Διασκεδαστικές δραστηριότητες με ψαλίδι για νήπια (vids)

Εύκολες δραστηριότητες στο σπίτι για παιδιά νηπιακής ηλικίας ή και μεγαλύτερα.

Διασκεδαστικές δραστηριότητες με ψαλίδι για νήπια (vids)

Τα παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου μπορεί να επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες την περασμένη εβδομάδα, το καθεστώς καραντίνας όμως παραμένει. Εάν για το Σαββατοκύριακο δεν έχετε προγραμματίσει κάποια βόλτα με τα παιδιά εκτός σπιτιού, μπορείτε αν αξιοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο και να απολαύσετε δημιουργικές δραστηριότητες στο σπίτι.

Από τα αντικείμενα που μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα παιδιά ήδη από τη νηπιακή τους ηλικία, είναι το ψαλίδι. Το ψαλίδι είναι βασικό εργαλείο για την κατασκευή χειροτεχνιών και μαθαίνοντας το παιδί να το χρησιμοποιεί εξασκεί τις κινητικές του δεξιότητες. Παράλληλα, γυμνάζει τους μυς των δαχτύλων του, ενώ μαθαίνει να συγχρονίζει την κίνηση του χεριού με την όραση και τη σκέψη του.

Στην ηλικία των δύο ετών, το παιδί κάνει απλά ψαλιδίσματα και μέχρι τα τρία μαθαίνει να κόβει πάνω σε μία χοντρή ευθεία γραμμή. Έπειτα, στην ηλικία των τεσσάρων μπορεί να κόβει βασικά σχήματα όπως κύκλους και τετράγωνα, ενώ από τον πέμπτο χρόνο της ζωής του μπορεί να κόβει και πιο σύνθετα.

Δείτε εύκολες και διασκεδαστικές δραστηριότητες με ψαλίδι που μπορείτε να κάνετε κι εσείς στο σπίτι με τα παιδιά, στα βίντεο που ακολουθούν.









© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved