Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όλη η χώρα θα μπει ξανά σε καθεστώς καραντίνας. Το δεύτερο γενικό lockdown διάρκειας τριών εβδομάδων είναι προ των πυλών και από αύριο οι έξοδοι εκτός σπιτιού θα περιοριστούν και πάλι στο ελάχιστο.

Μικροί - μεγάλοι θα έχουμε αρκετό χρόνο στο σπίτι και είναι ευκαιρία να περάσουμε εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά και να κάνουμε δραστηριότητες ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Τι μπορείτε να κάνετε το Σαββατοκύριακο για να απασχολήσετε και να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας; Δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω.

Φτιάξτε λουλούδια από οδοντογλυφίδες και χαρτόνι

Οι κατασκευές είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών που έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξη και την ψυχολογία τους. Φτιάχνοντας κατασκευές, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, μαθαίνουν να παρατηρούν τις λεπτομέρειες, να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους ενώ παράλληλα βελτιώνουν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Η πρότασή μας για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία εύκολη κατασκευή με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας: οδοντογλυφίδες και χαρτόνι. Δείτε εδώ πώς θα τη φτιάξετε.

Ζωγραφίστε με φύλλα δέντρων

Τα παιδιά λατρεύουν τη ζωγραφική και μπορούν να περάσουν αρκετή ώρα σχεδιάζοντας σε μία κόλλα χαρτί. Η έμπνευση τους πηγάζει από τα διάφορα βιώματα και εικόνες της καθημερινότητας, μέχρι τους αγαπημένους τους ήρωες των παραμυθιών και των κινουμένων σχεδίων.

Το επόμενο διήμερο δοκιμάστε να κάνετε υπέροχες ζωγραφιές εμπνευσμένες από την εποχή που διανύουμε, το φθινόπωρο. Δείτε εδώ τι μπορείτε να φτιάξετε με φύλλα δέντρων, κόλλες χαρτί και νερομπογιές και περάστε δημιουργικά απογεύματα στο σπίτι.

Φτιάξτε ένα όμορφο δεντράκι από μία χάρτινη σακούλα

Το απίθανο με τις χειροτεχνίες είναι ότι με απλά καθημερινά αντικείμενα μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα διακοσμητικά και παιχνίδια. Μία τέτοια κατασκευή μπορείτε να δείτε και εδώ. Δείτε εδώ πώς με μία χάρτινη σακούλα και μερικά αποξηραμένα φύλλα μπορείτε να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό δεντράκι.

Παίξτε κλασικά οικογενειακά παιχνίδια

Δείτε εδώ πέντε διαχρονικά παιχνίδια όπως η παντομίμα, το όνομα-ζώο-πράγμα-φυτό κ.α., που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά και θα κάνουν και εμάς, τους μεγάλους, να γελάσουμε με την ψυχή μας. Λίγο - πολύ όλοι τα έχουμε παίξει, είναι ευκαιρία όμως να τα θυμηθούμε ξανά και να τα μάθουμε στα παιδιά.

Mαγειρέψτε παρέα

Η μαγειρική είναι μία από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά. Μαζί μπορείτε να φτιάξετε απίθανες λιχουδιές, να δημιουργήσετε και παράλληλα με αυτόν τον τρόπο να μυήσετε το παιδί σας στην τέχνη της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής.

Η δική μας πρόταση για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία εύκολη συνταγή για κλασικά μπισκότα βουτύρου. Τα υλικά όπως θα δείτε κι εσείς είναι απλά, υπάρχουν σε κάθε σπίτι, ενώ η διαδικασία είναι τόσο εύκολη που μπορεί να συμμετέχει και το μικρό σας.

Ακόμα περισσότερο βέβαια, θα απολαύσετε την διαδικασία της διακόσμησης. Το παιδί σας θα έχει την ευκαιρία να διακοσμήσει τα μπισκότα που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας με πολύχρωμη τρούφα, χρωματιστή ζάχαρη και ό,τι άλλο έχετε. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ.

Ζωγραφίστε αξιοποιώντας αντικείμενα του σπιτιού

Όσο μεγαλώνουν, οι ζωγραφιές των παιδιών γίνονται ακόμα πιο παραστατικές, λεπτομερείς και απεικονίζουν εικόνες από την καθημερινότητά τους.

Εάν και το δικό σας παιδί είναι ένας μικρός Πικάσο και έχει αδυναμία στη ζωγραφική, βρήκαμε τον τρόπο να κάνετε την ώρα της ζωγραφικής ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Δείτε εδώ δέκα απίθανες δημιουργίες που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας αξιοποιώντας αντικείμενα που σίγουρα έχετε κι εσείς στο σπίτι σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved