Τα οφέλη του taekwondo στα κορίτσια

  • Η αξία του taekwondo
  • Γιατί να ξεκινήσει ένα κορίτσι taekwondo σε μικρή ηλικία;
Τα οφέλη του taekwondo στα κορίτσια
Φωτογραφία από τον χρήστη RODNAE Productions στο Pexels

Η δομημένη φύση των πολεμικών τεχνών διδάσκει πειθαρχία, εστίαση, αυτοέλεγχο και δεξιότητες υπακοής. Δυστυχώς, στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή, υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ των φύλων. Ωστόσο, τα κορίτσια σε προγράμματα αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών όπως το Taekwondo συνεχίζουν να διαψεύδουν ξεπερασμένες αντιλήψεις ότι η γυναίκα είναι ένα φύλο που χρήζει υπεράσπισης. Το Taekwondo δίνει τη δυνατότητα στα κορίτσια να μάθουν να αμύνονται, και να μην φοβούνται, επομένως καλό θα ήταν να ξεκινήσουν από μικρή ηλικία τις προπονήσεις. Oι ειδικοί προτείνουν από 18 μηνών έως 6 ετών, ότι είναι η ιδανική ηλικία να ξεκινήσει ένα παιδί πολεμικές τέχνες.

Γιατί να ξεκινήσει ένα κορίτσι taekwondo σε μικρή ηλικία;

Αυτοεκτίμηση

Το Taekwondo βοηθά τα κορίτσια να δοκιμάσουν τον εαυτό τους. Μας διδάσκει να συνειδητοποιούμε πόσο δυνατοί είμαστε και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα κορίτσια και τις γυναίκες.

Αυτοάμυνα

Ένας άλλος λόγος για τα κορίτσια να ασχοληθούν με τις πολεμικές τέχνες είναι η αυτοάμυνα. Οι γυναίκες απλώς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο επίθεσης από τους άνδρες, τόσο από αγνώστους όσο και από εκείνους που έχουν στενές σχέσεις. Η ανάπτυξη της αυτογνωσίας, της αυτοεκτίμησης και των δεξιοτήτων αυτοάμυνας μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια, μιας εν δυνάμει σεξουαλικής ή άλλης παρενόχλησης.

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι δεν έχει νόημα να μάθουν δεξιότητες αυτοάμυνας γιατί δεν θα νικήσουν ποτέ έναν επιθετικό αντίπαλο. Πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τεχνικές δεν έχουν να κάνουν με την υπερδύναμη, και το Taekwondo προσφέρει ένα σύνολο δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν στις γυναίκες και στα κορίτσια να είναι οι κυρίαρχες του εαυτού τους και του περιβάλλοντός τους. Το να είσαι ασφαλής δεν έχει να κάνει με την εξωτερική δύναμη, είναι να μάθεις κάποιες τεχνικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

taekwondo paidi

Πηγή: Φωτογραφία από τον χρήστη Rodnae Productions στο Pexels

Το Taekwondo είναι διασκεδαστικό

Το σπάρινγκ στην αίθουσα προπόνησης με έναν αντίπαλο είναι υπέροχο. Η όλη εμπειρία είναι τρομερά ενδυναμωτική, και αναζωογονητική.

Το taekwondo, σημαίνει στα κορεάτικα, κλοτσιά, γροθιά και μυαλό. Το τελευταίο δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το taekwondo σε μαθαίνει να εξασκείς την αντίληψή σου, τα αντανακλαστικά σου, να "ζυγίζεις" τον αντίπαλο και την επόμενή του κίνηση. Επίσης, το taekwondo είναι ένα τρομερό εργαλείο, που βοηθά τους έφηβους να ξεσπάνε. Καθώς η εφηβεία είναι μια ηλικία που τα παιδιά τα βλέπουν όλο στο κόκκινο. Το taekwondo θα αποτελέσει έναν δίαυλο έντασης και ταυτόχρονα χαλάρωσης!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved