Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο

Χειροτεχνίες, πειράματα, εξορμήσεις και πολλά ακόμα.

Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο

Τα σχολεία ξεκίνησαν και η πρώτη εβδομάδα μαθημάτων έφτασε αισίως στο τέλος της. Όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για να περάσετε δημιουργικό και διασκεδαστικό χρονο με τα παιδιά το επόμενο διήμερο.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Κατασκευές

selidodeiktes gia paidia

Φτιάξτε DIY σελιδοδείκτες για τα σχολικά βιβλία

Φτιάξτε τους δικούς σας πρωτότυπους σελιδοδείκτε με χρωματιστά χαρτιά και μερικά ακόμα υλικά που ήδη έχετε σπίτι. Εδώ μπορείτε να δείτε δύο μεθόδους και δώδεκα διαφορετικά σχέδια.

Διακοσμήστε το τετράδια για τη νέα σχολική χρονιά

Ένα απλό τετράδιο είναι μάλλον άχαρο και αδιάφορο, ιδιαίτερα για ένα παιδί. Διακοσμήστε το με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας, όπως χρωματιστά χαρτιά, χαρτόνια, γκλίτερ, παλιές πετσέτες κ.α., και φτιάξτε τετράδια με στιλ ανάλογα και με τα γούστα του παιδιού σας. Δείτε εδώ ιδέες.

Φτιάξτε κατασκευές με ρολό από χαρτί υγειας

Αντί να πετάξετε τα ρολά από το χαρτί υγείας που έχει τελειώσει, αξιοποιήστε τα για να φτιάξετε υεφάνταστρες κατασκευές. Δείτε εδώ μερικές ιδέες.

Ζωγραφίστε

xromoselides gia paidia epistsrofi sto sxoleio 3

Είτε φτιάξετε κάτι από την αρχή, είτε ζωγραφίσετε χρωμοσελίδες, η ζωγραφική είναι μία χαλαρωτική δραστηριότητα που καλλιεργεί τη φαντασία των παιδιών και τα βοηθάει να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Δείτε εδώ hacks ζωγραφικής που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά και ξεκινήστε τις δημιουργίες.

Κάντε πειράματα

peiramata

Τα παιδιά λατρεύουν να ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα και η ενασχόληση με τα πειράματα προσφέρει ακριβώς αυτό. Κατά καιρούς σας έχουμε δείξει διάφορα πειράματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με υλικά που ήδη έχετε όπως ξύδι, λεμόνια, μαγειρική σόδα κ.α.. Δείτε τα όλα εδώ.

Μαγειρέψτε μαζί

muffins me kerasia mageiriki gia paidia

Μπείτε με το μικρό σας στην κουζίνα και φτιάξτε μαζί υγιεινά σνακ που μπορεί να πάρει ως κολατσιό στο σχολείο από εβδομάδα. Εάν δεν ξέρετε τι να φτιάξετε, δείτε εδώ το εβδομαδιαίο πρόγραμμα για σχολικά γεύματα που ετοιμάσαμε για εσάς.

Οικογενειακή βόλτα για πικ νικ

Εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό και αυτό το Σαββατοκύριακο και απολαύστε ένα οικογενειακό πικ νικ στην εξοχή. Μερικά πάρκα που μπορείτε να επισκεφτείτε οικογενειακώς:

  • Αττικό Άλσος
  • Πεδίον του Άρεως
  • Εθνικός Κήπος
  • Κτήμα Συγγρού
  • Πάρκο Γουδή
  • Άλσος Βεΐκου
  • Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  • Άλσος Νέας Σμύρνης
  • Άλσος Καισαριανής
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved