Πώς να βάψετε μόνοι σας το δωμάτιο του παιδιού (vid +pics)

Έξυπνα κόλπα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Πώς να βάψετε μόνοι σας το δωμάτιο του παιδιού (vid +pics)

Προγραμματίζατε να βάψετε το παιδικό δωμάτιο αλλά ο κορονοϊός ανέτρεψε τα σχέδιά σας;

Δεν έχετε παρά να επιχειρήσετε να το βάψετε μόνοι σας αφού πρώτα προμηθευτείτε τα υλικά που χρειάζεστε.

Εκτός από τα χρώματα, τα πινέλα, τα ρολά και τις ταινίες που θα παραγγείλετε, πριν ξεκινήσετε το βάψιμο δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Καθαρίστε τους τοίχους

Με ένα πανί απομακρύνετε τη σκόνη από τους τοίχους. Αν σας βολεύει χρησιμοποιείστε μια βούρτσα. Μη βρέξετε το πανί γιατί η υγρή σκόνη θα αφήσει παντού λεκέδες στον τοίχο.

Χαρτοταινίες

Καλύψτε με χαρτοταινίες τα σημεία που δεν βάφονται όπως είναι τα σοβατεπί, οι ντουλάπες αλλά και το καφάσι της πόρτας. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να τρίβετε το χρώμα που θα έχει πέσει.

Βαζελίνη

Περάστε με λίγη βαζελίνη τα πόμολα της πόρτας, της ντουλάπας και κάθε μεταλλική επιφάνεια που μπορεί να λερωθεί από τη μπογιά. Θα διαπιστώσετε ότι θα καθαρίσουν πολύ εύκολα όταν θα έχετε τελειώσει το βάψιμο.

Επιλογή χρώματος

Συνήθως τα χρώματα δείχνουν διαφορετικά στις μεγάλες επιφάνειες. Για να διαπιστώσετε ότι είναι η απόχρωση που θέλετε, κάντε ένα τεστ βάφοντας μια μικρή επιφάνεια. Αν δεν σας ικανοποιεί το χρώμα, κάντε τις κατάλληλες μετατροπές.

Πινέλα

Αν το δωμάτιο έχει πολλές γωνίες, περάστε πρώτα αυτά τα σημεία με ένα πινέλο καθώς το ρολό δεν μπορεί να εισχωρήσει. Μόλις τα έχετε βάψει συνεχίστε με τις μεγάλες επιφάνειες.

Ρολό

Το ρολό πρέπει να έχει απορροφήσει καλά το χρώμα για να μην στάζει όταν περνάτε τον τοίχο. Κάθε φορά που βουτάτε το ρολό στο ειδικό δοχείο να το ρολάρετε καλά ώστε να μείνει η απαιτούμενη ποσότητα χρώματος.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς θα βάψετε μόνοι το παιδικό δωμάτιο:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved