Ζήστε την εμπειρία ενός British Summer School in Athens αποκλειστικά στη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου!

Πώς το παιδί μας θα ανακαλύψει μία νέα, πιο «πράσινη» πραγματικότητα;

Ζήστε την εμπειρία ενός British Summer School in Athens αποκλειστικά στη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου!

Μπορεί τα παιδάκια μας κάθε χρόνο να ανυπομονούν να τελειώσει το σχολείο και να έρθουν οι καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο, για εμάς τις μαμάδες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, μιας και ακόμη και εάν η σχολική σεζόν «έριξε αυλαία», η αλήθεια είναι πως ξεκινάει μια «κενή» περίοδος για τα μικρά μας, μέχρι να φύγουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Ομολογουμένως, τα παιδιά, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι, έχουν ανάγκη από ένα σταθερό, καθημερινό πρόγραμμα, το οποίο θα τα κρατάει απασχολημένα και χαρούμενα, μέχρις ότου να βρεθούν στην «αγκαλιά» μας και να αρχίσουν τα μαμαδίστικα παιχνίδια και οι βόλτες. Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε εμείς οι μανούλες, ώστε να μην επικρατεί ένα χάος καθημερινά μέσα στο σπίτι και συγχρόνως τα μικρά μας να γεμίσουν τα πρωινά τους με ψυχαγωγία και γνώσεις;

Η λύση, για αυτό το καλοκαίρι, έρχεται χάρη στη μοναδική εμπειρία του The British Summer School in Athens που προσφέρει η Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου σε συνεργασία με το British Council. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος What is your Superpower?, τα παιδιά μας θα έχουν την ευκαιρία, φέτος το καλοκαίρι, να πραγματοποιήσουν ένα εντυπωσιακό ταξίδι στις ποικίλες μορφές Ενέργειας και τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η αξιοποίησή τους στον πλανήτη μας. Είστε έτοιμες να θαυμάσετε την εξέλιξή τους, αγαπητές μανούλες;

Picture1

Πώς το παιδί μας θα ανακαλύψει μία νέα, πιο «πράσινη» πραγματικότητα;

Για εμάς τις μανούλες, που θέλουμε το μικρό μας να είναι σε ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον, τότε, αναμφίβολα, ένα σχολείο, το οποίο θα γνωρίσει στα παιδιά μας έναν πιο «πράσινο» κόσμο, θα είναι η καλύτερη απασχόληση για εκείνα. Πιστέψτε μας, πρόκειται για μία εμπειρία, που όχι μόνο θα διασκεδάσει τα παιδάκια μας, αλλά παράλληλα θα εξελίξει τις ικανότητές τους, δείχνοντάς τους νέους δρόμους στον «κόσμο» της γνώσης.

Πώς θα συμβεί αυτό; Στο πλαίσιο ενός αγγλόφωνου περιβάλλοντος, που υπόσχεται το The British Summer School in Athens, μέσα από το οποίο το μικρό μας θα γνωρίσει τις διαφορετικές μορφές ενέργειας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τις δυνατότητες που προσφέρουν αλλά και τους κινδύνους που κρύβουν για την ανθρωπότητα, καθώς και την ορθή χρήση και διαχείριση τους. Όσο… παράδοξο και εάν μοιάζει, ετοιμαστείτε να μάθετε πολλά αυτό το καλοκαίρι από το μικρό σας αγγελούδι!

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η βιώσιμη ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή και το πώς αυτή επηρεάζει το φυσικό περιβάλλον, είναι μόνο μερικές από τις νέες εμπειρίες του μικρού μας, χάρη στις οποίες θα διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση των περιβαλλοντικών αναγκών του ανθρώπου σε βιοκλιματικές πόλεις και κοινότητες, καθώς και στη μακροπρόθεσμη ευημερία. Έξτρα tip για εσάς, αγαπητές μανούλες, που δεν έχετε προμηθευτεί ακόμη έναν ξεχωριστό κάδο για την ανακύκλωση στο σπίτι: Αυτό το καλοκαίρι μην αμελήσετε να κάνετε ένα πρώτο «βήμα» και να τον εντάξετε στην κουζίνα του σπιτιού σας… γιατί μάλλον το μικρό σας ζουζούνι, θα σας μαλώσει.

Picture2

Μέσα σε λίγες εβδομάδες θα ανακαλύψει τις δικές του δεξιότητες

Φυσικά, η γνώση γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το πρόγραμμα What is your Superpower? θα μυήσει τα μικρά μας στον «κόσμο» της «πράσινης» ανάπτυξης, με βάση τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Με «οδηγούς» τους έμπειρους δασκάλους τους, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τους νέους συναρπαστικούς κόσμους της τέχνης, του αθλητισμού, της επιστήμης και της φύσης.

Όποια και εάν είναι η μεγάλη αγάπη του μικρού μας, σίγουρα η πληθώρα επιλογών, όπως επιμορφωτικά προγράμματα STEM, Εργαστήρια iPad, ενασχόληση με τον αθλητισμό και τις τέχνες, δραστηριότητες δραματοποίησης, παιχνίδια, τραγούδια και ιστορίες με θέμα τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος αλλά και των ανθρώπινων κοινωνιών και Field Trips, χάρη στα οποία τα μικρά μας θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις για να εξερευνήσουν την Ενέργεια στο «φυσικό περιβάλλον» της, θα τους δώσουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ομαδικές δραστηριότητες, αλλά και να αντιληφθούν τη δύναμη της φύσης στη ζωή των ανθρώπων.

Picture3

Οι διευκολύνσεις που παρέχει το πρόγραμμα στους γονείς

Εκτός από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του The British Summer School in Athens, που είναι το «άλφα» και το «ωμέγα» για την απόφασή μας να στείλουμε εκεί το μικρό μας, εξίσου σημαντικές είναι και οι ειδικά σχεδιασμένες παροχές για τους γονείς (ωράρια, διατροφή, μετακινήσεις, απογευματινό πρόγραμμα κ.ά.)

Για εμάς, λοιπόν, που έχουμε ήδη ενθουσιαστεί με το συναρπαστικό ταξίδι ανακαλύψεων που θα βιώσει το παιδί μας, ήρθε η στιγμή να το εμπιστευτούμε με «κλειστά μάτια», μιας και το What is your Superpower? British Summer School in Athens 2022 δημιουργήθηκε για να «γλυτώσει» κάθε μανούλα από το άγχος της καλοκαιρινής περιόδου.

Σχεδιάζεται από εκπαιδευτικούς της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου σε συνεργασία με το British Council, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών και θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2022 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου στην Παλλήνη. Καλύπτει τη μεταφορά των μαθητών με σχολικά λεωφορεία και θα διαρκεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08.30΄ έως τις 14.40΄, προσφέροντας προαιρετικό Πρόγραμμα Φύλαξης έως τις 16.40΄, το οποίο περιλαμβάνει γεύμα και επιστροφή με σχολικά λεωφορεία τα οποία κινούνται σε κεντρικούς άξονες. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για εσένα και το μικρό σου αγγελούδι;

Picture4

Μπορεί οι καλοκαιρινές, οικογενειακές διακοπές να είναι όλα όσα περιμένουμε εμείς και τα μικρά μας, για φέτος το καλοκαίρι, όμως, πώς θα μας φαινόταν, μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, τα παιδιά μας να «ξόδευαν» δημιουργικά τον χρόνο τους, λαμβάνοντας μέρος σε ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, συμμετέχοντας σε εξορμήσεις στη φύση και εξασκώντας τη χρήση της αγγλικής γλώσσας; Εάν, ήδη, αισθάνεσαι και εσύ ανακούφιση, τότε δεν έχεις παρά να επισκεφθείς τη σελίδα για το The British Summer School in Athens, αποκλειστικά στη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου και να βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Μάθετε περισσότερα για την ιδιωτική εκπαίδευση στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε:

idiotiki ekpaideusi
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved