϊκού ιστορικού κέντρου, μέσα από επιλεγμένους πολιτιστικούς περιπάτους σε κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, αλλά και να συμμετέχουν σε μια σειρά από πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια. Γενικότερα, το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει: πολιτιστικούς περιπάτους, ενασχόληση με την λαογραφία, τον πολιτισμό και την τέχνη, εκπαιδευτική ρομποτική.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Summer Camp «Ταξίδι στο Κέντρο της πόλης»

Για παιδιά από 5 έως 10 ετών.

mageiriki gia paidia
  • To summer Camp ξεκινά στις 26 Ιουνίου, έχει διάρκεια έξι εβδομάδων (μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου) και υπάρχει η δυνατότητα για εβδομαδιαία συμμετοχή.
  • Ημέρες λειτουργίας και ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8.00πμ έως τις 4.30μμ
  • Κόστος: 80€ για το πρόγραμμα από 10:00 έως 13:00, 110€ για το πρόγραμμα από 8:00 έως 13:30 και 140€ για το πρόγραμμα από 8:00 εως 16:30.
  • Τοποθεσία: Αγίας Φιλοθέης 17, Πλάκα, 10558, Αθήνα

Δραστηριότητες:

Τα παιδιά έχουν δυνατότητα για διακοπές στο κέντρο της Αθήνας παίζοντας και συμμετέχοντας σε δημιουργικές και βιωματικές δράσεις. Μέσα από την επαφή με υλικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία, μαγειρική και πολλά άλλα θα κάνουμε μια δροσερή βουτιά στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης και της δημιουργίας. Με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τα παιδιά θα κάνουν εκδρομές, θα ξεναγηθούν δημιουργικά σε γειτονικά Μουσεία και χώρους Τέχνης, θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας, θα κάνουν πικ νικ στου Φιλοπάππου, θα ζωγραφίσουν σε μυστικές γωνιές του Εθνικού Κήπου, θα κάνουν περιβαλλοντικές εξορμήσεις και θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια.

Άλλες δραστηριότητες που θα κάνουν είναι: ρομποτική, εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική κίνηση, εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Summer Camp «Καλοκαίρι στην πόλη μου»

Για παιδιά από 6 έως 11 ετών.

  • Ημερομηνία έναρξης και διάρκεια: Δύο περίοδοι, η 1η από 27 Ιουνίου έως τις 8 Ιουλίου και η 2η από 11 Ιουλίου έως και τις 22 Ιουλίου.
  • Ημέρες λειτουργίας και ωράριο: Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις από τις 7.30πμ έως τις 3.30μμ
  • Τοποθεσία: Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στους χώρους του Δημοτικού Γυμναστηρίου "Πλάτων”, του Πολιτιστικού Πολυχώρου "Μάνος Λοΐζος" και του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Μουσείο Μπενάκη στον Εθνικό Κήπο

Για παιδιά ηλικίας από 6 έως 9 ετών.

paidia kipos
  • Ημερομηνία έναρξης και διάρκεια: Δύο περίοδοι, η 1η από 27 Ιουνίου έως τις 1 Ιουλίου και η 2η από 04 Ιουλίου έως και τις 08 Ιουλίου.

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα οι μέρες είναι γεμάτες δράση, παιχνίδι, εξερεύνηση, δημιουργία, επικοινωνία. Ο περίπατος στις αίθουσες του Μουσείου συνεχίζεται στα καταπράσινα μονοπάτια του γειτονικού Εθνικού Κήπου και αντίστροφα. Οι διαδρομές γίνονται περιπλανήσεις στον ελληνικό πολιτισμό, από την αρχαιότητα έως σήμερα και φέρνουν σε διάλογο την τέχνη με το φυσικό περιβάλλον.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης

Για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών.

paidi zografiki summer camp

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Phil Hearing

  • Το πρόγραμμα ξεκινά από τις 20 Ιουνίου, έχει διάρκεια έξι εβδομάδων (μέχρι και τις 29 Ιουλίου) και υπάρχει η δυνατότητα για εβδομαδιαία συμμετοχή
  • Ημέρες λειτουργίας και ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις από τις 9.00πμ έως τις 3.00μμ
  • Κόστος: 100€ ανά εβδομάδα

Δραστηριότητες:

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με διαφορετικές τεχνικές και υλικά, να δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα έργα και να συμμετέχουν στην παραγωγή ενός ομαδικού. Το παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός και η συνεργασία θα είναι αναπόσπαστα συστατικά όλων των δράσεων.

«Στο φετινό summer camp τα παιδιά θα τρυπώσουν στο εργαστήρι διαφόρων καλλιτεχνών, από την αρχαιότητα ως σήμερα, όπου θα ζωντανέψουν τέχνες ξεχασμένες, αλλά και τωρινές. Από τα εργαστήρια των αγγειογράφων ως το στούντιο του Brice Marden, από τον πάγκο των χρυσοχόων μέχρι τα χειρόγραφα των Κινέζων καλλιγράφων, από τις Προϊστορικές Κυκλάδες και τα ειδώλια μέχρι τα εικαστικά κοσμήματα του σήμερα. Αλλά το ταξίδι μας δε θα περιοριστεί εκεί. Μαζί με τα εικαστικά εργαστήρια θα ζωντανέψουν κι άλλοι χώροι καλλιτεχνών, όπως χορευτών της αρχαιότητας και του σήμερα, ηθοποιών από την Αρχαία Ελλάδα ως την Ιαπωνία και μουσικών του τότε και του τώρα.» αναφέρεται στον ιστότοπο του Μουσείου.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Summer Camp του Δήμου Αθηναίων

Για παιδιά από 6 έως 11 ετών.

dimoa athinaiwn
  • Ημερομηνία έναρξης και διάρκεια: Τρεις περίοδοι, η 1η από 20 Ιουνίου έως 01 Ιουλίου, η 2η από 04 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου και η 3η από 18 Ιουλίου έως 29 Ιουλίου.
  • Ημέρες λειτουργίας και ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις από τις 7.30πμ έως τις 4.00μμ
  • Τοποθεσία: Τα προγράμματα φιλοξενούνται στα Αθλητικά Κέντρα Γουδή, Ρουφ και Γκράβας

Δραστηριότητες:

Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στα summer camps θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα, τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, καθώς και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Μυστήριο στον «Ελληνικό Κόσμο»

Για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

  • Το πρόγραμμα ξεκινά από τις 20 Ιουνίου και χωρίζεται σε τέσσερα δεκαήμερα (μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου).
  • Ημέρες λειτουργίας και ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις από τις 8.00πμ έως τις 5.00μμ
  • Τοποθεσία: Πειραιώς 254, 177 78, Ταύρος

Δραστηριότητες:

Για δέκα ολόκληρες ημέρες τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία «εναλλακτική κατασκήνωση», στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου». Από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: εκθέσεις, προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Επίσης, παρέχεται πρόγευμα και γεύμα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Summer Camp Veritas Schools

Για παιδιά από 2,5 έως 11 ετών.

summer camp veritas

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Ashton Bingham

  • Το πρόγραμμα ξεκινά από τις 4 Ιουλίου, έχει διάρκεια τριών εβδομάδων (μέχρι και τις 22 Ιουλίου) και υπάρχει η δυνατότητα για εβδομαδιαία συμμετοχή
  • Τοποθεσία: Ηρακλείου 30, Γλυφάδα.

Δραστηριότητες:

Τα παιδιά ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με δημιουργικές και εκπαιδευτικές δρστηριότητες κατάλληλες για την ηλικία τους όπως είναι η ζωγραφική, πειράματα, δημιουργικά και διασκεδαστικά παιχνίδια, μαγειρική, κατασκευές και αθλητικές δραστηριότητες.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Summer Camp στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση

Summer camp
  • Το πρόγραμμα ξεκινά από τις 20 Ιουνίου και έχει διάρκεια τριών εβδομάδων εβδομάδων (μέχρι και τις 08 Ιουλίου)
  • Τοποθεσία: Χρυσανθέμων 11, Αφίδνες Αττικής

To Kids Summer Camp είναι σχεδιασμένο για μαθητές που τέλειωσαν το Προνηπιαγωγείο και το Νηπιαγωγείο και περιλαμβάνει ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες (mini tennis, ποδόσφαιρο, μπαλέτο, κολύμβηση και παιχνίδια στο κολυμβητήριο του Σχολείου), μουσικοκινητικά παιχνίδια – χορό, ποδηλασία, ρομποτική, θεατρικό παιχνίδι, αγγλικά, μπάνιο στη θάλασσα και αναψυχή στον Παιδότοπο «Volta Park».

Ένα πλούσιο πρόγραμμα με δραστηριότητες τόσο εντός όσο και εκτός του Σχολείου έχει σχεδιαστεί στο δίγλωσσο Summer Camp για τους μαθητές του Δημοτικού. Οι καθηγήτριες Αγγλικών με την υποστήριξη των καθηγητών Φυσικής Αγωγής σχεδίασαν προγράμματα και δραστηριότητες για το Summer Camp, στις οποίες θα χρησιμοποιείται παράλληλα η ελληνική και η αγγλική γλώσσα.

Δραστηριότητες:

Εντός του Σχολείου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πρωινές αθλητικές δραστηριότητες (πισίνα, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, πινγκ πονγκ), δραστηριότητες αναψυχής (χορός, σκυταλοδρομίες με νερό, bowling, επιτραπέζια παιχνίδια), καλλιτεχνικές δραστηριότητες (ζωγραφική, θέατρο, κατασκευές, κεραμική, χειροτεχνίες), εκπαιδευτικές δραστηριότητες – STEM (ρομποτική, προγραμματισμός, μοντελισμός, debate, duet acting).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

British Summer School in Athens στη σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου

Για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

panagiotopoulos summer camp
  • Ημερομηνία έναρξης και διάρκεια: από τις 20 Ιουνίου έως και τις 15 Ιουλίου
  • Ημέρες λειτουργίας και ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις από τις 8.30πμ έως τις 2.40μμ με δυνατότητα φύλαξης μέχρι τις 4.40μμ. Το πρόγραμμα φύλαξης περιλαμβάνει γεύμα και επιστροφή με σχολικά λεωφορεία τα οποία κινούνται σε κεντρικούς άξονες.
  • Τοποθεσία: Μιλήση 3, Παλλήνη

Δραστηριότητες:

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες STEM, εργαστήρια iPad, ενασχόληση με την τέχνη, αθλητικές δραστηριότητες, δραστηριότητες δραματοποίησης, παιχνίδια και εξορμήσεις στη φύση.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Doukas Summer Camp

Για παιδιά 3 έως 17 ετών.

doukas sxoleio summer
  • Ημερομηνία έναρξης και διάρκεια: Το πρόγραμμα ξεκινά από τις 20 Ιουνίου και έχει διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων (μέχρι και τις 15 Ιουλίου) με δυνατότητα εβδομαδιαίας συμμετοχής.
  • Ημέρες και ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις από τις 9.00πμ έως τις 4.00μμ.

Δραστηριότητες:

Στο καλοκαιρινό camp των εκπαιδευτηρίων Δούκα, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία τους. Εκτός από τις δραστηριότητες εντός του χώρου, πραγματοποιούνται επίσης εκδρομές σε θεματικά πάρκα και στη θάλασσα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved