«O Αδελφός Μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους»: Μία ταινία για όλη την οικογένεια

Η βραβευμένη ταινία μυθοπλασίας για την ατέλεια, τη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία.

«O Αδελφός Μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους»: Μία ταινία για όλη την οικογένεια

Το τρίτο lockdown είναι γεγονός. Από τις αγαπημένες οικογενειακές δραστηριότητες καραντίνας είναι οι κινηματογραφικές βραδιές στο σπίτι με ταινίες, ποπ κορν, ένα ζεστό ρόφημα και χουχουλιάσματα.

Η ταινία «O Αδελφός Μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους» είναι μία ταινία ιταλικής παραγωγής που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Προβάλλεται από κοινού από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και το CineDoc KIDS, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου το περασμένο Απρίλιο, μετά από ταυτόχρονη online ψηφοφορία πανευρωπαϊκής κριτικής επιτροπής.

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, έχει μπόλικη δόση χιούμορ και πραγματεύεται την ατέλεια, τη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία, περνώντας σπουδαία μηνύματα στα παιδιά.

Η υπόθεση

Ο Τζακ έχει έναν αδερφό, τον Τζο, ο οποίος έχει σύνδρομο Down. Ως παιδί, ο Τζακ πίστευε το τρυφερό ψέμα που του είπαν οι γονείς του, πως ο Τζο ήταν ξεχωριστός και είχε υπερδυνάμεις. Ωστόσο, τώρα που πρόκειται να πάει στο λύκειο, ο Τζακ δεν πιστεύει πια ότι ο αδερφός του είναι υπερήρωας.

Στην πραγματικότητα, σχεδόν ντρέπεται για αυτόν, ειδικά από τότε που γνώρισε την Αριάνα, την πρώτη αγάπη της ζωής του. Το να προσέχει τον μικρό του αδερφό και την απρόβλεπτη συμπεριφορά του σύντομα γίνεται βάρος, σε σημείο που ο Τζακ προσποιείται ότι δεν έχει αδερφό και κρύβει την ύπαρξη του Τζο από τους νέους του συμμαθητές και, κυρίως, από την Αριάνα. Μα δεν μπορείς να αγαπηθείς όπως είσαι, αν δεν μπορείς να αγαπήσεις κάποιον παρά τις ατέλειές του και αυτό είναι ένα μάθημα ζωής που θα πρέπει να μάθει ο Τζακ. Ο αδερφός του, ο Τζο, θα είναι αυτός που θα του το διδάξει, με τον ειλικρινή του τρόπο, τη μοναδική του οπτική και τα απλά αλλά περιέργως σοφά λόγια του.

o aderfos mou kunigaei deiosaurous 3

Προβολές

Από τις 30 Ιανουαρίου 2021 και για δώδεκα μήνες θα πραγματοποιηθούν προβολές της ταινίας σε σχολεία, κινηματογράφους, πολιτιστικούς συλλόγους και κινηματογραφικές λέσχες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε, η ταινία θα πρoβληθεί online με παράλληλες δράσεις, ενώ η θα ταξιδέψει σε Αίγινα, Αλόννησο, Αμοργό, Άνδρο, Κέα, Κεφαλλνιά, Κύθηρα και Τήνο μέσω του δικτύου CineDoc Island.

o aderfos mou kunigaei deiosaurous 1
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved