Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Τα μαγαζιά έχουν ανοίξει, τα παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου έχουν επιστρέψει στη δια ζώσης εκπαίδευση, η καραντίνα όμως συνεχίζεται.

Εξακολουθούμε να περνάμε αρκετό χρόνο εντός σπιτιού και μιας και ένα ακόμα Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών, όπως κάθε εβδομάδα έτσι και σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά. Μπροστά σας έχετε ένα διήμερο χωρίς σχολεία και επαγγελματικές υποχρεώσεις και είναι ευκαιρία να περάσετε όλοι μαζί ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο. Ποιες είναι λοιπόν οι προτάσεις μας για αυτό το Σαββατοκύριακο;

Φτιάξτε χειροτεχνίες

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών και πολύ ωφέλιμη για την ανάπτυξή τους. Όταν δε η χαρά της δημιουργίας συνδυάζεται με τη μάθηση, τα οφέλη είναι ακόμα περισσότερα.

Η δική μας πρόταση για αυτό το διήμερο είναι ευφάνταστες τρισδιάστατες χειροτεχνίες για να μάθουν τα παιδιά τα φρούτα και λαχανικά. Δείτε πώς θα τις κάνετε εδώ.

Φτιάξτε κιμωλίες από τσόφλια αυγών

Εάν έχετε μαυροπίνακα στο σπίτι και έχετε ξεμείνει από κιμωλίες, μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα, αξιοποιώντας τσόφλια από αυγά που έχετε ήδη χρησιμοποιήσει. Εάν θέλετε να προσθέσετε χρώμα στις κιμωλίες σας, θα χρειαστείτε επιπλέον λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Δείτε πώς θα φτιάξετε τις δικές σας κιμωλίες εδώ.

Κάντε πειράματα

peiramat texni epistimi 2

Η ενασχόληση με πειράματα είναι μία δραστηριότητα που πάντα ενθουσιάζει τα παιδιά. Επιπλέον, έχει πολλά οφέλη για την πνευματική τους ανάπτυξη, καθώς κάνοντας πειράματα, τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν, εξασκούν τις κινητές τους δεξιότητες, έρχονται σε επαφή με την επιστήμη και παράλληλα διασκεδάζουν.

Αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να κάνετε τα πειράματα που θα δείτε εδώ. Συνδυάζουν συνδυάζουν τη μαγεία της τέχνης με την επιστήμη και να τα κάνετε μπορείτε να αξιοποιήσετε υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας.

Φτιάξτε τις τέλειες σαπουνόφουσκες

Οι σαπουνόφουσκες είναι ένα αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών χειμώνα - καλοκαίρι που μπορούν να παίξουν και στο σπίτι.

Εάν λοιπόν τώρα στην καραντίνα έχετε βαρεθεί να κάνετε τις ίδιες και τις ίδιες δραστηριότητες, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας υγρό για σαπουνόφουσκες και να περάσετε ατελείωτες στιγμές διασκέδασης. Δείτε πώς θα φτιάξετε υγρό για σαπουνόφουσκες εδώ.

Φτιάξτε πρωτότυπες κατασκευές με καλαμακια

Τα καλαμάκια είναι από τα προϊόντα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και μπορείτε να τα αξιοποιήσετε και για να φτιάξετε πρωτότυπες χειροτεχνίες με τα παιδιά. Παράλληλα, είναι ευκαιρία να μιλήσετε στα παιδιά για την ανακύκλωση και τη σημασία να προστατεύσουμε εμείς οι ίδιοι το περιβάλλον πρώτα από όλα μειώνοντας τη χρήση των πλαστικών. Δείτε εύκολες κατασκευές με καλαμάκια εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

Η μαγειρική έχει την τιμητική της την περίοδο της καραντίνας και τις μέρες αυτές είναι ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά και να τα μυήσετε στη μαγεία της μαγειρική και της ζαχαροπλαστικής.

Αυτό το διήμερο μπορείτε να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά εύκολα και υγιεινά σνακ για να τα έχετε έτοιμα για την εβδομάδα που θα έρθει. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

Φτιάξτε χειροτεχνίες με πλαστικά κουτάλια

kataskeues plastika koutalia

Εάν έχετε μπόλικα πλαστικά κουτάλια που έχουν περισσέψει από κάποιο παιδικό πάρτι ή άλλη γιορτή, χρησιμοποιείστε τα για να φτιάξετε όμορφες δημιουργίες παρέα με τα παιδιά. Δείτε τρεις ευφάνταστες χειροτεχνίες με πλαστικά κουτάλια εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved