Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι

Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και μπροστά μας έχουμε έχουμε ένα διήμερο ξεκούρασης, χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις και τηλεκπαίδευση. Πλέον επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο και ένας οικογενειακός περίπατος σε κάποιο πάρκο μπορεί να συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμά σας.

Εάν ωστόσο, μείνετε και αυτό το Σαββατοκύριακο στο σπίτι, όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα, σας έχουμε τις προτάσεις μας για ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

Φτιάξτε πασχαλινές χειροτεχνίες

Γιορτάστε τον ερχομό του Πάσχα φτιάχνοντας πασχαλινές χειροτεχνίες με τα παιδιά. Με απλά υλικά που ήδη έχετε σπίτι μπορείτε να φτιάξετε όμορφες δημιουργίες και να τις διακοσμήσετε στο σπίτι σας.

Πασχαλίτσες από χαρτί

Η πασχαλίτσα είναι σήμα κατατεθέν της άνοιξης και του Πάσχα. Δείτε πώς θα φτιάξετε τις πιο χαριτωμένες πασχαλίτσες από χαρτί εδώ.

Πασχαλινό καλάθι με πλαστικό μπουκάλι

Τα πασχαλινά καλαθάκια είναι πολύ πρακτικά όχι μόνο για να βάλετε τα αυγά, αλλά και κάθε είδους λιχουδιά των παιδιών. Φτιάξτε όμορφα καλαθάκια με τα πλαστικά μπουκάλια που έχετε σπίτι ακολουθώνας τα βήματα εδώ.

Γιρλάντες - λαγουδάκια για να στολίσετε το σπίτι

Μια από τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης είναι οι γιρλάντες, τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας, με ελάχιστα υλικά.Δίνουν μια χαρούμενη νότα στο σπίτι, ενώ τοποθετούνται σε διάφορα σημεία όπως στο τζάκι, στον τοίχο, στα παράθυρα. Δείτε πώς θα τις φτιάξετε εδώ.

bigstock Diy Easter Home Decor Happy B 410218267

Λαγουδάκια με ρολό από χαρτί υγείας

Αξιοποιήστα ρολά από το χαρτί υγείας και μαζί με μερικά ακόμα υλικά φτιάξτε χαριτωμένα πασχαλινά λαγουδάκια. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε στο παιδικό δωμάτιο ή και το σαλόνι. Δείτε τρεις παραλλαγές εδώ.

Πασχαλινές χειροτεχνίες για να διακοσμήσετε στα παράθυρα του σπιτιού σας

Για αυτές τις κατασκευες θα χρειαστείτε ελάχιστα υλικά και τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν από τη διαδικασία αλλά και το αποτέλεσμα. Δείτε τις εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα πασχαλινά γλυκίσματα

Μαγειρεύοντας, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, μαθαίνουν να συνεργάζονται, εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες και μαθαίνουν νέες γεύσεις και τρόφιμα. Μπείτε με τα παιδιά στην κουζίνα και μυήστε τα στην μαγεία της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής. Αυτό το διήμερο μπορείτε να φτιάξετε τα εντυπωσιακά πασχαλινά cupcakes που θα δείτε εδώ.

pasxalina cupcakes

Κάντε πασχαλινά πειράματα

Τα πειράματα είναι μία εκπαιδευτική και πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά, τι καλύτερο λοιπόν από το να περάσετε αυτό το διήμερο δοκιμάζοντας καινούρια; Δείτε εδώ δύο πασχαλινά πειράματα με αυγά, ένα για κάθε μέρα του Σαββατοκύριακού.

Φυτέψτε λουλούδια σε γλαστράκια

Έρευνα της Βασιλικής Εταιρείας Οπωροκηπευτικών (RHS) στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα στα μαθήματα, αν ασχολούνται με τη φυτοκομία και κατ' επέκταση την κηπουρική. Επιπλέον, η RHS αναφέρει ότι η κηπουρική ενισχύει τις δεξιότητες της αυτοπεποίθησης, της συνεργασίας και της επικοινωνίας, ενώ παράλληλα ωθεί τα παιδιά στην κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών. Μίας και η άνοιξη είναι η εποχή που ανθιζουν τα λουλούδια και ευδοκιμούν τα περισσότερα φυτά, δοκιμάστε να φυτέψετε τα δικά σας φυτά σε γλαστράκια μαζί με τα παιδιά σας. Δείτε μερικές ιδέες εδώ.

kipouriki paidia 3

Φτιάξτε πασχαλινές ζωγραφιές

Το λαγουδάκι του Πάσχα είναι σήμα κατατεθέν την πασχαλινή περίοδο και σε πολλές βόρειες ευωπαϊκές χώρες είναι και σύμβολο της άνοιξης. Μπορείτε να το ζωγραφίσετε πολύ εύκολα και εσείς αλλά και τα παιδιά, απλά ακολουθώντας τα βήματα που θα δείτε εδώ.

Δείτε οικογενειακές ταινίες με δεινόσαυρους

Από την ταινία "Η Γη πριν αρχίσει ο χρόνος" μέχρι τον "Καλόσαυρο" της Disney, υπάρχουν πολλές ταινίες που τα παιδιά -και περισσότερο εκείνα που έχουν αδυναμία στους δεινόσαυρους- λατρεύουν. Δείτε ταινίες με δεινόσαυρους που μπορείτε να δείτε όλοι μαζί αυτό το Σαββατοκύριακο εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved