Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Iδέες και προτάσεις για διασκεδαστικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Τα σχολεία έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες για τα παιδιά όλων των ηλικιών και σιγά σιγά μικροί και μεγάλοι προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στους ρυθμούς της νέας καθημερινότητας. Πρωινό ξύπνημα, διαβάσματα, εξωσχολικές δραστηριότητες είναι μόνο μερικά από τα νέα δεδομένα της καθημερινής μας ρουτίνας.

Το Σαββατοκύριακο όμως είναι ένα διήμερο λίγο πιο χαλαρό, χωρίς τόσες πολλές υποχρεώσεις και με περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν το ερχόμενο διήμερο για να απασχολήσετε και να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας;

#BackTo School κατασκευές - Φτιάξτε τα δικά σας μολύβια & στυλό

Μολύβια, τετράδια, στυλό, μαρκαδόροι. Κάθε χρόνο τα παιδιά ενθουσιάζονται με τα καινούρια τους αποκτήματα, αυτή όμως η χειροτεχνία θα τα ενθουσιάσει ακόμα περισσότερο κι αυτό, γιατί μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας πρωτότυπα και γεμάτα χρώματα μολύβια ή στυλό. Δείτε εδώ πώς.

Αισθητηριακά παιχνίδια με μπαλόνια

Τα αισθητηριακά παιχνίδια ή αλλιώς παιχνίδια αισθήσεων είναι όλα τα παιχνίδια που έχουν σχέση με τις πέντε αισθήσεις, την ακοή, την όσφρηση, τη γεύση, την αφή και την όραση. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια έχουν την κατάλληλη μέθοδο για να παρακινήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τις αισθήσεις τους, κάτι που έτσι και αλλιώς κάνουν ήδη από τη βρεφική τους ηλικία. Η δική μας πρόταση για το Σαββατοκύριακο είναι παιχνίδια με μπαλόνια. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να τα παίξετε.

Πειράματα για παιδιά - Μαθαίνουμε για τις ιδιότητες των σχημάτων

Κάνοντας πειράματα, τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν, εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες και παράλληλα διασκεδάζουν. Εμείς για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε ένα πολύ εύκολο πείραμα για να μάθετε τις ιδιότητες των σχημάτων. Ποιο σχήμα αντέχει το περισσότερο βάρος και πώς μπορούμε να φτιάξουμε το κάθε ένα; Δείτε πώς θα κάνετε το κάθε πείραμα εδώ.

Μαγειρεύουμε παρέα

Η μαγειρική είναι μία δημιουργική δραστηριότητα που μπορεί να αποδειχθεί πολύ ωφέλιμη για τα παιδιά. Μαγειρεύοτας, τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να μετρούν και να αναγνωρίζουν τα διάφορα ττρόφιμα και υλικά που συμπεριλαμβάνονται στην κάθε συνταγή.

Αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να φτιάξετε υγιεινά σνακ για το σχολείο για να έχετε όλη την εβδομάδα που θα έρθει. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε σπιτικά κριτσίνια με σπανάκι κι εδώ πώς θα φτιάξετε σπιτικά γλυκά ή αλμυρά κρουασάν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved