Ανοιξιάτικες πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Όλα όσα μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά!

Ανοιξιάτικες πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Το Πάσχα είναι μια καλή ευκαιρία να "φορτίσετε τις μπαταρίες σας" για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στους μήνες που πρόκειται να έρθουν μετά το Πάσχα, μιας και είναι άγνωστο πότε θα επανέλθουμε στην προ κορονοϊού, ζωή μας.

Αφού η απόφαση έχει παρθεί και γνωρίζουμε ότι το Πάσχα, όπως πέρσι έτσι και φέτος, θα το περάσουμε οικογενειακά στο σπίτι, μακριά από τους συγγενείς και τους φίλους στο χωριό, δεν έχουμε παρά να κάνουμε αυτή την παραμονή, ευχάριστη και διασκεδαστική.

1. Παιχνίδια έξω

Βγείτε έξω, τρέξτε στο πάρκο, κάντε ποδήλατο στη γειτονιά ή την πυλωτή σας. Περπατήστε με φίλους. Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σιγά-σιγά, ένας περίπατος, μια βόλτα και παιχνίδι εκτός σπιτιού είναι μια όμορφη ενασχόληση.

2. Φυτέψτε φυτά και λουλούδια με τα παιδιά σας

Ευκαιρία να μιλήσετε στα παιδιά σας για τα λουλούδια, τα φυτά και τα βότανα. Δείτε εδώ μερικές συμβουλές για το πώς και τι μπορείτε να φυτέψετε.

pasxalines drastiriotites 3

3. Οικογενειακό πικνικ

Τι καλύτερο από το να περάσετε μια όμορφη και ζεστή μέρα έξω. Βρείτε ένα πάρκο που μπορείτε να επισκεφθείτε. Ετοιμάστε νηστίσιμα σνακ και μπείτε στο αυτοκίνητο. Όσοι είστε στην Αθήνα μπορείτε να επισκεφθείτε το Τατόι ή την Πάρνηθα.

4. Μικρή οικογενειακή απόδραση εντός νομού

Μπείτε στο αυτοκίνητο και απομακρυνθείτε από τη δική σας γειτονιά. Μπορεί εκτός νομού να απαγορεύονται οι μετακινήσεις, όμως εντός νομού μπορείτε ακόμη να κάνετε το "μικρό" σας ταξιδάκι. Αν ζείτε βόρεια στην Αττική κατεβείτε Νότια και το αντίθετο. Όσοι ζείτε στην επαρχία, απλά επισκεφθείτε κάποιο κοντινό χωριό.

5. Γνωρίστε την πόλη σας

Βρείτε τα αξιοθέατα της πόλης σας και κανονίστε μια άκρως διασκεδαστική και εκπαιδευτική εξόρμηση. Βρείτε μνημεία, αγάλματα, κάστρα, ναούς, παλιά αρχοντικά, μουσεία και μάθετε περισσότερα για τον τόπο σας και την ιστορία του, με τα παιδιά σας.

pasxalines drastiriotites 2

6. Φτιάξτε κατασκευές

Η παραμονή στο σπίτι και οι πασχαλινές διακοπές ενδύκνυνται για τέτοιου είδους κατασκευές. Δείτε εδώ τις προτάσεις και τις ιδέες μας.

7. Φτιάξτε πασχαλινές λιχουδιές

Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε κουλουράκια, πασχαλινά ψωμάκια και τσουρέκια.

Άλλος ένας τρόπος να αφήσετε να "ανθίσει" το καλλιτεχνικό ταλέντο των παιδιών σας είναι μέσα από τη διακόσμηση πασχαλινών μπισκότων. Δείτε εδώ μερικές προτάσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved