Δέκα δωρεάν καλοκαιρινές χρωμοσελίδες με χταπόδια - Εκτυπώστε τις

Χρωμοσελίδες για παιδιά - Ζωγραφίζουμε χταποδάκια!

Δέκα δωρεάν καλοκαιρινές χρωμοσελίδες με χταπόδια - Εκτυπώστε τις

Χαμογελαστά χταπόδια, μεγάλα χταποδια, μικρά χταπόδια, τα χταπόδια και οι φίλοι τους, χταπόδια με ρούχα και αξεσουάρ. Αυτές είναι μόνο μερικές από όλες εκείνες τις απίθανες χρωμοσελίδες που θα βρείτε παρακάτω για τα παιδιά σας.

Καλοκαιράκι γαρ και τα παιδιά χρειάζεται να περάσουν δημιουργικό χρόνο μέσα στο σπίτι τις μέρες που το πρόγραμμα δεν έχει πισίνα ή θάλασσα. Γιατί καλά τα τάμπλετ δεν λέμε, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των παιδιών -ειδικά μετά την εμφάνιση του κορονοϊού- αλλά επειδή προβλέπεται ένας δύσκολος χειμώνας, καλό θα ήταν να κάνουν μια mini αποτοξίνωση τώρα που είναι καλοκαιράκι, κάνοντας άλλα δημιουργικά πράγματα, όπως για παράδειγμα ζωγραφική.

Όλο αυτό το διάστημα σας έχουμε δείξει αρκετές όμορφες ιδέες. Χρωμοσελίδες με διάφορα σχέδια, ζωγραφική με παγάκια, πειράματα, κατασκευές.

Σήμερα σειρά έχουν -μιας και το ζητήσατε- χρωμοσελίδες με χταπόδια. Ένα άκρως καλοκαιρινό σύμβολο που τα παιδιά λατρεύουν.

xtapodia xromoselides 1

Λίγα λόγια για το χταπόδι:

Το χταπόδι είναι μαλάκιο της τάξης Οκτώποδες με οκτώ πλοκάμια και μαλακό σώμα. Η τάξη περιλαμβάνει περίπου 300 είδη που συμπεριλαμβάνονται στην ομοταξία Κεφαλόποδα μαζί με τα καλαμάρια,τις σουπιές και τα ναυτιλοειδή. Όπως και τα άλλα κεφαλόποδα, το χταπόδι είναι αμφίπλευρα συμμετρικό με δύο μάτια και ένα ράμφος, με το στόμα στο κεντρικό σημείο μεταξύ των ποδιών (τα αποκαλούμενα και "πλοκάμια"). Το μαλακό σώμα μπορεί να αλλάξει γρήγορα το σχήμα του, επιτρέποντας στα χταπόδια να περάσουν μέσα από μικρά κενά. Όταν κολυμπούν το κεφάλι προηγείται των ποδιών.

Τα χταπόδια κατοικούν σε διάφορες περιοχές του ωκεανού, σε κοραλλιογενείς ύφαλους, σε πελάγη και τον θαλάσσιο βυθό. Μερικά ζουν στην ακτή και άλλα σε αβυσσαία βάθη. Τα περισσότερα είδη αναπτύσσονται γρήγορα, ωριμάζουν νωρίς και είναι βραχύβια.

Τα χταπόδια εμφανίζονται στη μυθολογία ως θαλάσσια τέρατα όπως το Κράκεν στη Νορβηγία, το Ακκορκαμούι των Αϊνού και ίσως οι Γοργόνες στην αρχαία Ελλάδα. Μια μάχη με χταπόδι εμφανίζεται στο βιβλίο του Βίκτωρ Ουγκώ Οι Εργάτες της Θάλασσας, αποτελώντας έμπνευση και για άλλα έργα όπως η Octopussy του Ίαν Φλέμινγκ. Χταπόδια εμφανίζονται στην ιαπωνική ερωτική τέχνη, σούνγκα. Είναι γευστικά εδέσματα και δημοφιλή πιάτα παντού στον κόσμο, ειδικά στη Μεσόγειο και τις Ασιατικές θάλασσες.

Μετά από αυτές τις λίγες πληροφορίες για τα χταπόδια, εκτυπώστε τις χρωμοσελίδες που εξασφαλίσαμε για εσάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved