Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα όμορφο και δημιουργικό διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και το Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών. Το επόμενο διήμερο είναι λίγο πιο χαλαρό, χωρίς τις καθημερινές υποχρεώσεις και με περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας.

Είναι λοιπόν ευκαιρία να περάσουμε εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά και να κάνουμε δραστηριότητες ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Τι μπορείτε να κάνετε το Σαββατοκύριακο για να απασχολήσετε και να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας; Δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω.

Φτιάξτε πρωτότυπες χειροτεχνίες από ζυμαρικά

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών. Αν έχετε εξαντλήσει όλες τις ιδέες για κατασκευές που μπορούν να κάνουν τα παιδιά, ήρθε η ώρα να στραφείτε στην …κουζίνα για έμπνευση.

Ανοίξτε το ντουλάπι με τα τρόφιμα πάρτε μια χούφτα ζυμαρικών, σε διάφορα σχέδια, και δώστε τα στα παιδιά σας να δημιουργήσουν. Τα ζυμαρικά όπως και τα όσπρια μπορούν να «μεταμορφωθούν» με λίγη φαντασία σε ζωάκια, δέντρα, ακόμα και στεφάνια. Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε εδώ.


https://www.instagram.com/p/BovdrkHAZfS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κάντε εξάσκηση στην πρόσθεση με ένα διασκεδαστικό, αυτοσχέδιο παιχνίδι

Τα μαθηματικά είναι ένα βασικό σχολικό μάθημα και τα παιδιά τα διδάσκονται ήδη από τις πρώτες τάξης του δημοτικού. Η πιο εύκολη αριθμητική πράξη είναι η πρόσθεση.

Τα παιδιά μαθαίνουν τις ιδιότητες της πρόσθεσης μέσα από απλά, καθημερινά παραδείγματα κι εμείς μπορούμε να τα βοηθήσουμε να τις κατανοήσουν ακόμα περισσότερο μέσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που μπορείτε να δείτε εδώ.

Κάντε ένα εύκολο πείραμα με κεράκια

Τα πειράματα προσφέρουν γνώσεις και πολλά ακόμα οφέλη στα παιδιά. Κάνοντας πειράματα, τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, μαθαίνουν να παρατηρούν κι έρχονται σε επαφή με βασικούς κανόνες της φυσικής.

Η δική μας πρόταση για το επόμενο διήμερο είναι ένα διασκεδαστικό κι εύκολο πείραμα για το οποίο θα χρειαστείτε μερικά κεράκια κι ένα μεγάλο βάζο. Δείτε πώς θα το κάνετε εδώ.

Φτιάξτε ζωάκια με ρολό από χαρτί υγείας

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε με το παιδί σας ευφάνταστες κατασκευές αξιοποιώντας το ρολό από το χαρτί υγείας που έχει τελειώσει. Εκτός από το ρολό, θα χρειαστείτε μερικά ακόμα υλικά που σίγουρα έχετε σπίτι σας.

kataskeues rolo xarti ugeias
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved