Halloween πείραμα για παιδιά με αυγά και ξύδι (vid)

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι το Halloween. Η συγκεκριμένη γιορτή έχει αποτελέσει έμπνευση για πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια κι εμείς εδώ στο Motherbslog.gr, καθημερινά μοιραζόμαστε μαζί σας ιδέες χειροτεχνίες, ζωγραφιές, πειράματα και πολλά πολλά ακόμα.

Το Halloween γιορτάζεται στην Αμερική και πολλές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες. Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στην Ελλάδα, εάν λοιπόν κι εσείς ανήκετε στους fan του, ιδού τι μπορείτε να κάνετε.

Πείραμα με αυγά που φωτίζουν

Αρχικά να αναφέρουμε ότι χαρακτηριστικό του Halloween είναι τα spooky στοιχεία, οι τρομακτικές φιγούρες, οι μάγισσες κ.α. Με το συγκεκριμένο πείραμα θα κάνετε τα αυγά που πρώτα θα έχετε βάψει να φωτίζουν.

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 3 γυάλινα ποτήρια
  • Ξύδι
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Μαρκαδόρους
  • Φακός

Πως θα το κάνετε:

Γεμίστε τα τρία ποτήρια με ξύδι. Το ένα το αφήνετε ως έχει, χωρίς να προσθέσετε κάποιο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στο δεύτερο βάλτε σταγόνες από ανοιχτό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ή πορτοκαλί) και στο τρίτο σταγόνες με πιο σκούρο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Βάλτε από ένα αυγό στο κάθε ποτήρι και αφήστε για 24 ώρες. Στη συνέχεια βγάλτε τα και βουτήξτε τα σε ένα ποτήρι με νερό. Με τους μαρκαδόρους σχεδιάστε μάτια, στόμα και μύτες.

Και τώρα το τελικό και πιο εντυπωσιακό στάδιο. Πάρτε έναν φακό (εάν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον φακό του κινητού σας) και βάλτε τον πίσω από το αυγό. Τι παρατηρείτε;

Δείτε την εκτέλεση του πειράματος βήμα-βήμα και στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved