Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Το lockdown συνεχίζεται και ένα ακόμα Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών.

Ο χρόνος εντός σπιτιού εξακολουθεί να είναι αρκετός και όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας ενδιαφέρουσες προτάσεις για δραστηριότητες και παιχνίδια που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

Πώς μπορείτε λοιπόν, να αξιοποιήσετε το επόμενο διήμερο και να περάσετε δημιουργικό και εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά στο σπίτι; Δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω.

Κάντε πειράματα

Τα πειράματα είναι μία διασκεδαστική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για να περάσετε το χρόνο σας με τα παιδιά εν μέσω καραντίνας. Άλλωστε τα μικρά μας λατρεύουν να ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα και ακόμα και τα πιο απλά πειράματα μπορούν τα ενθουσιάσουν. Αυτό το διήμερο μπορείτε να δοκιμάσετε το πολύ εύκολο πείραμα που θα δείτε εδώ, με το λάδι και τα παγάκια.

Φτιάξτε ανοιξιάτικα βραχιολάκια μακραμέ

Τα βραχιόλια μακραμέ είναι πολύ δημοφιλή σε μεγάλους και παιδιά, ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Με ό,τι χρώματα κλωστές θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς τα δικά σας χειροποίητα βραχιόλια που θα γίνουν το αγαπημένο σας αξεσουάρ. Δείτε πώς θα φτιάξετε βραχιολάκια σε διάφορα χρώματα για εσάς και τα παιδιά εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

Μαγειρεύοντας, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, μαθαίνουν να συνεργάζονται, εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες και ανακαλύπτουν νέες γεύσεις και τρόφιμα. Εάν λοιπόν έχετε βαρεθεί να κάνετε ξανά και ξανά τις ίδιες δραστηριότητες με τα παιδιά στο σπίτι, μπορείτε να μπείτε στην κουζίνα και να δημιουργήσετε παρέας, μυώντας τα έτσι στη μαγεία της ζαχαροπλαστικής και της μαγειρικής. Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να φτιάξετε νόστιμα και εντυπωσιακά μπισκότα ζέβρα. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν από τη γεύση αλλά και την εμφάνισή τους. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ.

mpiskota zebra

Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι με πλαστικά μπουκάλια και μπάλες

Με φαντασία και όρεξη, απλά υλικά που έχουμε σπίτι μπορούν να μετατραπούν σε απίθανα παιχνίδια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά και θα τα απασχολήσουν για ώρα. Για παράδειγμα, έχετε σκεφτεί ότι τα κλασικά πλαστικά μπουκάλια μπορούν να μετατραπούν σε ένα ευφάνταστο παιχνίδι που το μικρό σας δε θα σταματάει να παίζει; Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε κι εσείς το αυτοσχέδιο παιχνίδι με τα πλαστικά και τις μπάλες.

Διακοσμήστε παρέα τις γλάστρες σας

Οι γλάστρες στη βεράντα, ειδικά τώρα την άνοιξη, δίνουν χρώμα και παράλληλα σας φτιάχνουν τη διάθεση. Διακοσμήστε τις παρέα με τα παιδιά βάφοντάς τις διάφορα χρώματα και ζωγρφίζοντας πάνω σε αυτές ό,τι σχέδια θέλετε. Δείτε μερικές ιδέες εδώ.

glastres
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved