Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Μία ακόμη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και μπροστά μας έχουμε έχουμε ένα διήμερο με περισσότερο ελεύθερο χρόνο, χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις και σχολεία.

Η καραντίνα ασφαλώς συνεχίζεται και όπως κάθε εβδομάδα έτσι και σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο για να περάσετε όλοι μαζί ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο;

Φτιάξτε χειροτεχνίες με κουμπιά

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών και πολύ ωφέλιμη για την ανάπτυξή τους. Όταν δε η χαρά της δημιουργίας συνδυάζεται με τη μάθηση, τα οφέλη είναι ακόμα περισσότερα.

Η δική μας πρόταση για αυτό το διήμερο είναι ευφάνταστες χειροτεχνίες με κουμπιά και μερικά ακόμα υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας. Δείτε πώς θα τις κάνετε εδώ.

Κάντε διασκεδαστικά τεστ παρατηρητικότητας

vres tis diafores dorean askiseis 4

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να αναπτύξουν την παρατηρητικότητά τους και να οξύνουν τις αισθήσεις τους με ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι. Εκτυπώστε τις σελίδες με εικόνες που θα δείτε εδώ και παρακινήστε το μικρό σας να τις παρατηρήσει με προσοχή για να βρει τις διαφορές.

Κάντε πειράματα

Η ενασχόληση με πειράματα είναι μία δραστηριότητα που πάντα ενθουσιάζει τα παιδιά. Επιπλέον, έχει πολλά οφέλη για την πνευματική τους ανάπτυξη, καθώς κάνοντας πειράματα, τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν, εξασκούν τις κινητές τους δεξιότητες, έρχονται σε επαφή με την επιστήμη και παράλληλα διασκεδάζουν.

Αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να δοκιμάσετε δύο πειράματα, ένα την κάθε ημέρα. Δείτε εδώ ένα εύκολο πείραμα που θα βοηθήσει τα παιδιά μικρότερης ηλικίας να μάθουν τα χρώματα και εδώ πέντε εύκολα πειράματα με στατικό ηλεκτρισμό.

Μαγειρέψτε παρέα

Η μαγειρική έχει την τιμητική της την περίοδο της καραντίνας και τις μέρες αυτές είναι ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά και να τα μυήσετε στη μαγεία της μαγειρική και της ζαχαροπλαστικής.

Εάν το μενού το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει ζυμαρικά, μπορείτε μαζί να παίξετε με τη διακόσμηση του πιάτου και να δημιουργήσετε ευφάνταστα πιάτα που θα τα κατενθουσιάσουν. Δείτε μερικές ιδέες εδώ.

piata me zumarika 1

Εάν από την άλλη θέλετε να φτιάξετε και κάτι γλυκό, εδώ μπορείτε αν δείτε πώς θα φτιάξετε μαζί βήμα-βήμα νοστιμότατα μαλακά μπισκότα κανέλας.

Φτιάξτε ένα ρολόι χεριού από χαρτί

Η εκμάθηση της ώρας γίνεται σταδιακά και μπορεί να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστική μέσα από την κατασκευή χειροτεχνιών. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ένα αναλογικό ρολόι χεριού από χαρτί σε ό,τι χρώματα θέλετε.

Το μικρό σας θα καταλάβει τι δείχνει ο μικρός δείκτης και τι ο μεγάλος, και σίγουρα θα ενθουσιαστεί με το νέο του αξεσουάρ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved