Παγκόσμια Ημέρα Γης: Δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Καλλιεργήστε την οικολογική συνείδηση στα παιδιά με διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε περιβαλλοντικά θέματα.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον εν έτει 2021 δεν είναι αυτονόητος, είναι όμως πιο αναγκαίος από ποτέ. Eίναι σημαντικό να βοηθήσουμε τα παιδιά να καλλιεργήσουν την οικολογική τους συνείδηση από τη μικρή τους ακόμα ηλικία και να τα μάθουμε να αγαπούν και σέβονται τη γη και τη φύση. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Δίνοντας φυσικά το καλό παράδειγμα, με τη σωστή ενημέρωση αλλά και μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης βρήκαμε μερικές χειροτεχνίες, πειράματα, ακόμα και συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε με τα παιδιά.

Πείραμα με βαμβάκι και χρώμα ζαχαροπλαστικής

Θα χρειαστείτε:

  • βαμβάκι ντεμακιγιαζ
  • νερό
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής σε μπλε και πράσινο

Αφήστε το μικρό σας να δημιουργήσει στα δισκία απο βαμβάκι τις ηπείρους και τις θάλασσες. Δείτε πώς θα κάνετε το πείραμα στο βίντεο που ακολουθεί.



Φτιάξτε μπισκότα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης

Μπείτε στην κουζίνα και δημιουργήστε με το μικρό σας τα πιο όμορφα μπισκότα. Μπορείτε να ακολουθήσετε όποια συνταγή για μπισκότα βανίλιας θέλετε.

Πριν το ψήσιμο χωρίστε τη ζύμη στα δύο μέρη. Στα 2/3 της ζύμης βάλτε μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής και στο άλλο 1/3 πράσινο. Πλάστε τα μπισκότα όπως τα παρακάτω, ψήστε τα και φτιάξτε τα πιο όμορφα μπισκότα για τη σημερινή ημέρα.


https://www.instagram.com/p/CN9ET5EoKdw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ζωγραφίστε τη γη με απλά βήματα



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved