Πείραμα: Εσείς θα βοηθούσατε ένα κορίτσι με την πρώτη του περίοδο; (vid)

Πρώτη περίοδος: Η εμμηναρχή είναι κάτι αρκετά σημαντικό για τα κορίτσια. Τι θα κάνατε αν βλέπατε ένα κορίτσι να έχει την πρώτη του περίοδο στο δρόμο, χωρίς να το γνωρίζει;

Πείραμα: Εσείς θα βοηθούσατε ένα κορίτσι με την πρώτη του περίοδο; (vid)

Στην Ελλάδα ο μέσος όρος της ηλικίας εμφάνισης της έμμηνου ρύσης είναι τα 12,1 έτη. Γενικά από τις διάφορες μελέτες έχει προκύψει, πως στο 84,5% των περιπτώσεων η έμμηνος ρύση θα εμφανιστεί μεταξύ των 11,9 και των 13,25 ετών περίπου. Οι τιμές αυτές δεν διαφέρουν σημαντικά, από τις τιμές, που προέκυψαν από ανάλογες μελέτες στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η εμμηναρχή αποτελεί ένα σημαντικό – ίσως το σημαντικότερο – γεγονός, που χαρακτηρίζει την περίοδο της ζωής του κοριτσιού, που ονομάζουμε ήβη. Η ήβη χαρακτηρίζεται από αλλαγές στο σώμα και στην ψυχή του κοριτσιού, που σηματοδοτούν τη σταδιακή μετάβασή του από το στάδιο του παιδιού στο στάδιο της γυναίκας, η οποία αποκτά και τη γονιμότητα.

Η αλλαγές στο σώμα του κοριτσιού χαρακτηρίζονται από την εμφάνιση των λεγόμενων δευτερογενών χαρακτηριστικών του φύλου. Συγκεκριμένα αυξάνεται το ύψος, ενώ παράλληλα αυξάνεται το μέγεθος των μαστών και εμφανίζεται τριχοφυΐα στο εφήβαιο και στις μασχάλες.

Η έναρξη της ήβης στο 98,8% των Αμερικανίδων λαμβάνει χώρα μεταξύ των 8 και των 13 ετών. Η συμπλήρωση των δευτερογενών χαρακτηριστικών του φύλου περατώνεται μέσα σε 1,5 με 6 έτη, με μέσο όρο τα 4,2 έτη.

Πώς προετοιμάζουμε ένα κορίτσι για την πρώτη του περίοδο;

Η πρώτη φορά, που η έφηβη θα δει περίοδο είναι ιδιαίτερα έντονη και σε μερικές περιπτώσεις τραυματική. Στην πραγματικότητα το καλύτερο «φάρμακο», για να βοηθηθεί είναι η σωστή ενημέρωσή της. Είναι σημαντικό να απαντάμε στις ερωτήσεις της με ειλικρίνεια και να της δώσουμε να καταλάβει, πως η έμμηνος ρύση είναι μια φυσιολογική διαδικασία.

Επιπλέον στα κορίτσια που αδιαθετούν για πρώτη φορά πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν, πως η πρώτη τους έμμηνος ρύση είναι σημάδι υγείας και δείχνει πως το σώμα τους ωριμάζει.

Το πείραμα με τα πάνω από 3.600.000 views

Στο Youtube εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί το πείραμα που θα δείτε παρακάτω. Ένα κορίτσι περίπου 12 ετών, έχει την πρώτη έμμηνο ρύση ενώ βρίσκεται στο δρόμο.

Τι κάνουν οι περαστικοί; Πώς αντιδρούν οι άνδρες ή οι γυναίκες όλων των ηλικιών; Τα αποτελέσματα σίγουρα θα σας εκπλήξουν, καθώς πολλές γυναίκες -άλλες νεαρές σε ηλικία, άλλες μεγαλύτερες ακόμη και έγκυες- ενώ βλέπουν το λεκέ στο παντελόνι του κοριτσιού, δεν σταματούν να το ενημερώσουν... σε αντίθεση με κάποιες άλλες νεαρές γυναίκες που αμέσως σπεύδουν όχι μόνο να καλύψουν το λεκέ, αλλά να ενημερώσουν το κορίτσι για την περίοδο, ακόμη και να του αγοράσουν τις πρώτες σερβιέτες.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved