Δραστηριότητες που θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα μέσα στο αεροπλάνο

  • Σκιαγραφώντας πρόσωπα ζώων
  • Παιχνίδι μνήμης
  • Κουκλοθέατρο
  • Post-it σημειώσεις
  • Κατασκευή βραχιολιών
  • Παζλ
  • Μαντέψτε το γράμμα
  • Πέτρα ψαλίδι χαρτί
Δραστηριότητες που θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα μέσα στο αεροπλάνο

Η πτήση με ένα παιδί μπορεί να είναι μεγάλη πρόκληση για τους γονείς. Όποια και αν είναι η ηλικία του παιδιού σας, θα πρέπει να έχετε μαζί σας διάφορα παιχνίδια και να έχετε σκεφτεί ευχάριστες ιδέες δραστηριοτήτων, ώστε να απασχολήσετε το παιδί σας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Και τι αγαπούν περισσότερο τα παιδιά; Να διασκεδάζουν μαζί με τους γονείς τους, φυσικά!

Πώς μπορώ να απασχολήσω το παιδί μου στο αεροπλάνο;

Τα παιχνίδια που θα επιλέξετε πρέπει να είναι κατάλληλα για την ηλικία και τις προτιμήσεις του παιδιού σας. Αλλά πρέπει να έχετε κατά νου και τη διάρκεια και την ώρα της πτήσης. Η καλύτερη επιλογή είναι μια νυχτερινή πτήση, επειδή μπορείτε και οι δύο να κοιμηθείτε για το μεγαλύτερο μέρος της πτήσης. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε ετοιμαστείτε καλά για το ταξίδι.

Η πτήση μπορεί να είναι μια θαυμάσια εμπειρία για τα παιδιά. Και παρόλο που η αεροπορική εταιρεία προσφέρει παιδικό μενού, φροντίστε να πάρετε μαζί σας τα αγαπημένα σνακ του παιδιού σας.

aeroplano 1

Σκιαγραφώντας πρόσωπα ζώων

Για αυτή τη δραστηριότητα, θα χρειαστείτε ένα μολύβι, γόμα και χάρτινα ποτήρια μιας χρήσης. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τους αεροσυνοδούς μερικά επιπλέον ποτηράκια, εάν τα χρειάζεστε. Τώρα, αφήστε το παιδί σας να σχεδιάσει τα πρόσωπα διαφόρων ζώων σε αυτά τα χάρτινα ποτήρια. Ζητήστε από του να ξεκινήσει με τα μάτια, τη μύτη, τα αυτιά και στη συνέχεια να σχεδιάσει το στόμα.

Παιχνίδι μνήμης

Επιλέξτε μια κατηγορία αντικειμένων ή ονόματα, τόπων ή τροφίμων. Τώρα πρέπει να θυμάστε τι είπε ο προηγούμενος. Για παράδειγμα, αν είπατε μπανάνα και το παιδί είπε μήλο, θα πείτε μπανάνα, μήλο, σταφύλια και ούτω καθεξής.

Κουκλοθέατρο

Πάρτε μαζί σας μερικά κουκλάκια και οργανώστε ένα μικρό κουκλοθέατρο για το νήπιό σας. Αν έχετε ξεχάσει να μεταφέρετε αυτά τα μικρά παιχνίδια, πιάστε μερικά χαρτομάντιλα και φτιάξτε την μαριονέτα σας.

Post-it σημειώσεις

Πάρτε μαζί σας χαρτάκια post-it. Τώρα ζητήστε από το παιδί να τα κόψει σε διαφορετικά σχήματα ή να γράψει μερικές σημειώσεις και να τις κολλήσει στο παράθυρο και στο τραπέζι του δίσκου. Να είστε σίγουροι ότι όταν φτάσετε στον προορισμό σας θα έχετε αφαιρέσει τις χαριτωμένες ζωγραφιές του παιδιού σας.

Κατασκευή βραχιολιών

Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας κλωστές και χάντρες διαφόρων χρωμάτων για αυτή τη δραστηριότητα. Ζητήστε από το μικρό παιδί σας να χρησιμοποιήσει το νήμα και τις πολύχρωμες χάντρες για να φτιάξει ένα βραχιόλι για εσάς.

Παζλ

Έχετε μαζί σας μερικά εύκολα επιτραπέζια παιχνίδια παζλ για να παίξετε στην πτήση. Δώστε τα μπερδεμένα κομμάτια στο παιδί σας και ζητήστε του να λύσει το παζλ.

Μαντέψτε το γράμμα

Σχεδιάστε ένα γράμμα με το δάχτυλό σας στην πλάτη του μικρού σας και ζητήστε του να μαντέψει το γράμμα. Κάθε φορά που το παιδί το μαντεύει λάθος, μπορείτε να το ζωγραφίσετε ξανά. Όταν το παιδί το μαντέψει σωστά, είναι η σειρά του να ζωγραφίσει στην πλάτη σας.

Πέτρα ψαλίδι χαρτί

Διδάξτε στο παιδί σας τα σύμβολα για το βράχο, το χαρτί και το ψαλίδι. Οι κανόνες είναι ότι ο βράχος μπορεί να καταστρέψει το ψαλίδι, το ψαλίδι μπορεί να κόψει το χαρτί και το χαρτί μπορεί να τυλιχτεί γύρω από τον βράχο.

Με πληροφορίες από: www.momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved