Εννέα διασκεδαστικά παιχνίδια που μπορούν να παίξουν τα παιδιά στο σπίτι

Ιδέες για να απασχοληθούν τα παιδιά στο σπίτι όταν δεν μπορούν να παίξουν έξω.

Εννέα διασκεδαστικά παιχνίδια που μπορούν να παίξουν τα παιδιά στο σπίτι

Ο καιρός αλλάζει σιγά σιγά ενώ σκοτεινιάζει νωρίς και αυτό θα γίνει ακόμα πιο έντονο από την επόμενη εβδομάδα που αλλάζει η ώρα.

Έτσι, τα παιδιά θα περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, με τους γονείς να αναζητούν τρόπους για να τα απασχολήσουν.

Ακόμα και τις καθημερινές που τα παιδιά έχουν σχολείο και δραστηριότητες, όταν τελειώνουν από τις υποχρεώσεις τους θέλουν να χαλαρώσουν κάνοντας κάτι άλλο.

Συνήθως η πρώτη τους επιλογή είναι η τηλεόραση, το τάμπλετ ή το κινητό ( εφόσον δεν έχουν μπει περιορισμοί). Ωστόσο, με τη δική σας συμβολή θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο, διασκεδαστικό και χαλαρωτικό, συνάμα.

Υπάρχουν διάφορα διασκεδαστικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε όλοι μαζί ή μεταξύ τους τα αδέλφια.

Το βασικό είναι να περάσετε όλοι καλά και να μη βαρεθούν τα παιδιά. Για να γίνει αυτό επιλέξτε παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους.

Για παράδειγμα θα τους είναι εντελώς αδιάφορο να ασχοληθείτε με κατασκευές αν δεν τους αρέσουν καθόλου ή να παίξετε σκοτεινό δωμάτιο αν φοβούνται το σκοτάδι.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε εννέα παιχνίδια, αυτοσχέδια τα περισσότερα, με τα οποία τα παιδιά θα διασκεδάσουν και θα εκτονωθούν.



Η αξία του παιχνιδιού

Πολλά παιδιά σήμερα περνούν υπερβολικά πολύ χρόνο πηγαίνοντας βιαστικά από τη μια δραστηριότητα στην άλλη χωρίς ποτέ να κάνουν την πιο αποτελεσματική δραστηριότητα που επινοήθηκε ποτέ: το παιχνίδι.

«Οι περισσότεροι γονείς δεν μπορούν να σκεφτούν ότι ένα παιδί που παίζει είναι ένα παιδί που δουλεύει», αναφέρει ο παιδοψυχίατρος και ψυχίατρος Edward M. Hallowell στο βιβλίο του «Ευτυχισμένα παιδιά, ευτυχισμένοι ενήλικες», εκδόσεις Μεταίχμιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο το παιχνίδι χτίζει τη φαντασία. Το παιχνίδι με άλλα παιδιά διδάσκει δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και συνεργασίας. Το μοναχικό παιχνίδι επίσης διδάσκει επίλυση προβλήματος καθώς και όλα όσα σχετίζονται με τη μοναχικότητα. Ένα παιδί που μαθαίνει να παίζει μόνο του δεν θα νιώσει μοναξιά. Το παιχνίδι διδάσκει την ικανότητα να αντέχουμε την απογοήτευση που νιώθουμε όταν δεν καταφέρνουμε κάτι με την πρώτη προσπάθεια, όταν χτίζουμε ένα κτίριο ή προσπαθούμε να οδηγήσουμε το ποδήλατο, ενώ διδάσκει την τόσο σημαντική ικανότητα να αποτυγχάνουμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved