Πειράματα για παιδιά: Κάντε κι εσείς το πείραμα με το λάδι και τα παγάκια

Ένα πείραμα που μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα στο σπίτι.

Πειράματα για παιδιά: Κάντε κι εσείς το πείραμα με το λάδι και τα παγάκια

Τα πειράματα είναι μία διασκεδαστική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για να περάσετε το χρόνο σας με τα παιδιά εν μέσω καραντίνας. Άλλωστε τα μικρά μας λατρεύουν να ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα και ακόμα και τα πιο απλά πειράματα μπορούν τα ενθουσιάσουν.

Κατά καιρούς, έχουμε μοιραστεί μαζί σας ιδέες για διάφορα πειράματα, κατάλληλα ακόμα και για παιδιά μικρότερων ηλικιών, που μπορείτε να κάνετε με απλά υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ακόμα ένα για το οποίο θα χρειαστείτε μόλις τρία υλικά:

  • ελαιόλαδο
  • baby oil
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τι πρέπει να κάνετε:

Αρχικά προσθέστε σε ένα ποτήρι με νερό λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Μοιράστε το νερό αυτό ισόποσα σε μία παγοθήκη και αφήστε την για αρκετή ώρα στην κατάψυξη.

Σε ένα άλλο ποτήρι βάλτε ελαιόλαδο, λίγο παραπάνω από τη μέση. Συμπληρώστε με baby οil μέχρι να γεμίσει και στη συνέχεια ρίξτε μέσα ένα από τα παγάκια που φτιάξατε. Αφήστε το μικρό σας να παρατηρήσει τι συμβαίνει στο χρωματιστό παγάκι και να ανακαλύψει τις ιδιότητες του λαδιού όταν έρχεται σε επαφή με το νερό.

Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία και στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved