Πασχαλινός κούνελος: Η ιστορία του & χρωμοσελίδες για να εκτυπώσετε

Easter bunny! Εσείς πόσα γνωρίζετε για τον πασχαλινό κούνελο; Μάθετε περισσότερα γι' αυτόν και στο τέλος χρωματίστε τον.

Πασχαλινός κούνελος: Η ιστορία του & χρωμοσελίδες για να εκτυπώσετε

Ο πασχαλινός κούνελος είναι ένα έθιμο που υπάρχει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό και που σιγά σιγά, άρχισε να έρχεται και στην χώρα μας.

Πολλές είναι εκείνες οι μαμάδες που ήθελαν να κάνουν διαφορετικό το Πάσχα των παιδιών τους έτσι άρχισαν να βάζουν μέσα στα ελληνικά παραδοσιακά έθιμα και αυτό το ξενόφερτο έθιμο που λατρεύουν τα παιδιά στο εξωτερικό.

Ο κούνελος του Πάσχα, είναι φολκλορική φιγούρα και ταυτόχρονα σύμβολο της άνοιξης σε πολλές βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Απεικονίζεται σαν λαγός που φορά ρούχα και κρατά πασχαλινά αυγά. Η ρίζες του βρίσκονται στην Λουθηρανή Γερμανία όπου κατά το έθιμο είχε το ρόλο του δικαστή και αξιολογούσε την συμπεριφορά των μικρών παιδιών κα την αρχή των εορτών του Πάσχα. Εκτός από τα αυγά, συχνά κρατούσε καραμέλες και έφερνε παιχνίδια στα σπίτια των μικρών παιδιών. Θυμίζει λίγο τον Άγιο Βασίλη, έτσι δεν είναι;


https://www.instagram.com/p/CNWk4fqlohq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μιας και είναι η δεύτερη χρονιά που θα περάσετε διαφορετικό Πάσχα με τα παιδιά (είτε στο σπίτι, είτε στο χωριό -εξαρτάται από τα μέτρα που θα εκδοθούν μέχρι τότε-), δεν έχετε παρά να μιλήσετε στα μικρά σας για τον Πασχαλινό λαγό, που σίγουρα θα λατρέψουν και θα περιμένουν με ανυπομονησία.

Τι κάνει ο πασχαλινός κούνελος;

Ο πασχαλινός κούνελος εμφανίζεται το Πάσχα και τρυπώνει στα σπίτια και τις αυλές μας, ενώ εμείς κοιμόμαστε. Κρύβει σοκολατένια αβγά, δώρα, γλυκά και αβγά που κρύβουν μικρές εκπλήξεις μέσα τους.

Όταν τα παιδιά ξυπνάνε την ημέρα του Πάσχα παίρνουν το καλαθάκι που θα τους δώσετε και ψάχνουν σε όλα τα πιθανά σημεία μέσα και έξω από το σπίτι για να βρει τα δώρα και τις λιχουδιές του. Σίγουρα έχετε δει φωτογραφίες από διάσημους γονείς του εξωτερικού, έτσι δεν είναι;


https://www.instagram.com/p/CNRMrOtl63K/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ζωγραφίστε το πασχαλινό λαγουδάκι

Με αφορμή τον αγαπημένο πασχαλινό μας κούνελο, βρήκαμε τις πιο όμορφες χρωμοσελίδες για τα παιδιά σας. Πριν έρθει λοιπόν, εκτυπώστε τις και ζητήστε από τα παιδιά σας να τις χρωματίσουν. Αφήστε τα να σας δείξουν πώς φαντάζονται εκείνα τον δικό τους πασχαλινό κούνελο που σε κάποια από αυτά θα έρθει για πρώτη φορά φέτος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved